Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 05-08-2008, 03:23 PM   #191
master29
Banned

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
to bas i nije dobar stav. Cesto imam ovu raspravu sa gomilom muzicara - i poznajem neke odlicne muzicare koji nemaju ni dan skole, i cesto se zakucaju u solazama i aranzmanima - jednostavno ne mogu da daju delivery. zaglave se u svoj preset i to je to - nema daljih progresija. I onda se cude zasto je to tako. mozda misle da je to trenutna kriza, ali kad posle godinu dve vidim da imaju isti problem, naravno da nije inspiracija u pitanju. Jednostavno - sve sto naucis iz bilo koje profesije ne moze da ti skodi ! A u muzici je najbolje naravno : sve naucis, zaboravis, i krenes u svoje! Naravno da ima ljudi koji bez trunke skole naprave nezaboravne melodije i riffove... i onda recimo vidis tipa sa simfonijskim kako izvodi svoje hitove... ali sigurno doticni kantautor nije seo za Sibelius i raspisao orkestracije

znanje ne moze da skodi. Da se moze bez njega, moze, kao i u bilo kojoj drugoj profesiji. Pitanje je samo vremena ko ce do kog cilja stici za koje vreme.

pozz
Ko da sam ja pisao,apsoluto istinito pozz
master29 is offline  
Old 05-08-2008, 03:27 PM   #192
Ilija Ilic
Member

Ilija Ilic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Imam ja par takvih u okruzenju , i fantasticna je kolicina gluposti koje iz neznanja naprave ..... koliko sam samo vremena potrosio ispravljajuci razne gluposti .....

A interesantno je da svi imaju tu teoriju ...... i onda kad shvate neka pravila posle izvesnog vremena , tako se i teorija menja .....

Zato sam u najboljoj nameri i rekao .... polako , ima vremena

Pozdrav
Pozdrav i tebi procitaj to sta si napisao, pa se stavi u moj polozaj, pa shvati sam zasto sam protivnik. Ako se za tebe umetnost uci, ocenjuje, postoje granice ( pravila ) onda ne vredi raspravljati o ,, teoriji ,,. Koliko znam muzika ne moze biti fizika ni matematika, ni sport mozda tebi moze! Moze i na festivalima da se ocenjuje ukus i umetnost kao u kladionici Nekom bi odgovaralo ali nece moci tako lako! Ja nikad necu biti hipnotisana gomila! Valjda svi znamo sta znaci rec umetnost! Malo se zapitaj o cemu mi pricamo i budi svoj! Na ovu temu da kazes nekom da lupa gluposti, to govori o tebi.
Ilija Ilic is offline  
Old 05-08-2008, 03:31 PM   #193
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by Ilija Ilic View Post
Koliko znam muzika ne moze biti matematika,
?????? Muzika=matematike,usko su povezne nauke.Pozz
master29 is offline  
Old 05-08-2008, 03:31 PM   #194
Ilija Ilic
Member

Ilija Ilic's Avatar

Bitch

Mozda se i Mocart zakucavao u solazi
Ilija Ilic is offline  
Old 05-08-2008, 03:33 PM   #195
Ilija Ilic
Member

Ilija Ilic's Avatar

Quote:
Originally Posted by master29 View Post
?????? Muzika=matematike,usko su povezne nauke.Pozz
E pa tu je problem kod tebe, znaci ja i ti smo naucnici
Ilija Ilic is offline  
Old 05-08-2008, 03:36 PM   #196
Max
Pro Member

Quote:
Pozdrav i tebi procitaj to sta si napisao, pa se stavi u moj polozaj, pa shvati sam zasto sam protivnik. Ako se za tebe umetnost uci, ocenjuje, postoje granice ( pravila ) onda ne vredi raspravljati o ,, teoriji ,,. Koliko znam muzika ne moze biti fizika ni matematika, ni sport mozda tebi moze! Moze i na festivalima da se ocenjuje ukus i umetnost kao u kladionici Nekom bi odgovaralo ali nece moci tako lako! Ja nikad necu biti hipnotisana gomila! Valjda svi znamo sta znaci rec umetnost! Malo se zapitaj o cemu mi pricamo i budi svoj! Na ovu temu da kazes nekom da lupa gluposti, to govori o tebi.

Lepo ti kazem da sacekas , naucis pa da se javis .....

Drugo , nisam pricao o tebi , nego o ljudima slicnim tebi sa kojima sam imao iskustva .

Trece , tvoja muzika nema mnogo dodirnih tacaka sa umetnoscu , vise mi se cini kao pokusaj da se sa komercijalnim ( manje vise ) kopijama probijes ....

..... a i festivali , tesko da ima veze sa umetnoscu i ocenjivanjem iste ......

( ovo je moje licno misljenje )

Pozdrav
Max is offline  
Old 05-08-2008, 03:39 PM   #197
Ilija Ilic
Member

Ilija Ilic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Lepo ti kazem da sacekas , naucis pa da se javis .....

Drugo , nisam pricao o tebi , nego o ljudima slicnim tebi sa kojima sam imao iskustva .

Trece , tvoja muzika nema mnogo dodirnih tacaka sa umetnoscu , vise mi se cini kao pokusaj da se sa komercijalnim ( manje vise ) kopijama probijes ....

( ovo je moje licno misljenje )

Pozdrav
Opet se vrati iznad pa procitaj sta sam napisao

Pa naravno da je komercijalna sta je u tom lose
Ilija Ilic is offline  
Old 05-08-2008, 03:43 PM   #198
master29
Banned

Quote:
E pa tu je problem kod tebe, znaci ja i ti smo naucnici
Ne bih o tome,muzika je siroko rasprostavljena i na neki nacin su svi umetnici naucnici,jer kroz skolovanje ucis nesto sto je drugi uradio,znaci ucis od naucnika,llogicno.Ne vidim nikakav problem,samo kazem da su usko vezane nauke,muzika jeste nauka ali jedna od retkih gde su najbolji slabi djaci jer nikad dosta ucenja.Ko moze da ti kaze da 100% poznaje muziku taj te laze...Eto ja sam najslabiji medju najslabijima ali se trudima da jos uvek ucim i jako puno treba skolovanja uvek i svakom.Zao mi je kad dodju Muzicari u studio,slepi pored bogom danih ociju i oslanjaju se na svoje uvo.....skola je potrebna za pocetak,sredinu i kraj.....zavisi samo koliko individua zeli da nauci.Pozz
master29 is offline  
Old 05-08-2008, 03:44 PM   #199
Max
Pro Member

Quote:
Opet se vrati iznad pa procitaj sta sam napisao

Pa naravno da je komercijalna sta je u tom lose
Mislim da je glupo sto sam procitao i prvi put ..... drugi put bi takodje bilo gubljenje vremena .

Zelim ti puno srece u tvojoj umetnosti

Pozdrav
Max is offline  
Old 05-08-2008, 03:47 PM   #200
master29
Banned

Ilija,imas na forumu mnogo akademskih gradjana u svakojakim profesijama,sto???znaci svi smo ludi sto smo godinama ucili neke skole.Ne kazem da svo znanje dolazi iz institucija,ali deff je potrebno....posle se sam nadogradjujes,puno slusas,vezbas radis.Mnogo kilometara mora da se predje u muzici.Pozz
master29 is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules