Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-12-2004, 11:36 PM   #11
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Pa CW je svima (pa i meni u pocetku) bio (jeste) zanimljiv bas zbog routinga. Samo za nase uslove, to je dosta zahtevna igra.
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2004, 04:00 AM   #12
alen
VIP Member

alen's Avatar

Ne bih mogao ni zamisliti kako bih spojio svu opremu u studiju
sa Nuendom i racunarom a da mi je neka druga kartica u racunaru!
Mislim da je upravo zbog mogucnosti routinga najidealnija za
studijski rad i iskoriscavanje externih sprava,ne racunajuci
ultra skupe sisteme tipa Pro Tools.
Jos da se Creamware potrudio da napravi konvertore
kao svet,a ne onaj budjavi A16,CW bi bio bi nenadje**v.
Neki dan sam 'crtao' u routing prozoru projekat koji mi je
trebao za jedan snimak i morao sam da se nasmejem kad sam
sve zavrsio kako je to sve bilo izrutirano!!!Externi mixer,
externi efekti,Alesis ADAT,Nuendo,VSTfx,gomila analognih
ulaza i sta jos ne!!!Opsta zbrka u Routing prozoru i sve
funkcionise real-time,besprekorno.
Kratko i jasno,CREAMWARE!
alen is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2004, 09:15 AM   #13
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

kad san ja dobi prvega pulsara misli san da to necu nikad naucit i prvo sto san pozeli je bilo zaminit ga za bilo koju karticu. cak san moli dilera da mi zamini za yamahu ili bilo sto i sva srica da je tad nije ima nista na lageru. :oops:
brzo san skuzi igru i danas (iako ne koristin puno cw devices jer za to neman dovoljno dsp-a) ne mogu zamislit rad bez pulsara.
jebate, zar moze postojat jednostavniji i fleksibilniji routhing od ovoga?!
spajas sve ko da je hardware i sve ti radi real time. pa di ces bolje i jednostavnije?! znaci i kad ti je asio latencija 25ms, ako spojis na ovaj nacin, tebi je latencija 0ms. 8)

osim toga, slozis projekt 1 put, sacuvas ga ko startup i default projekt i u 90% slucajeva nemas uopce potrebu otvarat pulsar, jer je u njemu sve namisteno kako treba.
dakle, tako to funkcionira kod nas koji nismo oni pravi pulsarovci, ali kad je osnovni routhing (ko u ovom projektu) namisten i imas dovoljno dsp-a za izivljavanje, najmanji je problem u projekt ubacit bilo sto - po potrebi. :roll:

sto se tice cijene, supporta i sl. tu se slazem. bilo bi najbolje za malu lovu dobit sve, ali tako nije nigdje. ni sa uadom i powercoreom ne dobijes sve.
dapace, za moj nacin rada meni crack za scope platformu uopce ne treba, jer i da imam veci mixer od ovoga ne bi ga koristi. da bar ima jos koji jednostavni, meni bi jos vise odgovara. :roll:

@ oggy, za nadogradit ovaj projekt da bi ispuni tvoj zahtjev treba minut i po. ako ne virujes, ukjuci stopericu
Old 02-12-2004, 09:18 AM   #14
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

evo ga:

dakle, samo dodas adat source i spojis preko direct outs na asio destinatin.

i privari san se u vrimenu. nije mi trebalo minut i po nego 14 sekundi
Old 02-12-2004, 09:35 AM   #15
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by djole970
Kao prvo svaka cast i hvala na ovako iscrpnom izlaganju. I jedno pitanje. Sta se dobija sa Pulsar 2 + XTC (6 DSP Booster)? :roll:
sa pulsar2 dobijes sve ove mogucnosti (osnovni software) a sa xtc - 6 dsp booster dobijes jos duplo dsp snage da mozes otvorit vise cw devicesa.
sve ukupno 12 chipova.

bdv: ti mozes uzet samo xtc 6 dsp booster i koristit ga ko uad-1 i tc powercore. isto ko i kod uad-a i poco-a one 'prave' devicese morat ces kupit posebno, ali ti koje kupujes u kvaliteti ne zaostaju za uadom i pocoom, a za razliku od auda i pocoa dobit ces pravi mali arsenal synthova. 8)
Old 02-12-2004, 09:39 AM   #16
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Sandro, ako ti nije tesko, zivota ti, napravi sa ovim mixerom (standardnim 16 ch koji dobijas uz SFP) projekat kojim bi usnimio 8 kanala preko Adata u Cubase ili Nuendo, a da pri tom bude uobicajeno funkcionalan, tj. da mu ostane Wave source. (da ne spomenem i 2 analog in-a)
Salu na stranu, ovo je jedan od razloga sto mi se ne dopada CW koncep "plati, pa plati" (o "klacenju" nista ). Uz SFP dobijas mixer koji ti ne omogucava da koristis spravu "punom snagom".
Naravno, Sandro CW poznaje verovatno najbolje od svih koje ja znam i njegov post stoji svaku rec, ali voziti BMW samo 1. i 2. brzinom (bez doplate) nije pun uzitak. Onaj lepi Big mixer(tj. tako se zvao pre, a sada je 48mixer ili sl.) dobijes tek kada doplatis vec dobro placeno. U stvari, koliko me secanje sluzi, a Sandro ce me ispraviti ako gresim, u verzijama SFP za '98 icu , dobijao se 24 ch Big mixer, a kasnije su dobri ljudi iz CW videli mogucnost jos vece zarade tipa "imao pa nemao", te su uskratili ona 2 preko neophodna kanala za minimalnu 8 ch exploataciju (moze bubanj, ali na 6 ch. Ili: moze 8ch, ali za editing otvaramo novi project ).
Unapred se izvinjavam svima koji bi se mogli osetiti prozvanim, ali osim male posalice nisam imao drugih namera.
Nema doplate, STM2448 je odlican mixer i dobija se uz pulsara
Old 02-12-2004, 10:00 AM   #17
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eon
Quote:
Originally Posted by Oggy
Sandro, ako ti nije tesko, zivota ti, napravi sa ovim mixerom (standardnim 16 ch koji dobijas uz SFP) projekat kojim bi usnimio 8 kanala preko Adata u Cubase ili Nuendo, a da pri tom bude uobicajeno funkcionalan, tj. da mu ostane Wave source. (da ne spomenem i 2 analog in-a)
Salu na stranu, ovo je jedan od razloga sto mi se ne dopada CW koncep "plati, pa plati" (o "klacenju" nista ). Uz SFP dobijas mixer koji ti ne omogucava da koristis spravu "punom snagom".
Naravno, Sandro CW poznaje verovatno najbolje od svih koje ja znam i njegov post stoji svaku rec, ali voziti BMW samo 1. i 2. brzinom (bez doplate) nije pun uzitak. Onaj lepi Big mixer(tj. tako se zvao pre, a sada je 48mixer ili sl.) dobijes tek kada doplatis vec dobro placeno. U stvari, koliko me secanje sluzi, a Sandro ce me ispraviti ako gresim, u verzijama SFP za '98 icu , dobijao se 24 ch Big mixer, a kasnije su dobri ljudi iz CW videli mogucnost jos vece zarade tipa "imao pa nemao", te su uskratili ona 2 preko neophodna kanala za minimalnu 8 ch exploataciju (moze bubanj, ali na 6 ch. Ili: moze 8ch, ali za editing otvaramo novi project ).
Unapred se izvinjavam svima koji bi se mogli osetiti prozvanim, ali osim male posalice nisam imao drugih namera.
Nema doplate, STM2448 je odlican mixer i dobija se uz pulsara
eto!! ovo je i za mene novost, 8)
ali za moj nacin rada je i ovaj stm1632 previse. :roll:
Old 02-12-2004, 10:10 AM   #18
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Ja ga stalno koristim a kada bi imao Scope SRB ne bi se libio da iskoristim STM4896
Old 02-12-2004, 10:36 AM   #19
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eon
Ja ga stalno koristim a kada bi imao Scope SRB ne bi se libio da iskoristim STM4896
8) naravno, sve ovisi o korisniku i nacinu rada, ali je flexibilnost nevjerojatna i mogucnosti su ogranicene samo mastom korisnika i kolicinon chipova/devicesa.
Old 02-12-2004, 01:24 PM   #20
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

E sad sam se malo zabunio... Ja sam istina poslednji put radio na SFP 3... *ebem li ga koji, ali znam da sam uvek (dok nije dokupljen 48ch) imao problem sto mi fale 2 kanala ili za Adat ili za Asio, tj. uvek se zavrsavalo da je ispastao wave source, te sam za Forge otvarao novi project.
@Sandro:
Nisam ni sumnjao da ne znas da povezes, ali sam hteo da napravim foru, pa sam sad ispao glup, mada mi i dalje nije jasno kako je meni uvek falilo (fizicki) dva kanala? Da li je moguce da to nije bio taj mix? Meni se cini da je bio manji... Kako god, to je to povezivanje koje je potrebno i u ovom slucaju ima cak mesta i za jos dva analog source-a pa broj raste na 10ch.
Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules