|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Ok album, ima dobrih pesama, ne smeta mi ni količina reverba ni ssss-ovi...to je skroz legitimno...i lično mi je "osvežavajuće" pred naletom "moderne verbofobije"...! Super!
Pesme očekivane, fraze su tu, njegove su...Produkcija "na nivou"...nije neki "mont everest" ali potpuno je u vrhu! Odskače! Odlično! Bas (ako je mestimično stvarno bas gitara) je brutalan...! Bubanj (gde je bubanj) je vrhunski...! Jedino što mi bode uši je to što na momente snimak bukvalno "žvaće" od količine kompresije, postprodukcije, čega već.... Ovo bi pre samo 10-tak godina bilo skoro "tehnički neispravno" u tom smislu...ali je to neki $%#^# trend , kao što je i trend da devojke nose farmerke koje izgledaju kao da su u njih obavile nuždu (nisam psovao Arthure).... Eto..."trendi" je...nisam rekao da je to dobro što je tako... Vredi poslušati svakako...! Moram da primetim sličnost (ne istost, već $%#^# trend) između Joksine "Ljubavi", Čoline "Lili" i noseće "Iskreno" u melodijskom smislu....
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Album uopšte nije prekompresovan i prelimitiran i preklipovan, svaki peak se vidi, šta više ni ne dolazi svaki peak do vrha skale! Uključio sam printscreen strofe na refren za pesmu Djevojka za 2 min... Glasnoća mu je daleeeko ispod standarda današnjice, sve pesme su mu oko -15 -14 RMS-a, dakle rekao bih da je rađen po Katz-ovom K14 sistemu, svesno ili možda nesvesno, nebitno je ali ja bih to pohvalio ! Možda čuješ neku bus kompresiju ili nešto što ti ne prija a dinamičke je prirode, ali kad bi ovo bio standard za glasnoću u popularnoj muzici, progledali bi... Znam da odlično poznaješ materiju, ali verujem da to što si pojmio kao prekompresovanost, je nešto drugo, ja tipujem na previše visokih, za koje kažeš da ti ne smetaju... Moj prvi utisak je bio kad sam slušao album "Ovo puca od kompresije", onda sam shvatio da puca od visokih... EDIT: S obzirom da je Bitch radio na miksanju, mogao bi da podeli neki info sa nama ![]() Last edited by Jan; 02-07-2013 at 01:37 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
I ja sam isto kao i Bockie pomislio da je album malo napucan u postprodukciji. A to je upravo zbog, kao sto je Jan rekao, visokih koji umeju da "zatrepere" posle agresivnog masteringa (pre svega odsustva ili loše upotrebe multiband kompresije). Jeste, album je svetao i malo zašiljen u visokima. Što mu ne umanjuje vrednost, naprotiv. Upoređivao sam ga sa snimcima strane mtv produkcije i mogu reći da ostavlja za sobom dobar broj pesama! Vidim da je Buzge radio pa bi mogao da se ukuljuči u diskusiju
![]() ![]() Mislim da je sibilantnost (koje realno nema mnogo) ostavljana zbog reverba jer neki leksikonovi algoritmi jednostavno progledaju na oštrijim i britkijim vokalima. Album me je podsetio na to koliko mi fali gate-ovan reverb na sneru u današnjoj produkciji... Uglavnom masivan, masivan zvuk. Svakako nova referenca u domaćoj pop produkciji. Last edited by VladaNS; 02-07-2013 at 10:43 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Sve u svemu, sjajan sound, pravi retro ?mek. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Verujem da je Georgiev razmi?ljao na taj način i moguće je da je stvarno imao desetine gotovih (ili bar jasno skiciranih) pesama pre nego ?to je napravio izbor tih dvanaest. Profesionalni pristup.
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Preslu?ah album u 'try before buy' varijanti. Evo skupljam novac za CD.
I meni se pesma Iskreno izdvaja na albumu. Spomenu se uvodni vokal u pesmi... meni ta distorzija/midrange ba? pun pogodak u kontekstu pesme i stihova. Sint fraza fenomenalna. Jessss, sssstvarno kao da je kori?ćen SSSSBooster, ali mi ne smeta za slu?anje. Primetih jo? jedan od karakterističnih VG 'potpisa' i na ovom albumu, tj. promenu tonaliteta (modulaciju). Ako neko sa foruma za boljim znanjem muzičke teorije (harmonija) čuje ne?to kao... 'ovde puno dim akorda i 7/11' i slično, ba? bih voleo da pročitam i saznam ne?to novo. ![]() Gitare ODLIČNE na celom albumu. Slu?am i dalje... ...
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Mnogo mi prija album, cak neki losiiji hi-fi sistemi su odlicno "prosvirali" uz ovaj CD. Na monitorima isto zvuci veoma "3D", jeste da su malo sibilanti ostriji ali ne zamara me uopste. Pesma koja me uvek "oduva" je "Razlog da znam" - taj solo sa klasicnom gitarom i gudacima je uhhhh...Svaka cast! Savrsenstvo, zaista.
Tehnicki, dosta toga me zanima, sta je korisceno, sta svira od syntheva i klavijatura, je l' koriscen software za nesto (mix i aranzman)... ![]() Last edited by DzoniPFC; 04-07-2013 at 11:29 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
Izdvojile se dve pesme, za moj ukus, klasika - "Iskreno"...ali moj favorit je ipak "Ne zovi me"...!
@Jan... Ne pominjem tehnički izgled niti pikove, to je sve ok, nego ka?em ?ta čujem... Da li je paralelno kompresovan vokal u odnosu na matricu ili deo iste ili već neka od tautolo?kih kombinacija...ali čujno ?vaće na momente. Ne da mi to smeta ili da je u nekoj stra?noj meri, ali eto..moglo je i bez toga... Prija mi tona kvalitetnog reverba! Poz'
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vlado Georgiev - Hej Ti @ Barba Studio | ProkDu | Pricaonica | 8 | 11-04-2009 03:51 PM |
-=Vlado Georgiev - Nisam ljubomoran=- | ProkDu | Promocija radova | 45 | 27-08-2005 06:33 PM |
Vlado Georgiev::: 23.02.2005 | dr.Ru | Obavestenja | 0 | 23-02-2005 10:51 AM |
Vlado Georgiev | Zid | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 28-01-2005 11:21 AM |