|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Mic od 1000e uvek svira! Na svemu što je ispravno! Sad, možda ne za svih 1000e koliko vredi...ali mikrofon od 150 eur svira kao kanta na svemu! No, ja bih recimo, uzeo neki mali usb interfejs...a već sam predložio...ili neki ekvivalent, a što da ne i M-audio... Ali bih probao da dobacim do barem AKG-C214...npr...kao donji minimum iole nekog mikrofona...makar i polovan... E sad, treba isprobati mikrofon! Evo zašto. Negde 2000.-2001. snimamo Koleta iz Prezira. I u nekoj pesmi nikako da "navrtimo" vokal da prosvira. Dakle, sesija snimanja vokala je u toku. Jednostavno neće da "sedne" u nekakav "raf-miks", već u startu se čuje da je tupavo...nije to to. Ređamo arsenal Nojmana...sve isto. U svim pesmama mislim da je U67 sve odradio sjajno...ali ova nikako. Čak i 47-ica..."mutava". Sasvim bezveze, iz nedostatka ideja, Ševa odluči da stavi olešeni RE-20... ...nebo se otvorilo... ![]() Dakle, treba probati mikrofon, pre kupovine, ima studija, kućnih set-up-ova, pitaj, probaj, potrudi se, plati sat-dva nekog studija ako treba, da saznaš koji tip mikrofona "pristaje" na tvoj glas.
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Meni je Profire 2626 radio dosta bugovito. Rusio se, smrzavanje, izgubi se zvuk... ima i neka fora da kad snimas visekanalno ne snima sinhronizirano sve kanale... to je samo ako radi ko standalone, ako ide ko samostalni konverter snima normalno.
Poslije sam ga spajao preko RME HDSP 9652 ko dodatni standalone konverter i to radi super. Uglavnom za te pare to je super kartica. Izrada je odlicna. 610 bi trebala biti ista po kvaliteti i jos jeftinija... jedino je ta Profire serija nestabilna, mislim da je zbog toga izgubila na popularnosti u odnosu kada se pojavila na trzistu... Pogledaj samo za firewire ulaz, tu je Profire dosta izbirljiv. Kad sam ga spajao preko firewire, spajao sam ga na firewire port od EMU 1820m pci kartice sto bi trebao biti dobar chipset pa je opet, kao sto rekoh bilo bugovito... Ako ti radi na kompu, bit ces prezadovoljan jer nema bolje za te pare. Mislim da je to uopce najbolja kartica od M-audija, nekakav odgovor na Fireface za duplo manje para... Tek sad vidim da uzimas do 450 eura. Da uzimam jednostavnu karticu i trazim dobar zvuk ja bi uzeo RME Babyface. ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 30-06-2015 at 11:50 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
gledao sam da se sada po oglasima prodaje i za po 160 e polovna, ja POTPISUJEM za te pare bolja kartica ne moz` da se nadje (osim ako ti neko ne prodaje ff800 za 160 evra
![]() ja sam je imao odavno, koristio sam je 2 godine ni jedan bag nikad nikad zaista... da ciljam manje-budzet kartice samo bi gledao tu i focusrite onu 2i2, nista vise... elem, 2626 je sasvim druga prica sto se tice stabilnosti, i izbora fw chipseta, 610 je kod mene radila na obicnom via chipu, a ova nece ni na texas instruments kako treba... @MD braki videh da mnogi isto koriste rme i 2626 a i ti sad spomenu to, kako radi ta kombinacija? koja je razlika u konverziji? vredi li uloziti u 9652 ili jok? verovatno je latencija minimalna tako |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Hvala Vam na savetima...Ali citajuci po forumima,da je bolje uzeti firewire zbog samog protoka i stabilnosti rada karte,nego uzeti usb bez obzira sto je teoretski brzi.I jos nesto Focusrite Saffire PRO 14 mi delovao ozbiljnije nego scarlet 2i4...Na osnovu Vasih saveta,razlike kvaliteta usnimavanja do cifre koju sam ja hteo platiti gotovo nece biti...
Tako da jos nisam odlucio sta konkretno uzeti sto se tice karte...Inace sam planirao da uzmem mic rode nt1a,ali svakako bih pitanje postavio na forumu.E sad, "Bockie" me je stavio na razmisljanje...da li skupiti i uzeti rode nt2a... Moj plan je bio da uzmem mic do cifre kao sto je rode nt1a i neku kartu koja je za stepenicu bolja od 1212m i koja ima svoj premp,posto sam odustao od kupovine prempa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
imas li ti sobu za ovaj mikrofon, ili makar neki paravan, ako ne dzabe ti, neces naci dovoljno tiho okruzenje za ovaj mic koji skuplja sve zivo.
Bukvalno ako ti je komp u sobi u kojoj snimas cuces ga bez obzira koju karakteristiku mikrofona izaberes O,8... Kako je firewire stabilniji? Prvo sto moras imati texas instruments-ov cip za FW, ako ga nemas na ploci, tj ako imas neki drugi tesko ce ti sve raditi kako treba, postoje sanse ali male. Pa juri pci ili pcie firewire texas karticu.... Dok sam imao RME FW400 desavalo se ponekad da iskoci plavi ekran, da zeza FW ne cesto zaista jednom u mesec dva, ali je opet smaralo iako sam imao texas chip. Da ne pricam sto su mi zvucnici "pucali" svaki put kad ugasim komp. FW ima 3 puta veci napon od usb-a i to mi se takodje ne dopada mislim na kraju krajeva posmatrajuci trziste zvucnih karti izgleda da FW ide u zaborav pod pritiskom USB standarda. evo sad radim na babyface-u i napajanje i audio idu preko USB-a, nikad mi nista nije iskocilo, puklo zakrkljalo sta znam mozda gresim ali definitivno tako mislim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
@ bockie ne m-audio zato sto postujes sebe i svoje zivce?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Eno ja snimio svoju pesmu u sobi kod mene u samostanu. Ima na "promociji radova". Od izolacije imam "jednu ruku" kreča. Čuješ li komp i sobu? A U87 na koji sam snimao je polu-crknut. Zaključan na -10db... Mislim da je preamp bio na +40 db... Mackie Onyx preamp...imam ih 16 u mikseru. Sumnjam da je puno skuplji po komadu od npr 2i2...eto možda malo skuplji od m-audia... Quote:
Uzeo sam 3 različite iz radnje u kojoj su me znali, zab'o br.2 i sve radi! Evo i danas je tako. Mislim da je VIA-6707...
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
pa eto cuo si eksperta, da ja ne gubim vreme ovde, kad ti je sve covek objasnio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Hah...dobro, može i tako...
![]() Ja samo imam izvesno iskustvo i sve što kažem projektujem u odnosu na to. A ovo je prostor i vreme gde je to čak i opasno. U najmanju ruku nije poželjno ,eto. U svakoj sferi...ali da ne "off-topičim"! Dakle nisam čitao i čuo bilo šta što kažem.
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Svaki savet je dobrodosao i svaka podela iskustva,meni znaci puno, a verujem i drugima koji budu imali slicna pitanja.
Sto se tice moje situacije,ipak cu morati da uzmem nt1a ili nesto do tih para...A za kartu.....verovatno scarlett 2i4...nije puno skuplja od 2i2 a treba mi da ima mid in i td. Nije puno veliko ulaganje a nadam se da ce meni svakao vrsiti posao....pa makar i za neki demo....po vasoj preporuci sacekacu i Ipak skupiti za bolji mic. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
focusrite Saffire 6 | alavuk | Computer Hardware | 2 | 02-01-2011 12:06 PM |