Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-11-2013, 01:44 AM   #11
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: T.C. - Bizarno-Agresivno?

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
Ja na ?alost istog, nisam potreban ovom dru?tvu kao dipl.ek.
Pa evo, ja bih recimo voleo da mi kao ekonomista objasni? neku potencijalnu ekonomsku logiku koja stoji iza ovog TC-jevog poduhvata. Kao ?to si i sam rekao, TC je ozbiljna firma. Ozbiljne firme se uglavnom vode ekonomskom logikom, a ne emocijama. Zato verujem da iza ove kampanje stoji nekakva računica, a ne logika tipa ?da kom?iji crkne krava, pa makar je odrobijao?.

Dakle ? ako nisi potreban ovom dru?tvu kao diplomirani ekonomista, mo?da si potreban Rumskom. Bolje nego da bude? jo? jedan među onima koji lamentiraju nad propa?ću civilizacije i muzičke industrije u njoj. Za to nije potrebna diploma.

Pozdrav,

Vasa
Old 22-11-2013, 02:04 AM   #12
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Vaso, kada bi ti npr. bio veliki trgovinski lanac... Koji želi da kupi manji...

Da li bi se prvo "ispišao" po istom? Da dokažeš kako si faca? A pri tome pravite (ste pravili) prilično različit proizvod...

Kao kad brat govori ružno o sestri... Ne znam, ja to tako vidim....

Pa , sorry, ali "pišaš" sam po sebi...!

Zar ne?

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2013, 02:28 AM   #13
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Pa nisu se oni ispisali po tome. Nude ti da das starog Lexa i racunaju ti ga 5 'iljadarki. Sta je tu problem, bilo je toga i ranije. Ne mogu tacno da se setim, ali jedno vreme je neko nudio tipa: Daj PTL i dobijas Nuendo. Tog tipa, samo se ne secam vise ko i za sta.
Pride ako racunamo da polovna 300 se vrto oko 2000, 480 ide za te pare, a ona pisijevaca od 960 ne znam ni koliko vredi polovna.

Last edited by LACKY; 22-11-2013 at 02:30 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2013, 02:47 AM   #14
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Neko je nekoga kupio izgleda.

Ne smem dalje da komentarisem, radio sam na sisyemu 6000 godinu dana...
..a i sta ja znam sta je dobro.
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2013, 02:49 AM   #15
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Veze nemam sa ekonomijom, ali zar ovo nije zakup nekog eventualnog buduceg trzista ? Kao - povuku lexove, daju ljudima TCove i samim tim su pregazili trziste koje je pre drzao leksikon. Zauzeli su teritoriju, isterali konkurente, nametnuli svoje resenje fanovima Lexicona (uz neku vrstu mamca u vidu tih para)... Naravno - sto kaze boki, lex je druga prica, ali svejedno... Napravice vec oni neki TC-Lexicon 480 algoritam za svoje DSP proizvode, ne sekiram se ja za to...
Old 22-11-2013, 02:51 AM   #16
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
Vaso, kada bi ti npr. bio veliki trgovinski lanac... Koji ?eli da kupi manji...

Da li bi se prvo "ispi?ao" po istom? Da doka?e? kako si faca? A pri tome pravite (ste pravili) prilično različit proizvod...
Nemam pojma, ja nisam ekonomista, ti si. Nisam te pitao da mi objasni? za?to neko ne?to ne bi trebalo da radi, nego da mi objasni? za?to bi ozbiljna i uspe?na firma plaćala otkup aparata koji su već sami po sebi ispali iz trke? Naivan sam pa verujem da postoji neka suvislija i isplativija priča od pijanog kafanskog ku**enja koje je tebi na umu.

Pozdrav,

Vasa
Old 22-11-2013, 02:54 AM   #17
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Nemam pojma, ja nisam ekonomista, ti si. Nisam te pitao da mi objasniš zašto neko nešto ne bi trebalo da radi, nego da mi objasniš zašto bi ozbiljna i uspešna firma plaćala otkup aparata koji su već sami po sebi ispali iz trke? Naivan sam pa verujem da postoji neka suvislija i isplativija priča od pijanog kafanskog ku**enja koje je tebi na umu.

Pozdrav,

Vasa
...mozda je kljuc u tome sto fanovi lexicona inace ne planiraju da odustanu od istog, pored svih novotarija iz npr TCa ? Ovako ih motivisu na prelazak na TCove proizvode... a kad jednom "udju u sistem", moci ce da im prodaju dodatke i slicno... Kao sto apoteke npr. dele aparate za merenje secera u krvi na poklon, iako je sam po sebi skup - a ti posle moras da kupujes bas te trake za taj aparat. Obezbedjuju sebi teren na duze staze.
Old 22-11-2013, 03:01 AM   #18
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
...mozda je kljuc u tome sto fanovi lexicona inace ne planiraju da odustanu od istog, pored svih novotarija iz npr TCa ? Ovako ih motivisu na prelazak na TCove proizvode... a kad jednom "udju u sistem", moci ce da im prodaju dodatke i slicno... Kao sto npr dele dzaba aparate za merenje secera u krvi, iako je sam po sebi skup - a ti posle moras da kupujes bas te trake za taj aparat.
Pa, meni je to bilo na umu i kad sam napisao svoj drugi post na ovu temu. I to se svima isplati, i TC-u i Lexiconu. A pominjao sam i TC-Lexicon algoritam, koji si i ti pomenuo maločas. Što podrazumeva patentna prava itd.

Pozdrav,

Vasa
Old 22-11-2013, 03:26 AM   #19
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Ispade da sistem 6000 nije nesto, ako mene pitas sistem 6000 je moj favorit u odnosu na 960. 480 je legenda i to nebih poredio. 300 odlican reverb. Ali sve je to vec matoro i pitanje je dokle ce raditi. Moj omiljeni reverb AMS RMX, evo neka neko pokusa da nadje u ispravnom stanju, mislim da ih je 80% poscrkalo.

Last edited by LACKY; 22-11-2013 at 03:34 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2013, 11:53 AM   #20
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

TC era pocinje ..

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules