|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
MAO
|
![]()
Ma batali rekoh vec da je svejedno samo po sebi.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
I ja tako kapiram kad prolaze slusni test potuno normalno...
Ali momak kupio od nekog na kupujem prodajem a trazio je duze neki ocuvan primjerak pa se smorio sav za medalju.. Zvuce ok i u boljem su vizuelnom stanju od mojih duplo.. Dacu mu ja moje za njih ako bas oce.. Hehe Salim se... Evo sad cu mu poslat sms da batili pricu i uziva. Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Adam je fabricki napravio hiljade i hiljade monitora A7 kojima je obrnuo fazu,ovo je na jednom forumu otkrio njihov bivši radnik.Ako nekoga interesuje neka pogleda temu koju sam pokrenuo o tome.Tako da ja pre tipujem na Tannoy nego na provereni NS-10,jedino ako neko nije brljao nešto oko kablova,pojačala ili samih zvučnika.
Zašto ne doneseš zvučnike kod sebe ako su tvoji ok, pa pokušajte da locirate problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa ja i mogu, nego mi se iskreno ne cacka po njima jer nisam neki majstor... A kapiram da se lako otvaraju/zatvaraju s obzirom da woofer/tweeter drze po 4 sarafa koji stoje spolja... Da je do tannoy-a manja je sansa jer mi rece da je probao danas jos i neke kompjuterske i kaze slazu se fazno sa tannoy-ima... Mada mogu da mu predlozim da ih donese ovamo i probamo na moje pojacalo za pocetak, kad bolje razmislim mozda je do toga... Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
![]() |
#15 |
MAO
|
![]()
Aman ns10 i nema fabricku fazu, on ima crni i crveni kalem, mislim da nema ni plus minus oznaku. On se jednostavno zajebo kad je prvi put vezivao pa je ubo kontru tanojima i to je sve.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Ima crveni i crni tockic iza, i evo sad gledam, pise input + i - makar kod mene..
Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#17 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ajde ako ste toliko zapeli jel prvo gura ili vuče, ima vrlo jednostavna procedura za provjeriti.
Pustiš da ti iz DAWa svira neki duboki kick i uzmeš mikrofon pa ga staviš ispred zvučnika. Snimiš to. Onda zumiraš i pogledaš waveform. Ako je isti kao i kick, onda zvučnik ispravno svira, ako je obrnut onda zvučnik prvo uvlači...
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Aok... Tako jednostavno i realno rjesenje mi nije ni preslo preko mozga....
Pa to cu mu reci da uradi odma ne bi li se iskulirao, jer je sinoc istripovao da je u najmanju ruku kupio neku sony liniju u ns10 kaputu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Kad su zamijenjene zice, kad je u fazi sa tanojima, zvucnik gura po waveformu..
Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Studio u izgradnji(studio Garaza) | nik1883 | Dizajn i konstrukcija studija | 131 | 18-07-2015 10:12 PM |
Adam A7 polaritet/faza??!! | disco violence | Monitoring | 7 | 04-07-2014 10:52 AM |
Moj Maschine Studio Maschine Studio Tutorial\Reklama\Recenzija | Toza Production | Computer Hardware | 2 | 08-05-2014 02:02 PM |