Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-07-2013, 01:33 AM   #21
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Malo sam na sve strane pa ne stizem da se ukljucim, ali evo, dok ajfon baterija ne pukne u kombiju, da malo diskutujemo.

@Bockie, nema nikakve sidechain kompresije u "Ne zovi me" - takav je aranzman

... Neko je bio pitao za vocal chain, a on je:

Neumann M149 - Neve 1081 strip - Teletronix LA2A - CraneSong HEDD192 (samo AD konverzija, bez procesinga) - snimach.

... Ssssibilantni trag u reverbu je Vladin signature, to je tako pa je tako. Stvar ukusa, nekom se svidi, nekom ne.

Manji RMS je jednoglasna odluka Vlade i mene, Loudness war je odavno prosao, pogotovo za ovakvu muziku nema smisla da se pumpa. Da je Dynacord rumba, hiphop ili house, imalo bi smisla. Ovako, nema let the music play, neka dise sve kako i treba.

Generalno, interesantna stvar je recimo sam "radio sound" albuma. Ja sam navikao da malo jace nekad zgazim masterbuss pa da neke stvari same sebe dakuju. Na ovom albumu toga nema- sve sto cujete da "pumpa" gore-dole... To su sve automatizacije posto je VG ideja bila ta da se svaki put ti momenti kontrolisano dese, a ne kako se buss kompresoru tog dana cefne. Interesantan pristup, i skroz koristan, samo zahteva veliko vreme za miks.

Ako jos neko ima pitanja oko miksa i masteringa, shoot
Za pitanja oko usnimavanja, tu su negde @Goran i @dvuckovic, ukljucice se vremenom verovatno i oni.

PozZ
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 28-07-2013, 01:59 AM   #22
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

el ovo Bane Kljajić svirao gitaru u "razlog da znam"? liči mi na njega

inače svaka vam čast za zvuk, sve je lepo i svedeno.. čak i na ovim mojim starim krk-ovima ni?ta ne pr?i, a "svetao hifi" zvuk i ti?i master su po meni pun pogodak.. u svakom slučaju, lepo je slu?ati ovaj album i ne zamara
kVu is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2013, 04:22 PM   #23
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Vlado Georgiev - Daljina

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
... Ssssibilantni trag u reverbu je Vladin signature, to je tako pa je tako. Stvar ukusa, nekom se svidi, nekom ne.
Lično volim da je zvuk suv kao pustinja Nevade, ali isto tako moram reći da mi je ovaj pristup sa ekstremno otpanjenim reverbom vrlo zanimljiv. Na nekim mestima to ssss u vokalu skoro da preuzima ulogu kre? činele. Treba imati ne?to svoje, a Vlado Georgiev je, kao ?to ka?e?, prepoznatljiv po tom reverbu, tako da ono ?to bi kod nekog drugog (recimo nekog početnika u audio produkciji) bilo protumačeno kao tehnički nedostatak ovde je očigledno ne samo dozvoljeno, već i imperativ.

Quote:
Manji RMS je jednoglasna odluka Vlade i mene, Loudness war je odavno prosao, pogotovo za ovakvu muziku nema smisla da se pumpa.
To je nama na?a borba dala.

Quote:
Ako jos neko ima pitanja oko miksa i masteringa, shoot
Mene zanima koliko ovde ima MIDI programiranja (i konkretno na čemu), a koliko pravih instrumenata. Kod ranijih snimaka Vlade Georgieva mi je smetalo to ?to je sve zvučalo kao MIDI/karaoke. Moram se ograditi - po?to ne slu?am ovu vrstu muzike taj utisak je vezan za ono ?to čujem na radiju, TV-u, itd. Ali generalno, uvek sam imao taj osećaj. Čak i kad negde u kafiću neko to svira uz "aran?er" izgledalo je kao da je sintisajzer skinuo sve tako dobro da se i ne primećuje velika razlika u odnosu na studijski snimak. Na ovom poslednjem albumu ipak se čini da je sve nekako ?ivlje, pa zato pitam koliko tu ima MIDIja.
Old 10-02-2014, 04:32 PM   #24
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

tek sam sad ukapirao da vam nisam odgovorio.

@kVu

nije Bane Kljajic, nego Dominic Miller.

@Znak

Nema mnogo MIDI-ja osim sintova, uglavnom je sve sto je zivo zivo, eventualno poneki lejer harfe i dist gitare....

@DzoniPFC

klavijure - pa ima ih koliko hoces - MKS20, MKS70, MKS50, MoogVoyager, Oberheim Matrix12, XV5080, Ensoniq MR, Prophet VS, Tr-Rack, DX5, i nesto soft sintova (u-he i Atmosphere)

mix je manje vise hibrid - dve masine u plejbeku (Logic i ProTools HD, midi sync) - nesto automatizacija iz kompova, nesto rucno...

@Bockie

to zvakanje je manje vise zbog puno reverba, pa se jasno cuje da malo pumpaju decays od buss kompresije (koja opet nije prevelika, ali mora malo RMS da ima svoj downside... ali opet, nije strasno)

Onaj FX vokal na pesmi "Iskreno" je neka moja igrarija sa Eventide H8000 (reverse delays, poneki dist) i malo disteva sa Logicovog Pedalboarda. Malo Gabriela sta fali
Old 07-06-2014, 02:58 AM   #25
DzoniPFC
Pro Member

@Buzge Bilo je vrhunski sinoc u areni! VG Team, Svaka vam cast.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2014, 11:47 PM   #26
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
@Buzge Bilo je vrhunski sinoc u areni! VG Team, Svaka vam cast.
Danke schoen poginusmo od setupa, ali sve OK. Bice dobar DVD
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules