Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-07-2013, 09:44 PM   #11
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Marko Mandić feat. Sara Jo

Dobar pokusaj teen-pop-a.
Miks je OK...radi sve...ALI cela pesma i produkcija su mogli da budu 10 puta bolji a i pesma bi onda razbjala jos vise.

Refren je odlican, i melodija i tekst. Strofe - moze bolje, malo jos da se poradi ali najvise mi smeta instrumentacija i ko je sta svirao. Malo je haoticno, ima mnogo stvari, bubanj je bizzi itd itd..

Da se lepo proredilo i ostavilo ono sto je stvarno potrebno, pesma bi bolje disala, sve bi bolje izlazilo iz miksa itd..

Odlican pokusaj - ne toliko dobra egzekucija (pricam o produkciji i aranzmanu) a steta jer je refren ziva zaraza!!

Jos jedan pokazatelj gde se vidi i oseca odsustvo dobrog producenta..nekoga sa strane ko moze sve da sagleda iz drugog ugla.
Kad neko sve sam radi..komponuje, peva..svira itd..oce malo da se izgubi u svemu tome.

Ali nema veze - samo napred !!

Eh..da ..ja bi jos nabrijao vokale !
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 03:50 AM   #12
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Ovo što vrač piše je 100% tačno, i niko ne sprečava čoveka koji se bavio aranžmanom/produkcijom da ga uradi bolje i opuštenije. Ne želim da kritikujem pre svega prijatelja i kolegu, ali stoji da je aranžman previše buissy, i da bi stvar mnogo bolje disala. Ja nisam imao vremena/slobode da je više očistim, pa se mix sveo da nateram pesmu da bar "radi", što mi se čini da je ipak uspelo. Mada bi sa svedenijim aranžmanom to bio mnogo lakši i lepši posao

Last edited by Arthur; 07-07-2013 at 01:45 PM.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 03:52 AM   #13
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Arture, na čemu si snimao Saru, mislim koji si mikrofon odabrao za nju, s obzirom da ima dosta svetao glas, ovde je taman, mislim ne taman (dark), nego tamAn kako treba .
snimani su oboje na Sm7 i Rode k2 paralelno, kroz MCI MJH500, pa u FF800, al mislim da se jo? u editingu izgubio trago tom K2ikinom kanalu, jer je bio presibilantan na oba vokala, tako da sam 80% siguran da je ovo sm7b, sa dosta koloritno birane kompresije i ekvalizacije
Old 07-07-2013, 01:26 PM   #14
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
snimani su oboje na Sm7 i Rode k2 paralelno, kroz MCI MJH500, pa u FF800, al mislim da se jo? u editingu izgubio trago tom K2ikinom kanalu, jer je bio presibilantan na oba vokala, tako da sam 80% siguran da je ovo sm7b, sa dosta koloritno birane kompresije i ekvalizacije

Sjajno ! Predpostavljao sam da je SM7 u pitanju, nije da sam ga prepoznao, samo sam predpostavio znajući od prilike ?ta voli? i znajući da je Sarin glas dosta svetao, ono probadajući... Uf moraću da uzmem i ja taj Sm7 za zmije
Jan is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 01:50 PM   #15
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

samo pazi, nije to set&forget setup, mora se pažljivo odraditi kompresija farbe, plus neki prilično vratolomni eq momenti, i onda legne ovako fino. Inače mi se dosta ljudi žalilo da im nije jasno kako to ja smatram sm7icu najuniverzalnijim mikrofonom koji sam koristio
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules