|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Pre svega na Roland SH-201... nista sto ne moze Spire i drugi VSTi. Odavno se vec glavne inovacije desavaju na polju softvera a ne hardvera.
Da pustimo mi ono "U rukama Mandusica Vuka" - Model E nije Minimog, a ni Sylenth nije Spire ![]() Ja sam po prvi put onako potpuno zadovoljan, skroz inSPIREd ![]() Spire built-in FX: 9.9/10, njegov sastavni deo. Evo danas sam na KvR-u prvi put video temu u kojoj se prica o rack verziji Spire-a, ljudi su normalno pozeleli dedicated CPU za Spire. Uradio sam jos par ideja, i tu bi trebalo da stanem s eksperimentisanjem a vise razmisljam o celinama, o ritmici, efektima, pa se mozda sledece godine i skupi za neki Live od pola sata... Back To Basics - klasican SC bass + teatralni supersaw stab dopada mi se atmosfera. Universal Life - 7 sec loop, u stilu Push-a ali opet na svoju ruku. mora da mi se takva svirka 100 puta pojavila u glavi ali NIKAD nije zvucalo ovako dobro! podmazano solidnim 909 kick-om. jako dobar low-end. Pacific - treca verzija koja je dosta drugacija. ona prva baslinija prakticno ne moze da umiksuje. ovo je sad malo PvD style sa klasicnim off-beat basom i "dreamy" synth-om. bas sam zadovoljan kako zvuci. Naravno sve ima smisla ako se slusa VEOMA GLASNO, tu se tek vide nijanse i prednosti nekog synth-a u odnosu na drugi. Da li zvuci ROCK SOLID ili se raspada low-end. Upravo sam nabavio i "HighLife EDM" banku - idem sad da preslusam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
spire u akciji kao bass u prvoj pesmi ali ga ima i u ostalim
![]() https://soundcloud.com/bassagenda/al...ce-ep-previews |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Moze i tako
![]() Evo osam ideja u jednom MP3, pet su u istom stilu (2-6), to sam od nekog lead-a napravio ravan bas pa odsvirao preko razne stvari... Svidja mi se "sound". Moze bas svasta da se napravi od toga. Frag - Spire Trance Demo Stvarno je neverovatno koliko sirok spektar farbi moze da se izvuce iz Spire-a. Secam se rework-a Oxygen Part 2 cini mi se, nisam mogao da verujem koliko toplo i autenticno zvuci. Ni nalik onim ostrim dub step preset-ima. FILTERI su glavni adut Spire-a, poputno cisti, raznovrsni, nema nikakvih izbolicenja koja su me uzasno nervirala na drugim VST-ovima. Npr. napravim dobar pad, ali kad je cutoff na pola zvuk se isprlja i krene neko krckanje. Ovde toga naprosto nema. Jos jedan primer (od jutros) Frag - This Is Music, sa guitar sound-om, nesto kao Solarstone ako se neko seca... I tu je sve Spire. Onako, lep, raskosan zvuk. EQ je mnogo bitan. Takodje napravljen da sto manje izoblicava zvuk, ne znam, mozda je kombinovan s nekim limiter-om/comp-om. Citao sam negde da je na Virus-u slicno radjen EQ. Bass moze dosta da se pojaca, bez distorzije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Dobro ti je ovo! I dobar je sint, nema šta!
Ali, ja ne mogu da mu oprostim što i na i7-ici, sa punom polifonijom, pucketa i krcka. Jedan jedini sint! Jedan VSTi. Isto ko Diva. Odma padne uninstall! Ja čekam da izađe verzija 2 mog voljenog DUNE-eta. Kažu beta testeri da je keva! Sjajan zvuk, bez CPU usage-a od koga otpadaju izvesni delovi muške anataomije. Ali, iako je trebalo da izađe do otprilike ovog dela godine, ništa se ne čuje o izlasku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Upravo to. I sam koristim Spire, ali CPU...auh kako se muci
![]()
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Ma naravno... ali eto, za mene je Spire postao THE SYNTH.
Prica se da neki Rusi stoje iza tog projekta, a oni su poznati po "reverse engineering-u" tako da Access moze samo da cupa kosu. Ocigledno je Virus ovde "pokraden", i to se vidi po mnogim parametrima i opcijama koje nudi Spire. Iskreno, i ja sam se malo zabrinuo kad sam ga prvi put probao, mislio sam, sad kad imam i7 ASIO ce da mi bude ispod 15%. Ali avaj. Uz njihove optimizacije, plus racionalnu upotrebu polifonije itd, Spire se moze bez problema koristiti. Koliko cesto nam je potreban pad od 16 glasova sa 4x9 unisonih oscilatora? Sinoc sam se malo igrao sa Matrix-om. Neverovatno kompleksne boje mogu da se dobiju, za veoma kratko vreme. Ako hocete da vam ModWheel kontrolise kolicinu delay-a i reverb-a, ali da nize, dublje note ostanu suvlje, nema frke, u par poteza se to odradi. Nijednom nisam otvorio uputstvo, ni za jednu stvar. Ako morate da konsultujete uputstvo da biste nesto zavrsili, onda taj synth, u stvari, nije udoban za rad. Realno. A sto se tice zvuka, slazem se da su Sylenth, Albino, itd. odlicni, ali bez ozbiljnog zezanja i cackanja, na njima render zvuci vise kao "demo". Evo ovde, u attach, poklanjam preset "Scorpio Cream". Totalno ziv sa hrpom modulacija (monofon je, tako da nema brige za CPU). Jos bolje, uz to ide i tridesetak sekundi Frag - Scorpio kao primer sta moze da se s njim uradi. Tu sam ga koristio dvoglasno. Tehnicki podaci: ASIO ispod 25%, temperatura jezgara oko 43 stepena. A prakticno mi je Ferry Corsten u sobi. Ako ovo ne vredi 139 EUR, tj. 69 da budem precizan koliko sam platio Spire na popustu, ja onda ne znam sta vredi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Priča se da i Spire i ANA imaju te umere cene, između ostalog, zato što ljudi koji stoje iza njih nisu mogli, hteli (whatever), da se dokače asemblera i napišu lepo optimizacije koje bi dovele do toga da CPU usage postane mnoooogo podnošljiviji.
Evo, sinoć sam konačno probao da iscimam i Sylenth, da vidim kako šljaka sa punom polifonijom, i ispada da mogu da stavim osam Sylenth-a sa punom polifonijom i da na svakom Sylenth-u bude Amplitube sa dva paralelna pojačala (i pri tome, ne onaj njego eco mode, nego maksimalni kvalitet). Ej, to je nešto! A, Spire .... ne može da se stavi ni jedan jedini sa punom polifonijom, a da pri tom ne ode sve u .... tamo kuda već idu stvari kada ne idu tamo kuda treba! ![]() Slažem se ja sa Fragom da nije potrebno budžiti polifoniju u nebesa, ali očigledno je da nešto tu ne štima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Member
|
![]()
Moguce...
Ali cekaj, koji ti CPU imas ndv? Vidim da te ova situacija bas iritira. Spire kosta otprilike kao Diva, koja ima slican problem, a ne verujem da U-he mozemo da optuzimo da stedi na assembler-ima. Ja mislim da je stvar u slozenijim algoritmima, npr. to sto mi cujemo kao jedan filter je, u stvari, da lupim, 500 filtera koji "poliraju" zvuk do savrsenstva. Mislim da "rekurzije", odnosno nekakva ponavljanja, tu igraju veoma bitnu ulogu, i kod oscilatora, i kod filtera, EQ-a. Ali ne znam, nisam programer. Za razliku u kvalitetu zvuka vec mogu da garantujem. Jedina stvar za koju sam do sad otkrio da Diva ima prednost u odnosu na Spire je, na primer, high resonance setting. Na Divi to zvuci mekse, toplije, analognije, ali opet ne sa svakim filterom. Prosto se topi zvuk u usima. Medjutim, cisto produkcijski gledano, Spire je mnogo bolji, pruza ROCK SOLID zvuk sa modernim presetima. Diva je vise kao analogno cudoviste koje vam stoji u studiju i svi ga probaju kad dodju, ali kad se radi mix vi ipak upalite onaj pouzdani JP-8080. Uostalom, sve zavisi sta je cilj. Da citiram nesto s Reveal Sound-a: Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Meni Spire nije toliko gotivan da moram da ga koristim po svaku cenu. Ili, bolje rečeno, nije mi potreban za onakvu muzičicu kakvu imam običaj da sklepavam. Ako ne zamera? ?to kačim ovde ne?to ?to nema veze sa temom, budući da nisam koristio Spire (a, i nije da sam se potrudio oko miksa, čak i u okvirima svog skromnog umeća), evo .... to je otprilike nekakav zvuk kakav ja u principu ganjam (mada, nije da sam zaluđen 808-icom, ali mi je sad palo na pamet ne?to da je koristim). https://soundcloud.com/ndvmusic/ambient-pattern-02 Ja ne kapiram da bi za ovako ne?to Spire bio bolji izbor nego DUNE koji ja koristim (sa druge strane, za tvoje snimke Spire i jeste bojli izbor), a budući da je CPU-hog samo takav .... E, sad , budući da smo spomenuli da mi Spire nije ba? neophodan, nije da pi?em da bih pisao (i mo?da gre?im), ali ne mogu da se otmem utisku da Spire nije ni izdaleka optimizovan koliko bi trebalo, i to je nekako ba? bezveze. To je ono ?to hoću da ka?em Inače, imam i7 3770K. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reveal Sound SPIRE - snizena cena do 15.09. | frag | Audio Software | 8 | 29-12-2015 12:48 PM |
Moj najnoviji singl upravo izasao | Ilija Ilic | Promocija radova | 5 | 15-03-2014 11:41 AM |
Najnoviji hit ... | ProkDu | Pricaonica | 3 | 17-03-2011 09:49 PM |
Sound On Sound recenzija sE Electronics Voodoo serije ribbon mikrofona | lesha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 26-01-2011 11:38 AM |
Evo moj najnoviji singl pa uzivajte :) | Ilija Ilic | Promocija radova | 6 | 17-07-2009 07:11 PM |