Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-09-2013, 04:46 PM   #11
DzoniPFC
Pro Member

Default Re: Retro Vintage Plugs

Nebula 3 - AlexB Vintage Blue Console (console input na kanalima, buss inserti na buss grupama u mixu, i master buss na master output)
Nebula 3 - CDSoundMaster R2R - Studer 15ips (svi kanali - kao da je provlaceno na pravi magnetofon)
Nebula 3 - CDSoundMaster Apex ATR-102 (imas demo download na njihovom sajtu, radi odlicno na master izlazu, kao mixdown deck)

I kao sto rece Buzge (Bitch), par vintage EQ emulacija i reverb iz tog doba i to je to.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2013, 05:32 PM   #12
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Pesma se radi namenski, posvecena je gradu u Bosni i govori o proslom vremenu tacnije 60-70-im..Pa zahtevaju da tako zvuci
Pa super ? za?titi pesmu (kod SOKOJ-a ili gde god) pa okači to ?ta si da sada uradio, mo?da dobije? i neki kvalitetniji predlog od spiska vintage VST pluginova (koje ionako verovatno već ima? na HD-u). Da ne pominjem to ?to se ni ?onda?nji zvuk? nije postizao tretiranjem Mastera, nego pojedinačnih kanala... Ili snimi miks na kasetofon, pa ga vrati u računar. To ti je najjednostavnije. I ?to je kasetofon u gorem stanju ? tim bolje. Ne zajebavam se.

Pozdrav,

Vasa
Old 25-09-2013, 05:56 PM   #13
NIelectroy
Member

NIelectroy's Avatar

Ja sam hteo da napisem nesto slicno kao OFF u prvom postu ali samo mnogo bezobraznije, samo sto sam se suzdrzao. Recimo ovako je bilo neko moje razmisljanje:
Ako zelis da ti pesma zvuci kao iz 80-tih onda koristi opremu iz 80-tih i racunaj da su oni taj koristili hardverske pluginove za poboljsanje zvuka a ti u 2013-toj zelis suprotno, da pluginovima okrnjis kvalitet da bi dobio taj smek iz 80-ih. Danas je sve pedantno, digitalno, sterilno, tesko ces dobiti takav zvuk kakav zelis. Sve u svemu dosta Tape pluginova i srecno!
NIelectroy is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2013, 06:18 PM   #14
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Ali poenta je saturacija na SVAKOM kanalu. Nista neces postici ako stavis samo na master mix bus. I jos nesto, taj "glue" koji su raniji miksevi imali posledica je analognog sabiranja. Dosta prostora, reverba, nista ne sme biti in your face. Ne miksaj da bude pregledno vec da bude kohezivno i da sve ljulja zajedno, neki instrumenti cak i ne moraju da se razaznaju u zvucnoj slici. Niposto puno basa.
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2013, 06:42 PM   #15
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by VladaNS View Post
Ali poenta je saturacija na SVAKOM kanalu. Nista neces postici ako stavis samo na master mix bus. I jos nesto, taj "glue" koji su raniji miksevi imali posledica je analognog sabiranja.
Poenta je u ljudima koji sviraju (umesto da programiraju), istim EQ-ima na svakom kanalu (u smislu: ako je desk Neve ili MCI, onda su svi EQ-i Neve ili MCI) i svemu ostalom ?to si pomenuo. Master i ?sabiranje? imaju najmanje veze sa celim zvukom.

Pozdrav,

Vasa
Old 25-09-2013, 07:20 PM   #16
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Odsvirane su prave e gitare i tu sam stavio neki shugi overdrive, odsvirane su organe, ac gitaru sam koristio sa VG (iskreno mrzelo me da sviram zivu),pic bas sa trilogy, i superior drum (zvidja mi se kako sam izvukao dobos) bas zvuci kako treba. Zakacicu snimak kasnije, sad mi je jos sve u daw-u, nesmiksano i sirovo, tek treba da se radi na tehnickim stvarima.
Glas je sniman na Neumann u87, ali i dalje mi je glas tog njihovog pevaca krajnje iritantan, ne znam kako sam izdrzao slusajuci ga dok sam radio aranzman..
Ufff smorio sam se...

Neko rece da zastitim stvar, nije moja ja samo radim aranzman..

Pitao sam za plug, jer me je zanimalo za ozbiljnije projekte koji ce se u buducnosti raditi,pa reko ajd kad vec ovo radim da iskoristim i za ovo, verujte koliko placaju dobro je i ovako. U svakom slucaju okacicu kad budem uradio bar osnovnu postavku cisto da cujete.

Last edited by Nemania; 25-09-2013 at 07:32 PM.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2013, 07:51 PM   #17
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Glas je sniman na Neumann u87, ali i dalje mi je glas tog njihovog krajnje iritantan, ne znam kako sam izdrzao slusajuci ga dok sam radio aranzman...
Nema veze, ako je tezga u pitanju uradi kako zna? i ume?. Malo je nepristojno da od nas za d?abe tra?i? savete za rad koji ti slu?i samo da bi uzeo kintu, iako te za su?tinu priče zabole tuki.

Pozdrav,

Vasa
Old 25-09-2013, 08:14 PM   #18
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Nema veze, ako je tezga u pitanju uradi kako zna? i ume?. Malo je nepristojno da od nas za d?abe tra?i? savete za rad koji ti slu?i samo da bi uzeo kintu, iako te za su?tinu priče zabole tuki.
Eto, iako sam odmah napisao da se takve senzacije u 2013. ne mogu očekivati, ipak (po?to nada umire poslednja) pomislih ko zna, tema je tako interesantna, za ovaj plemeniti cilj bi vredelo volontirati, pa htedoh da predlo?im ono isto ?to i ti Vaso, ali si me preduhitrio.
Onda nas Nemania ladno spusti na zemlju. Gde nam je valjda i mesto...
Old 25-09-2013, 08:26 PM   #19
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Ljudi nemojte da shvatite pogresno, kada radim neki projekat trudim se da to zvuci valjano i kvalitetno (i ovo ne zvuci lose,samo se nisam potrudio koliko umem). Saveti iskusnijih u necemu su nam svakako dobrodosli, e sad sto se meni boja glasa i nacin pevanja ovog pevaca u ovoj pesmi ne svidja to je valjda druga prica..
Postavio sam pitanje-thread jer me zaista zanimaju odgovori, koji ce mi svakako biti od znacaja i za ubuduce..
A to da li uzimamo kintu ili radimo za svoju dusu valjda nije od presudnog znacaja..Koliko sam ovde na forumu (8 god) skontao sam da on sluzi za razmenjivanje iskustava, pomoc, druzenje i sl..

Znak, ne umire i poslednja nada!
P.S. Vidim da si iz LO, i meni je supruga iz LO, pa kad budemo svracali, mozemo da organizujemo neko druzenje. Poz

Last edited by Nemania; 25-09-2013 at 08:29 PM.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2013, 08:29 PM   #20
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Odsvirane su prave e gitare i tu sam stavio neki shugi overdrive, odsvirane su organe, ac gitaru sam koristio sa VG (iskreno mrzelo me da sviram zivu),pic bas sa trilogy, i superior drum (zvidja mi se kako sam izvukao dobos) bas zvuci kako treba. Zakacicu snimak kasnije, sad mi je jos sve u daw-u, nesmiksano i sirovo, tek treba da se radi na tehnickim stvarima.
.
nema potrebe da kachish....svi znamo kako zvuce VG, trilogy i superior

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules