|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Boki je koristio javno dostupne informacije.
Boki zna iz trgovačkog iskustva da ovakve velike stvari idu obično malo drugačije... Lepo piše koliko oprema vredi, ali ne i koliko i kako je plaćena... Sa jedne strane, uvek imamo ljude po svetu (svi mi) i uopšte, trgovačke veštine su nam negde u žilama... Sa druge strane, to otvara razna polja...mašti na volju... Od samih ekonomskih aspekata, pa do toga kome je i koliko stalo da na Balkanu postoji ovakav sistem pre nego u berićetnoj EU...itd...itd...hodam po obodima pravilnika ponašanja... ![]() Sa treće strane, to je dobra vest za zvuk uopšte. Makar to bili elektro-hemo-zombiji ili Ceca i trubači... Lično mislim da ne postoji tržište za ekonomsku isplativost cele priče. Mislim na ceo region. Potpuno NIKO nema račun da ima ozvučenje od milion i po' - za dve-tri manifestacije (diljem regiona) godišnje, kojima bi takav sistem eventualno trebao. Dakle, računalo se na ceđenje državnih budžeta, rasipanje i generalan trend slabljenja ekonomija ili bar, održanja vegetativnog stanja... Bar kroz ovaj mali segment... Ono što je dobro je da - nije da nije bitan zvuk! Prase valja natoviti pre eksploatacije... Je' sam surov? ![]()
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Nisi surov, realan si.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Možda je malo pretjerano, kako to ide usmenom predajom, svako doda 100.000€ i na kraju zaokruzis na milijun i po. Ali ne vjerujem da je puno manje. d&b koji je najskuplji od svih s 2 velika J Arraya i koje kakvim fillovima, delay lineovima i svim mogućim ampovima i basovima (ako pricamo o kalibru ogromnog festivala), može lagano otići preko 1mil. Samo jedan zvučnik je vjerojanto oko 8000€ (vjerojatno jer je službene cijene teško saznati), a 4x kanalni D80 je 10000€ minimum.
Evo lista za Wacken http://www.eventelevator.de/stories/...-open-air-2013 Ovdje nakon 3 reda dođeš lagano na pola milijuna. Makneš 30% jer je EAW, a ne d&b i moglo bi lako biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
I? Ko je bio na Exit-u? Kakvi su utisci?
Pozdrav, Vasa
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Jako glasno i nista posebno . Meni licno bolji zvuk izlazio sa delay tornja
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Na osnovu onoga što se priča o tom sistemu zaključio sam da delay tornjevi maltene nisu ni potrebni. Ono kao da može da usmerava i selektivno šalje manju snagu za prve redove, a veću za zadnje. Mator konj, a i dalje nasedam na marketinške žvake
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Pa ja sam slusao par bendova na nekoliko mjesta ( par metara od razglasa, kod mix pulta, kod delay tornja ) ispred je neprijatno koliko basa izlazi, kod mix pulta sve zguzvano koliko je glasno, kod delay tornja cujes da je tonac ok al da EAW nije nesto..)
Sent from my SM-G7102 using Tapatalk
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Dobro, da ne grešimo dušu
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
neki vrlo ljuti pljuvači svega (među kojima je i jedan ozbiljan inženjer konstruktor razglasa čije se kutije prodaju diljem sveta), su onako, poklekli i rekli da jest najbolje što su čuli do sad, te da je to i logično sobzirom na cenu. I ja mogu jedino da im verujem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
exit.. | spartakus | Razno | 7 | 12-12-2012 06:40 PM |
Rumors za Exit | vbraca | Promocija radova | 1 | 22-05-2012 09:12 PM |