|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
ton magistar
|
![]()
vrhunska studia imaju 3-4 slusanja - sto vise to bolje, ali za dobro slusanje moras imat i odgovarajuci prostor.
svejedno, mislin da je tebi bolje potrosit lovu u "pametnije stvari" nego sto je drugo slusanje. ja iman 2 slusanja (drugo skoro nikad ne palin :oops ![]() znaci, meni mixer uopce ne utice na zvuk, nego sniman preko 2 rode ntv mikrofona i 2 tl audio vp 5051 procesora. u hodniku studia mi stoji a&h mod3 mixer, ali ga ne koristin iako se radi o vrhunskom pultu - nepraktican mi je, a moga bi ga koristit samo u mixu, jer ko sto san reka, sniman preko pretpojacala. da radin samo na jednom projektu, vjerojatno bi koristi taj mixer, ali ovako kad san prisiljen radit milijun razlicitih poslova, nema sanse ![]() sad planiran uzet jos jedan dobar mikrofon i jedno vrhunsko pretpojacalo, jer mislin da su to stvari u koje se isplati ulozit. u konpjuteru, osin pulsara, iman uad-1 i tc powercore cije pluginove puno koristin u mixu. najbitnije od svega je sto zelis radit? ako ces snimat zivi bubanj trebat ce ti neki mixer sa digitalnin izlazom, da mozes kanale pojedinacno spojit na lunu i cili set probranih mikrofona, ako ces u snimanju koristit stereo tehnike, onda ce ti trebat jedan mikrofonski mached pair (postoje i druge konbinacije) i jedno stereo pretpojacalo. ako ces snimat samo glas i pojedinacne isntrumente onda ti je (za pocetak) dovoljan jedan mikrofon i mono pretpojacalo. ???
![]() |
#12 |
ton magistar
|
![]()
oooooooooops :oops: ti si misli na monitore - ekrane!? :oops:
pa, kako ko voli?! meni se ideja od 2 monitora, 2 konpjutera, 2 misha, dvi tastature, 2 mixera... ne svidja. :roll: sto manje iman pridsobon za gledat, to bolje mogu slusat ![]()
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Atlon, prijatelju, atlon. Eto ja se zeznuo sa Intelom, i s vremena na vreme dobijam plave ekrane IRQ less or equall... Nista ne pomaze. Radio sam na obe platforme, ali je Atlon ispao mnogo stabilniji. Sto se tice Sandrove konfiguracije, ona je manje zahtevna od moje i moguce je da bi i meni sve radilo kako treba, ali ja imam ukjlucen USB modem, popunjenih svih pet PCI slotova sa muzicki kartama, i mislim da za te pare koje sam dao za kao vrhunsku masinu, nema smisla iskljucivati najobicniji USB u biosu. Zelim ukljucenu i onboard karticu, jer preko nje idem na tolkback u gluvu sobu. Moj savet je definitivno Atlon i NForce 2. Na toj platformi sve radi!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
medjutim, evo jednog slozenijeg systema sa uadovog foruma: Quote:
vise (nadan se korisnih) informacija na http://www.chrismilne.com/uadforums/...?TOPIC_ID=5248
![]() |
![]() |
#16 |
Super Moderator
|
![]()
huh to je masina iako mi nekako XP smrducka...iskreno mnogo mi se bolje komp ponasa u 2000 (stabilnije i brze)
![]() |
#17 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Ma okej Sandro, ja samo iznosim svoje iskustvo u radu sa obe platforme. Ovaj problem sa plavim ekranom koji ja imam, imas na skoro svakom audio forumu. Ne bi Asus odmah izbacio reviziju E, da je sve tako idealno. Ono sto sam ja hteo da naglasim, je da stvarno vise nema smisla davati tolike pare za opremu a iskljucivati po biosu razne opcije koje ti u radu mogu doneti neku korist ili zadovoljstvo. Pazi, to je top model ploce i u jednom trenutku je bila najskuplja asusova ploca, a ja ne mogu da koristim USB 2.0, integrisanu (solidnu) zvucnu karticu za gledanje filmova i zabavu, ne prepoznaje serial Ata disk kao ultradma6, itd... Hocu da kazem, malo sam se vec zamorio od konfigurisanja sistema, voleo bih da za te pare sve radi samo od sebe. Razumes? Kao kad bi kupio kola sa klima uredjajem, a onda ga iskljucis jer ti se magle stakla kada klima radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Takav pc ce verovatno u buducnosti biti izbacen, ali za sada nam ostaje da podesavamo sistem do besvesti. DAW je jos uvek veliko opterecenje za ove nase limene kutije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Administrator
|
![]()
Prosli put sam se ubio trazeci ovu temu, jer se sjetih da mnogo njih "zanovjeta" oko nacina optimiziranja sistema (najcesce XP-a), pa tako ovaj put cinim ono sto sam jos ranije namjerio: stavljam temu kao sticky iliti ljepljivu (bitnu) !
Molio bih moderatore da slijede primjer i isto/slicno urade u sekcijama gdje imaju "nadleznost" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Optimizacija XP-a zabluda? | pedjah | Audio Software | 38 | 07-02-2008 04:47 AM |
Optimizacija XP-a? | akordeonista | Audio Software | 8 | 29-10-2007 04:30 PM |
SP1 vs. SP2 (WinXP) | makaay | Audio Software | 20 | 16-08-2006 12:58 PM |
Optimizacija Win 2000 i Win XP za DAW | dr.Ru | Tutorijali | 3 | 12-06-2003 03:19 PM |