|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Nebula 3 - AlexB Vintage Blue Console (console input na kanalima, buss inserti na buss grupama u mixu, i master buss na master output)
Nebula 3 - CDSoundMaster R2R - Studer 15ips (svi kanali - kao da je provlaceno na pravi magnetofon) Nebula 3 - CDSoundMaster Apex ATR-102 (imas demo download na njihovom sajtu, radi odlicno na master izlazu, kao mixdown deck) I kao sto rece Buzge (Bitch), par vintage EQ emulacija i reverb iz tog doba i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Ja sam hteo da napisem nesto slicno kao OFF u prvom postu ali samo mnogo bezobraznije, samo sto sam se suzdrzao. Recimo ovako je bilo neko moje razmisljanje:
Ako zelis da ti pesma zvuci kao iz 80-tih onda koristi opremu iz 80-tih i racunaj da su oni taj koristili hardverske pluginove za poboljsanje zvuka a ti u 2013-toj zelis suprotno, da pluginovima okrnjis kvalitet da bi dobio taj smek iz 80-ih. Danas je sve pedantno, digitalno, sterilno, tesko ces dobiti takav zvuk kakav zelis. Sve u svemu dosta Tape pluginova i srecno!
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Ali poenta je saturacija na SVAKOM kanalu. Nista neces postici ako stavis samo na master mix bus. I jos nesto, taj "glue" koji su raniji miksevi imali posledica je analognog sabiranja. Dosta prostora, reverba, nista ne sme biti in your face. Ne miksaj da bude pregledno vec da bude kohezivno i da sve ljulja zajedno, neki instrumenti cak i ne moraju da se razaznaju u zvucnoj slici. Niposto puno basa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Odsvirane su prave e gitare i tu sam stavio neki shugi overdrive, odsvirane su organe, ac gitaru sam koristio sa VG (iskreno mrzelo me da sviram zivu),pic bas sa trilogy, i superior drum (zvidja mi se kako sam izvukao dobos) bas zvuci kako treba. Zakacicu snimak kasnije, sad mi je jos sve u daw-u, nesmiksano i sirovo, tek treba da se radi na tehnickim stvarima.
Glas je sniman na Neumann u87, ali i dalje mi je glas tog njihovog pevaca krajnje iritantan, ne znam kako sam izdrzao slusajuci ga dok sam radio aranzman.. Ufff smorio sam se... Neko rece da zastitim stvar, nije moja ja samo radim aranzman.. Pitao sam za plug, jer me je zanimalo za ozbiljnije projekte koji ce se u buducnosti raditi,pa reko ajd kad vec ovo radim da iskoristim i za ovo, verujte koliko placaju dobro je i ovako. U svakom slucaju okacicu kad budem uradio bar osnovnu postavku cisto da cujete. Last edited by Nemania; 25-09-2013 at 07:32 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Onda nas Nemania ladno spusti na zemlju. Gde nam je valjda i mesto...
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi nemojte da shvatite pogresno, kada radim neki projekat trudim se da to zvuci valjano i kvalitetno (i ovo ne zvuci lose,samo se nisam potrudio koliko umem). Saveti iskusnijih u necemu su nam svakako dobrodosli, e sad sto se meni boja glasa i nacin pevanja ovog pevaca u ovoj pesmi ne svidja to je valjda druga prica..
Postavio sam pitanje-thread jer me zaista zanimaju odgovori, koji ce mi svakako biti od znacaja i za ubuduce.. A to da li uzimamo kintu ili radimo za svoju dusu valjda nije od presudnog znacaja..Koliko sam ovde na forumu (8 god) skontao sam da on sluzi za razmenjivanje iskustava, pomoc, druzenje i sl.. Znak, ne umire i poslednja nada! ![]() P.S. Vidim da si iz LO, i meni je supruga iz LO, pa kad budemo svracali, mozemo da organizujemo neko druzenje. Poz Last edited by Nemania; 25-09-2013 at 08:29 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ear plugs? | Pendula | Razno | 19 | 16-01-2016 03:38 AM |
Emulator / Drumulator plugs!! | DaBear | Audio Software | 4 | 15-02-2012 11:13 AM |
Windows plugs na Mac-u (VFX Host) free! | DaBear | Audio Software | 3 | 29-03-2011 06:30 PM |
Mix - plugs & outboard za Florence + machine | DaBear | Audio Produkcija - Tehnike | 5 | 15-03-2010 06:43 AM |
Win plugs od sada na macu!!!! | roginator | DSP forum | 0 | 31-07-2009 09:56 PM |