Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-01-2014, 04:25 PM   #11
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: BFD3 je dostupan svima :)

U stvari Branoy, da ne ponavljam ipak samo isto, da ne misli? da te drndam tek onako da ka?em par re?i.

Ne smeta meni da ti veruje? u ?ta god ho?e?, to je tvoja stvar, ali ovo je mali forum, i bilo bi skroz super kad bi svaka tema bila koliko toliko odr?avana konstruktivnom. Ti ima? ?esto tu neku foru da se uhvati? za ne?to skroz irelevantno, krene neka sumanuta pri?a a to ne slu?i ni?emu. Mene li?no uop?te ne interesuje da se bavim time da li je takva sample biblioteka potrebna ili ne, jer znam da mi JESTE potrebna, jedva sam ?ekao da se pojave i ne znam kako bih danas funkcionisao sa bibliotekama kakve su bile pre desetak godina.

E sad, ako ovde nenam sa kim da pri?am o tome, (a ne zanima me da bilo kome obja?njavam ne?to ?to bi on sam trebalo da razume), onda ?u provesti svoje vreme (kao ?to i jeste slu?aj) na nekom forumu gde mogu da ?ujem ne?to novo ili nau?im kako da jo? bolje upotrebim taj isti semplovani bubanj. A to je onda gubitak za ovaj forum, kapira?. To jest, svaka tema koja se bavi glupostima umesto ne?im konstruktivnim je gubitak.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2014, 04:26 PM   #12
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

ma de ba, akustika me pocinje smarati. tokom svih ovih kompijuterskih godina i zvuka kompijutera.
ubija u meni muziku. ja ocu samo da kucam i da sviram. mene ubija tokom svih ovih godina to podesavanje, da prozvuci, to ubije talenat u coveku, i sjebe mu zivot, i sliku o muzici. da mi nestaje inspiracije. ,,
branoy is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2014, 04:26 PM   #13
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Ovaj program nema klasicni reverb i ambijentalni zvuk i slicno. Sve je snimano sa vise mikrofona: overhead, pa svaki bubanj posebno sa vise udaraca po velocityju, pa onda room mikrofon, isto tako... I sve to za jedan set. U BFD3 su ubacili vise pozicija snimanja - room, ambience, top snare, bottom snare, OH, ne secam se napamet sad sve. Sa tih dodatnih par mikrofona za ocekivati je da je porasla banka, ali imate vecu kontrolu prostornosti bubnja. Verovatno i vise layera za velocity = gomila GB. Zato STFU i uzivajte - narocito kad je dzaba. Jos da ga poprave i bice do yaya.

Druga stvar - ljudi su pravili muziku i pomocu gusli, sa 2 tona, ali nije bilo lako slusati , tako da, brano, mozes uopste i da ne stavis bubanj - ako me razumes. Naravno ima gotovih, usemplovanih sa sve room, ambijentom i sl, mnogo manje muke, ali i mnogo manje kontrole.
Ina?e, ?to je najgore, ja sam iz Toontrack tabora, ne koristim BFD :P
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2014, 04:32 PM   #14
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Tako je Branoy, samo crno na belo

Nisam sreo tvrdoglavijeg momka

Pa ti bi hteo ako das 250? za bfd3, da on svira sam i da ti ispunjava zelje

BTW. Ovde neces naici na dobru volju da ti naprave video kao dokaz jer ljudi nemaju vremena da se bave tobom a i previse si tvrdoglav,cak neko moze da misli da ih zajebavas .. ali posto si mi rekao za onaj program sto snima desktop u HD i zvuk kakav jeste,i posto znam da su ti namere iskrene(ali pogresne).. ja cu ti napraviti video iz mojih projekata kao dokaz .. kako sve to radi .. javi mi se na private
Old 05-01-2014, 04:36 PM   #15
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

svi ti drumovi . kad cujes na njihovim sajtovima demose.. ko zna kroz sta je to provuceno, kroz kakve mixere vani, i efekte.

ni jedan od njih ti nije ostavio PROJEKAT od tog demoa, da vidis da je to stvarno tako sve u jednom DAW-u uradjeno, i sve plugini koji su dostupni na sajtovima dal za pare il dzabanu.

kad ti isti taj drum ubacis kod sebe, ostane samo divljenje na midi ritmovima.

cenim firme koje stave i midi files od njihovog demosa sa sajta. i tako je i kako je i kao kod njih na snimku. nema lazi nema pevare..

i ako je tako. dzaba meni taj plasticni tanki bubanj ako ja nemam veliku konzolu i hardwera externog da to prozvuci nekako.

nisam ba tvrdoglav. ja samo citam a ne cujem to sto citam!!

ne treba ba Ivane , ako ja nekog moram moliti da nesto napise do cilja, jebes takve ljude..

ako svi oni znaju, i to zadrzavaju za sebe, kao dobili smo mi sa tim rezultate, al ti neces. ne znas. niti cu ti reci , otkrio sam fore da zazvuci, al jbg, sad, ne ide to tako.. pa jbt ne snimam ja lepu brenu, i cecu, i draganu mirkovic?? ja jos ne snimam nikog. a da mi je da snimam. ne znam kako da zazvucim drugacije a da nije direkt iz presonus karte kompijuterski, ja ne volim taj ton.

evo stavio neki dan cecu neku pesmu, turbulentno u cubase. i sad slusam, jbt ako ja nemam sve te boje i udarce i sve to, i napravio bi isto ba, i pocnem traziti boju druma, bass, leadova, i sve sto je to tu negde. i vrtim po EQ, filterima, stavi kompresora, ma sta god, ono ni blizu zvuku tom, i toj dubini, mekoci, sirini ne znam ni ja, cak sta vise mutno je dosta, al to nije kompijuterski ton .. meni nije do one svirke midi perfektne iz drumera , to mi je najlakse, crtam ja drum 15 god, kakav oces. nego kako da zvuci a da nije kompijuterski, da se ne prepozna da je PC. to me ubija. dzaba svi ovi efekti. sta trebam kupiti ? ?!! da proteram to kroz nesto , skupicu pare, za 5 , 5 godina al skupicu

Last edited by branoy; 05-01-2014 at 04:47 PM.
Old 05-01-2014, 04:59 PM   #16
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Dule, nemo' se nerviras, ne valja za ten A ti, jesi malo tvrdoglav Brano, ali jbg, to ti je tako u DNK, nemoj da se uvredis

Salu na stranu - svi mi ovde trtljamo i vrtimo pricu u krug, jer je krajnji cilj - upravo takav zvuk. Iskusniji producent zna da postigne to, onaj koji nije - ne moze, pa makar imao najskuplji analogni SSL sto. Zasto ti ovo kazem ? Pa sve i da kupis SSL sto, neces dobiti to sto juris. Mozda se cak i istripujes da je dobro (psihoakustika), ali nece biti dobro ni iz daleka, ako ne sednes i naucis sta i kako, ako se i dalje drzis svojih tripova i ako na kraju - ne odes kod nekog od njih na "zanat"

Demoi su SUVI, direkt iz BFDa, on ima u sebi savrseno kompleksan mikser, bogat ZIVIM USNIMCIMA, a ne PROCESIRANIM EFEKTIMA (zato je tako veliki) i ako ti treba plastican set - moze, ako hoces da bude debeo - moze i to. Ne postoji softver gde ti kliknes preset i on legne u pesmu, kao dupe na nosu - narocito ako je ovako kompleksan.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2014, 05:11 PM   #17
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Branoy, Dusan je u toj pesmi koristio stari ali dobro poznati vst Best Service Artist Grooves , dakle nista te nije slagao .. uzmes taj vec"sredjen"groove koji odgovara.. potkocis ga ispod sa jos nekim komponentama .. recimo kick sa punchom preko i sl .. i dobije se dobar zvuk .. taj vst je jako puno koriscen u jako mnogo pesama u zadnjoj deceniji jer sa njim dobijes vrlo brzo zvuk koji "lezi" u mixu .. to je sto je dobro, a ono sto nije dobro je to sto ne mozes da radis sta hoces upravo zbog toga sto je "groove" pa moras da biras pesme u kojima moze da legne ..

Nema potrebe niko da se vredja, situacija ne treba da bude toliko napeta , Dusan je vrlo iskusan i cenjen producent i nije jedan od onih koji cute i nista ne pricaju, bas naprotiv, problem je sto ti Branoy ne slusas i ne citas savete ,vec (ne)namerno teras svoju pricu .. ti bi bez muke da napravis nesto .. a to vec ne moze ..
Old 05-01-2014, 05:50 PM   #18
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

evo sad sam morao cisto nesto da napravim na brzinu, i da vidite.,
eto,, sta ti tu mozes pipnuti a da ono ne zvuci kompijuterski?
i kompresor. i eq, i hall . i odvojeno na kanale. znaci ovo je 5 minuta posla.

ovo zvuci kako zvuci. meni treba za nas rumbe, begini, 7,8, narodnjake starogradkse. ne rok. gitaristi rok svi mogu biti zadovoljni sa ovim . al ja da sad nakucam 7-8 ili rumbu sa ovim, to nebi licilo ni nasta.

prebacite na 720p. naravno sto je fora, uvek youtube zvuk malo utopli, nekako sakrije direkt iz karte digitaliju koju dok slusam , pitam se sta stavit,
neki plugin koji spusta BIT, daje shum. ne znam

ovde je 3 kanala. jos par da sam staio, a imam ideja za brdo fora, electro ledaova, FX, bilo cega, piana, to bi bilo sve pojedeno u ovom mixu. na jedan stereo izlaz u muzickoj karti.

Last edited by psionic; 05-01-2014 at 07:23 PM. Reason: da bi sprecio dalja prepucavanja...edit
Old 05-01-2014, 06:23 PM   #19
NIelectroy
Member

NIelectroy's Avatar

Branoj druze, ja bih ti za rumbe preporucio addictive drums ili bdf 2 ali njega moras dosta mixati jer zvuci sirovo, Toontract vidim u nekoj pop/rock varijanti ali opet daleko od toga da ne moze da se namesti za neku narodnu pesmu.

Mislim da mi generalno ne znamo sta hocemo i ne znamo da cenimo, recimo pusti ovaj bubanj bilo kome pre 10 godina pa gledaj reakciju.
NIelectroy is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2014, 06:25 PM   #20
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Branoy, jesi mixao kad uzivo snimljen bubanj?
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules