|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav,
zbog fizicke udaljenosti studija u kome sam snimao jednu pjesmu, a obzirom da mi ta matrica treba prekosutra za jednu gazu, covjek koji je pjesmu radio poslao mi je u mp3 formatu 128 kbps. Trebam je zaprziti na audio CD. u Steinberg MyMp3 sam uradio konverziju mp3 to wav 44.1, 16 bit. Taj wav sam otvorio u soundforge, i kad kliknem na 'procces/normalize/scan levels' dobijem u soundforge slijedece podatke: peak: 0 dB RMS: -11,4 dB. Nakon snimanja tog .wav u Neri (audio cd), pa kad taj cd bude pusten na malo jacem ozvucenju, da li ce to zvucati korektno, u prvom redu mislim na onih izmjerenih 0 dB peaka? Ako mogu ocekivati probleme u reprodukciji zbog toga, kako bi najlakse odradio doradu (u Waves L2, tako da stavim treeshold na 0.2 dB i kliknem ok? Strah me da od neznatno loseg ne napravim puno lose ![]() zahvaljujem na savjetima, nocni |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
dodatni fireware? | Era | Computer Hardware | 7 | 18-04-2008 10:44 PM |
Cd Mastering On Your Pc | AcaHari | Tutorijali | 1 | 19-12-2007 04:02 PM |
mastering | nunuk_t2L | Produkcija Elektronske Muzike | 3 | 10-08-2007 10:59 AM |
SX 3.0.2 direktno pretvaranje vsti u wawe | Danijel D | Audio Software | 24 | 28-08-2005 08:11 PM |