Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-10-2016, 06:51 AM   #11
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Reaper 5

Meni je Reaper polako ali sigurno postao apsolutni kralj medju DAW-ovima...

Ima svoje bubice, primera radi to sto me je jako iritiralo, sto ADC postaje veci - to sve vise i vise zuri grafika na plaginovima za zvukom, isto i sto je ruting komplikovaniji, al to se resi sto se armuje traka za recording i onda se iz nekog razloga sva grafika na toj traci sinhornizuje dokle god je arm for recording upaljen.

I jako mi nedostaje sto nemaju nikakvu pitch korekciju po defaultu na kanalu (ala vari-audio u Cubase-u), molim Boga da sto pre ubace ARA, onda definitivno vise no look back...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2016, 10:33 PM   #12
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

meni je taj vari audio u cubase 5 ( nesto najlakse na svetu ) vrh za ispraviti brzo vokal
branoy is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2016, 09:32 AM   #13
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Uz svo poštovanje svim DAW-oima za mene je još uvijek kralj Cub 5.
I to ne zato što ga koristim već vecini mojih kolega koji uvek na kraju odluce da je Cub je ipak Cub.
Jedna od stvari je i vari audio a da ga ne hvalim njegovu stabilnost kod mnogih
situacija ..kao midi obrade itd.
Old 10-10-2016, 07:45 PM   #14
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Cubase 5 = Golf II

Sto se u narodu kaze : "Ti ga krstis, ono prdi."
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2016, 11:50 PM   #15
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
Uz svo poštovanje svim DAW-oima za mene je još uvijek kralj Cub 5.
I to ne zato što ga koristim već vecini mojih kolega koji uvek na kraju odluce da je Cub je ipak Cub.
Jedna od stvari je i vari audio a da ga ne hvalim njegovu stabilnost kod mnogih
situacija ..kao midi obrade itd.

Nakon 15 godina rada na Steinbergu, moje iskustvo je drugacije, sto se stabilnosti tice. Disclaimer, ne komponujem pa mi midi ne treba, koristim midi samo za najprimitivnije svrhe pa mi je tako i Reaperov midi sasvim dovoljan

Last edited by Jan; 10-10-2016 at 11:57 PM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 07:56 AM   #16
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Nakon 15 godina rada na Steinbergu, moje iskustvo je drugacije, sto se stabilnosti tice. Disclaimer, ne komponujem pa mi midi ne treba, koristim midi samo za najprimitivnije svrhe pa mi je tako i Reaperov midi sasvim dovoljan
Nisam mislio da je midi bitna stvar ali bi trebala biti "ukomponovana" u svaki DAW. Dakle mislio sam sveobuhvatno.
Napomenu sam da meni je Cub (recimo 5) vro stabilan itd. a da kolege kad komentiraju (nemaju preveliku ljubav za njega) uvijek tvrde Cubase je ipak Cubase..bez obzira koja verzija.

A na Golf II imam i komentar..kad je stao drmao si po karburatoru, po raznim spojevima i uspio si da ga prisiliš da te vrati ..a danas klikne nešto ..upali se upozoravajuće svjetlo-sound a ti lepo gledaš i gledaš..a Golf prdi pa ga prdi...

Last edited by idvi; 11-10-2016 at 07:59 AM.
idvi is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 11:19 AM   #17
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Dobar je Golf 2, šta mu fali? Reaper je više kao neko vozilo Džejmsa Bonda, pa može po putu, a može i da prepliva reku ili da raširi propeler na krovu pa da preleti gužvu na drumu. Jedino što nađavola moraš da znaš kojim dugmetom se koja opcija aktivira, a niko nije lud da u dvadeset prvom veku čita uputstva za upotrebu.

Pozdrav,

Vasa
Old 11-10-2016, 05:21 PM   #18
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Quote:
Dobar je Golf 2, šta mu fali?
Daleko od toga da mu nesto fali. On je svoju reputaciju posteno stekao Zato ga i dalje mnogi voze, po principu: "bolje mi ne treba".

Quote:
Reaper je više kao neko vozilo Džejmsa Bonda, pa može po putu, a može i da prepliva reku ili da raširi propeler na krovu pa da preleti gužvu na drumu. Jedino što nađavola moraš da znaš kojim dugmetom se koja opcija aktivira, a niko nije lud da u dvadeset prvom veku čita uputstva za upotrebu.
Zato bolje sednes u Golfa i ne mislis
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 09:06 PM   #19
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

samo dve stvari zasto nikad vise na cubase 5 = 32bit daw, i nema browsver da kad ti pustis projekat, da desno listas wav i da ih on odma uklapa u tempo i ostalo!!
ostalo sve oks. imam malu instalaciju 40mb tako nesto, samo ga drzim kada treba uvesti ili snimiti glas, i odmah na licu mesta sa variaudiom. to je sve.
da je on kojim slucajem 64bit, bilo bi to dobro. nisam ljubitelj externih stvari tipa jbridge i to, volim kad snimim projakat da je sve u tom jednom fajlu.
presonus 3 64bit cesto koristim, sve manje cubase 8 elements unlocked kanali, (nema dosta toga i fali mi sidechain, nije mi to to u onom volumesharper
branoy is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 09:27 PM   #20
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Prešao sam na Studio One 3, odnosno savladavam ga, a razlog je to što sam prosto shvatio da između njega i C5 postoji generacijski i jaz.
Čekajući da se "pojavi" osmica, polako ali siguro gubim korak sa onim što je odavno aktuelno, kao što je 64bit(nost), novi grafički standardi u developingu i tome sl. E, nećeš ga brale!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules