Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-03-2004, 12:58 AM   #11
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

?iveli care... Nemoj samo da bude posle "?ek jo? ovo da nabavim, pa ?u onda da radim ko pravi profesionalac"... Radi u uslovima koje ima? i boli te uvo... Na sve se ?ovek navikne...
kVu is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2004, 03:21 PM   #12
File
Senior Member

To?no....
File is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2004, 11:45 PM   #13
File
Senior Member

Ju?er smo imali probu(zidovi su bili oblo?eni spu?vom) i zvu?alo je znatno bolje....bubanj zvu?i 3duplo bolje...ma zakon.....danas sam preko spu?ve stavio sloj kartona...i opet je reverb do?ao nazad....ali neki druga?iji...?udni..... nadam se da ?e kartoni od jaja(koji ?e do?i na to sve) vratiti zvuk na staro (prije nego sam stavio ravne kartone) ili napraviti najbolji u?inak ikad......znam da su bolje spu?vaste piramide....al trenutno nemam para za njih.....moje pitanje: da li sam se zeznuo ?to nisam ostavio samo spu?vu na zidovima....jel bolja samo ona, ili ona, pa ravni kartoni, pa kartoni od jaja.............+ jo? jedna informacija....na strop idu stiropori od 3cm, zid koji djeli studio od kontrolne sobe ima dupla vrata napunjena staklenom vunom i sa druge strane zida jo? jedna 4cmarska spu?va, pa 2 sloja tepisona....a rubovi napunjeni pjenom........sad sam stao kod ravnih kartona...a kad napravim to sve(jaja, strop, vrata, 4cm spu?va) vidjet ?emo ?ta ?e bit'.....jedva ?ekam sutra.....
Old 26-03-2004, 12:01 AM   #14
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ma moglo bi okej zazvucati. Stavi sto deblju spuzvu. Stiropor mi je malo pipav za montirati jer bi on mogao vibrirati kad se odvrne bas pojacalo. Moras ga dobro ucvrstiti. A zasto ne stavis spuzvu na strop i onda preko toga stiropor? Kartoni od jaja imaju tendenciju pokupiti midl frekve. Nemam uopce predo?bu kako bi ovo sve moglo zvucati! Jedini savjet kojega se drzi ako ti je zivot mio je da nabavis ganc-nove kartone od jaja! Nemoj ni u ludilu uzimati rabljene! Ti kartoni sami po sebi mogu imati jedan neugodan miris, a ako su rabljeni to moze biti katastrofa. Neces se kokosjeg smrada rijesiti mjesecima. Znam covijeka koji se tako zajebo!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2004, 01:31 PM   #15
File
Senior Member

Znam jednog ?i?u koji prodaje te kartone....pola kune rabljeni, kunu novi....al malo ga moram obradit, jer mislim da pretjeruje...a i ne zna da meni treba 500 komada....al te kartone ?u jo? posebno ofarbati nekim sprejem (crno i bijelo, a na rubove crveno hehe) - nadam se da taj lak ne?e u?initi ne?to sa zvukom, ho?e li?
Old 26-03-2004, 01:46 PM   #16
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

hoce
ma, to sa jajnicima mi se nikako ne svidja. ako ce te oni doc 500kn, onda ti je bolje ulozit jos malo i to bolje napravit? kako ces uopce te jajnike pricvrstit na zid da se ne suskaju kad opizdi bas?
Old 27-03-2004, 01:38 AM   #17
File
Senior Member

znam da treba i? na najbolje....al treba bit i malo realan.....npr.....kako ?e? ti udarati snare a da zvuk ne vibrira na hajhetu.....ne treba sad pretjerivat... ....btw...jo? uvjek nisam stavio kartone od jaja...jo? pribijam ravne kartone na spu?vu....i od nakon 10 min udaranja sa ?eki?em mi je po?elo zujati u u?ima.....katastrofa....dal zbog tog sad ?udnog reverba i da li ?e ti kartoni od jaja uni?titi to....iako se sad bend jako dobro ?uje....ne mora? poja?ala odvrtat...a i lak?e se na?timava zvuk....jedino ?to mislim je da je bubanj bolje zvu?ao kad su bile samo spu?ve....btw2...al sam se napiiiiio a u
Old 27-03-2004, 03:22 AM   #18
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

A cuj, sta da ti mi govorimo...
Ti si odlucio vec za kartone za jaja.

Zuji ti u usima dok nabijas cekicem zbog flutter odjeka. Paralelni zidovi.
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2004, 05:44 PM   #19
File
Senior Member

novi jajnici - pola kune......?to je odprilike duplo jeftinije od piramidalne spu?ve...
Old 27-03-2004, 08:12 PM   #20
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

a spuzva je 5 puti bolja. :roll:

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules