|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Cini mi se Eone da bi mi upravo povecanje radne memorije i, recimo, dupliranje osamdesetgigabajtnog hard disk carstva zavrskilo posao u smislu pomirenja potreba i mogucnosti. Da se odmah razumemo, ne planiram da postanem konkurent producentu Metalike, nego da komotno radim svoje radio drame kombinujuci audio i MIDI. Sta mislis druze
![]() |
#12 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
OK, samo jos jedno pitanjce... Od nekih pcela radilica na ovom sajtu, a nedavno i privatno, saznah da cak ni jedan i kusur GB RAMa tesko da moze zadovoljiti prosecne potrebe DAWljenika. U redu, mera je relativna kategorija, ali me interesuje, koliko VSTi ja u projektu moze bez problema raditi sa tom gigabajtazom, pod uslovom da se ukompotuju sa jos nekoliko pluginova? Pitanje je mozda malo nakrivo nasadjeno, ali cak bi me i nepreciyan odgovor zadovoljio.
![]() |
#14 |
Super Moderator
|
![]()
pa 5....
...dovoljno neprecizno sa moje strane....salim se na ovo ti ne mogu odgovoriti...zavisi sta koristis i zavisi od projekta i od aranzmana i od efekata uglavno 1 GB je dovoljno ali moze i jos,sto je bolje
![]() |
#15 |
VIP Member
|
![]()
Ja samo moram reci da radim sa Giga Studiom i sa 1 GB rama i da je sve bilo u redu dok nisam pocela koristiti vst instrumente (znaci sve zajedno sad). Tada je taj 1 Gb rama izgleda premalo. Stoga, ipak smatram da je disk streaming od giga studia nesto ipak efikasniji kad u njega uspjevam ucitati strasno velike kolekcije, a onda mi se sve smrzne radi jednog vst drum kita!! Znaci, sto se mene tice - smanjujem koristenje vst-a (sve sto ne moram) i dalje se bacam u narucje svom giga studiu.....
Za stvaranje orkestra treba isto toliko instrumenata koliko i u zivo. Ja potrosim po 32 kanala da ucitam sve instrumente koje trebam i sve je radilo izvrsno (bez koristenja vst-a). Memorija koristena do 85%, a sad ku***. I moji kolege filmski skladatelji su odustali od Haliona iz upravo tog razloga - trosi hrpu rama. Za istu stvar koju giga obavi s 1 Gb, ovom treba dvostruko vise. Pa ljudi koliko je rama uopce dovoljno... I gdje cu sa svim tim hardovima... Mislim da uopce necu razmisljati o vienni pro... jer onda treba jos jedan veliki hard, a sigurno ce trebati i vise rama za ucitati sve to..... a razlika u zvuku... ne znam. Mislim da negdje treba stati. Ah, dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
E pa to je to. Mozes da budes astronaut, ali ako imas 300 gugona dolara da to platis. Sta bi trebalo kupiti? Desetak racunara pa ih povezati. Ko u ruskim SFovima. Neka hvala... Nisam licno upoznat sa rezultatima VSTi-GigaStudio nejednacine, ali ja cu i dalje VSTiove koristiti na maximalno dva kanala, a ostalo ce biti audio dovijanje. Druge nema...
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
Tocno tako.
Mozda je jos i vaznije od sveg tog nauciti se snalaziti s onim sto imamo. Jer naravno da uvijek postoje nacini - mozda nisu najjednostavniji, ali tko pita. Ja unatoc problemima koje sam spomenula pronalazim nacine da sve to uspijem. I skuzila sam kako ih sve prevarit ![]() Kompjuteri su kao muskarci...... Kruti ali nade se nacin da zaobides njihovu krutost i uzmes sto zelis...... Ma, salim se samo. :P Uvijek zaboravim da sam na muskom forumu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Momci, samo polako... Ne nasedajte na provokacije.
![]() |
#19 |
Super Moderator
|
![]()
hehe znamo mi to vec smo osetili na kozi
![]()
![]() |
#20 |
VIP Member
|
![]()
Ma decki, odlicni ste! Da osjetili na svojoj kozi..............
![]() Bas sam vam htijela reci da jako, jako uzivam u vasem, muskom drustvu. Naime, kao sto ste vec imali priliku zamjetiti - nisam bas tipican primjer zenskog bica. Gruba sam i izravna poput vas i tako da mi je puno prirodnije ovdje psovati s vama, nego kvocat s zenama. Izravni ljudi su slobodni od "iza lednog" zamjeranja, za razliku od vecine zena koje trpe i sute i onda su na kraju frustrirane i osjecas da te ne vole i kad se najljepse smijese. E to ne volim. Recimo, sto mi se jako svida. Kvu i ja smo se jako zakacili ovdje. Ja sam njemu rekla ruzne rijeci i on je meni. Tada je sve to nekako utihnulo (nakon dolaska mirovnih strana i daljnjih pregovora sa celnicima oporbe) a sad komuniciramo normalno i ustvari odlicno. Ja ne kazem da mi se svida nekoga vrijedati ili primati uvrijede. Nikako! Ali mi se svida sposobnost da predemo preko tog i dalje rastemo gledajuci na pozitivnosti jedni u drugima a ne onu drugu stranu koju ionako svi posjedujemo, samo je neki izrazavamo glasno, a neki sute i nakupljaju. Mislim da je ova povezanost ljudi ovog foruma nesto iznimno i jako me veseli prijateljstvo sa svima vama. Ponekad iskreno zalim sto nismo fizicki blize. Veliki zagrljaj od Huanite! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |