Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-11-2004, 09:18 AM   #11
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

Da.Mozes razdvojiti instrument kao jedinku,npr:gitar na jedan kanal,na drugi klavir...itd,ali cini mi se da nemozes bubanj rastaviti na dijelove,nego da cijeli bubanj ide na jedan kanal i kad stavljas reverb na nogu onda imas reverb na svim komponentama.
Old 05-11-2004, 10:27 AM   #12
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zid
Da.Mozes razdvojiti instrument kao jedinku,npr:gitar na jedan kanal,na drugi klavir...itd,ali cini mi se da nemozes bubanj rastaviti na dijelove,nego da cijeli bubanj ide na jedan kanal i kad stavljas reverb na nogu onda imas reverb na svim komponentama.
Da ali zato sve rutiras na poseban kanal pa u STXL mozes staviti na svaki kanala reverb, kick , hihat....itd...
Old 05-11-2004, 10:28 AM   #13
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zid
tacno tako...
Old 05-11-2004, 10:31 AM   #14
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

ukljucis istu banku na dva midi kanala i rutiras nezavisno i resen problem
Old 05-11-2004, 10:35 AM   #15
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eon
da nije to malo neprakticno?
bolje uzeti battery i resen posao...
Old 05-11-2004, 10:39 AM   #16
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

ovde pricamo o sampletanku a nije uopste neprakticno, jedino sto zauzmas midi i output kanale, samo dva klika misem
Old 05-11-2004, 10:52 AM   #17
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eon
ovde pricamo o sampletanku a nije uopste neprakticno, jedino sto zauzmas midi i output kanale, samo dva klika misem
zar nece onda da zauzme vise rama..........ili ne :oops:
Old 05-11-2004, 10:55 AM   #18
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe
Quote:
Originally Posted by Eon
zar nece onda da zauzme vise rama..........ili ne :oops:
ma nece, uostalom probaj i sam. Ja dosta cesto kada mi se neki intrument svidja stavljam ga na dva kanala i podesim eq razlicito itd.

Zauzimanje rama je isto kao i kada stavis dva razlicita instrumenta na po dva kanala i to sa efektom na oba
Old 05-11-2004, 11:15 AM   #19
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe
Quote:
Originally Posted by Eon
da nije to malo neprakticno?
bolje uzeti battery i resen posao...
kako ce uzet battery kad on ima zeljeni zvuk u sampletanku?!
osim toga, sto bi bilo neprakticno?! zar je problem u drum editoru namistit port, midi kanal i out notu - za to treba 4 sekunde (sad san stopa )

ma, sad cu nacet jednu skroz drugu temu, ali po meni je cili koncept vst-a pogresan.

jebate lek, ucitas battery u nuendo i on ti bez ikakega ustrucavanja zbici 32 jebena kanala. ucitas jos kontak a on ti ih doda jos toliko.
e, sad ih treba jedan po jedan sakrivat sto je za popizdit neprakticno.

zar nebi bilo logicno da vst instrumenti nemaju ni jedan vst output, nego da ti lipo kreiras mixer po potrebi.

recimo, napravis kanal 'kick' i podjes u battery, kliknes na cell di je taj kick i odaberes mu output 'kick'. onda, recimo, kreiras kanal 'bass' i podjes u kontakt, i naistis mu output 'bass' i tako za sve instrumente. ja cak te kanale nebi ni boja u drugu boju, nego bi ih stavi da budu ravnopravni audio kanalima, samo sto bi jos imali butun 'edit' koji bi te baca u instrument.

to bi po meni bi najoptimalniji nacin, a ne da imas milijun kanali u nuendu a da ih ne koristis ni 500 000

to je jedna stvar, a ima ih jos milijun koje bi ja minja i stvarno mi nije jasno kako steinberg nemoze napravit program za muzicare, a ne za matematicare i alkemicare.

jebate, onaj 'logical editor' je jos u atariju bi srce cubasea i rad bez njega je bi nezamisliv, a sad, ja mislin da 0.1% korisnika zaista koristi 'logical editor'.

automatizacija. u vst32 je bila jedna automatizacija i radila je bespijekorno.
sad imas 5 jebenih vrsta automatizacije, a ja ne mogu nac jednu koja bi me zadovoljila. jebes crtanje. nisan ja leonardo davinci. zar nebi bilo logicno pustit stvar i mixat? ok, to radi, ali kad se nesto pogrijesi, pa se hoce selektivno popravljat, onda pocmu pizdarije i nikad neznas kad ce fader skocit u osmemu taktu, zbog nekog 'pointa' u sezdesetiosmom!?

drum traka. sto nije moga ostat ko sto je bila u vst32 ili atariju?! jebate, ne mogu zamislit da u radu minjas 'output note' a da se svaki put kad prominis notu ne cuje zvuk. meni je to zaaa popizdit... a da ne govorin sto su digli ona cetiri velocitija po svakoj noti koja su se minjala sa shift, ctrl i alt.
onda delay na svakoj noti u drum editoru. jebate, ako imas neku kabasu koja ima attack na polovici samplea. zar nebi bilo logocno na taj instrument stavit nekoliko milisekundi 'ranjenja', nego svaki put crtat notu malo ispred dobe?!?

pokusajte kopirat markere?! stisne 'alt' uhvatis ga, preneses, pustis i sto... %!!! ne funkcionira.

onda ono lipjenje partova?! mozda ja to neznan napravit ali jaj jos nisan uspi slipit vise partova jednin klikom, negom to svaki put radin 'pjesice'.

onda kad imas recimo 6 backova jedan ispod drugoga i 2 nisu 'slijepjena' a cetiri jesu. e, sad oznacis svih 6 traka i napravis double klick, sto se dogodi... ona dva neslipjena se otvore u posebnim editorima a oni slipjeni se otvore u zajednickom editoru, lipo jedan ispod drugoga.

kopiranje automatizacije?! moguce, ali za popizdit neprakticno.

moga bi jos nabrojit masu ovakvih gluposti, ali bolje se ne zivcirat :roll:

jos me najvise jebe, kad se kurcu sa novima 'svemirskim' verzijama, a nisu u stanju najosnovnije stvari napravit kako treba.
Old 05-11-2004, 11:48 AM   #20
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Dobro u pravu si Sandroza te pizdarije ali shvati da su globalno gledano citav program rasporedili na najmanje moguce jedinice atomski posmatrano.

Znaci sve bukvalno sto radis mozes uzasno da razdelis na pojedinacne gluposti, tako automatizaciju i output-ove itd.
U pravu si za output-ove, tu se izgubi mali milion sati dok ti sve to rutiras i na kraju zaboravis sta si hteo da uradis...
Meni je sve ovo napravljeno u smislu da se pocetnik lako ufura ali na komplikovan nacin.Kako...? Pa lepo, shvatice sta je sta ali ce vremenom negde zastati i stati i pitati se alooo koliko ovoga ima.

Moglo se ovo i jednostavnije restiti je ono sto zelim da kazem, tvoji predlozi su i vise nego na mestu, posalji ih steinbergu mozda te i zaposle

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules