|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Kod mene se radi o ovoj kartici:
![]() Asus EAH 6970 OC II. Jedan je monitor na DVI portu, druga dva na Display portovima, za to sam iz USA narucio Display Port to VGA active adaptere - napominjem aktivne, jer pasivni nece raditi. Kad mi je to stiglo, bila mi je prava fora Eyefinity, 5760x1080 rezolucija, kasnije sam to ugasio, i sada imam tri nezavisne slike, ustvari princip Extended desktopa, gdje sam preko Catalist centra napravio da mi je srednji jedinica/centar, tako da kada palim Cubase, to se pojavi na srednjem, kao i sve ostalo, srednji je centralni, a onda sam se poigrao da mi je 1 srednji, dvojka lijevi, i trojka desni. To izgleda ovako (slikano kada sam tek sklopio masinu u svojoj sobi). ![]() Adapteri su Accell Accessory B101B-003B 10" UltraAV Display Port/VGA Active Adapter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Nema shta opasna ti je grafika,nego u mom slucaju mislim da je najbolje da se strpim i kad budem uzimao rudaw zatrazim da instaliraju 2graficke.ja ponekad gotivim da upalim malo crisys,metro itd(cisto da vidim koliko je tehnologija napredovala)ali to nevalja da se igra na daw ili josh ludje da ugradim neku gamersku grafiku a 90% vremena provedem na cubasu i abletonu..zato je ja mislim najbolje imati jedan komp za igre,posebno..uostalom bilo bi mi drago da cujem i vashe misljenje na ovu temu..igre i daw..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Ukoliko ugradis dobre komponente, potpuno je svejedno. Ja sam na svom presao i Crysis 3, i F1 2011/2012, nema to veze, bar u mom slucaju, stavis dobar SSD i zdravo..kod mene je ovako- instaliram, predjem kad imam vremena, obrisem i vozi misko, radi kao i prvi dan..u svakom slucaju, ja bih radije isao na jednu grafiku, ali bolju, i ostavio slobodne slotove na maticnoj za pametnije stvari. Dvije masine, jedna za produkciju a druga za igre je bacanje para, jer, vjerovatno, kao ni ja, nemas pretjeranog vremena za igre. Kod mene je na jednom sve, cak i internet, i nemam nikakve probleme. Opet, to je samo moje skromno misljenje.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
I da, ja sam bas iz tog razloga isao na ''gamersku'' grafiku, koja mi omogucava upravo to sto tebi treba, stretch na tri ekrana, u mom slucaju na 6, a miran sam sto se i igara tice. SSD za sistem, dosta rama, i kvalitetno napajanje i maticnu - i imas ALL IN ONE masinu, koja ce poslusno raditi bilo sta sto od nje zahtjevas. Diviner ce svakako to znati propisno upakovati, tako da nemas brige. Ne znam gdje si procitao da ne valja na DAW masini imati igre - ponavljam, kod mene to nema nikakve veze, imao instaliranu igru ili ne, moj racunar radi ono sto treba da radi - besprijekorno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Sve novije AMD/ATI graficke rade sa tri monitora opusteno (samo moras paziti na tip konektora u slucaju tri monitora), ne mora da bude 'gejming' nivoa.
I zasto i dan danas postoji ta fama oko net konekcije na DAW-u? 1999-ta je bila jako davno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Eventualno mu mozda treba hdmi to vga/dvi adapter, i to je to sto se tice triple monitor sistema, nista komplikovano.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Ako ces sam da se bakces sa time, kao sto sam ti rekao u predhodnom svom postu - pazi da na kartici koju kupis, imas bar jedan displayport. Ako ti je GTX260 dovoljan za tvoju "tehnolosku radoznalost" i ne zelis da je menjas i odlucis za jos jednu dodatnu karticu, gtx260ku mozes da upotrebis za glavnu karticu na primarnom displeju, dok druga dva mozes da teras preko pomocne gt8600. -------------------------------------------------------------------------- Sto se igara tice i ostalog - ja sam ranije na istom kompu drzao dva sistema, jedan je kao gaming, drugi je kao DAW. Na kraju sam sve to stopio u jedan i stvarno ne vidim zasto bi postojanje nekog drugog softwera IKAKO uticalo na DAW. Naravno ako ima gomila TSR (terminate and stay resident) programa u pozadini, mozda malo i moze da utice na rad, ali u novije - 64bitno i7@3GHz - vreme, cak ni to nije bitno. To je u prilog varijanti - jednog sistema za sve... Ono sto bi bilo "protiv" je to da ako trpas sve i svasta u DAW, moze doci do toga da razni spamware, virusi i ostalo mogu da kompromituju projekte koje imas i pokvare ti sistem u trenutku kad ti to najmanje treba... Ako znas sta radis i ne pritiskas "NEXT" kao sumanut, nemas cega da se plasis. Ako nisi bas nesto zainteresovan da se cimas, najsigurnije ti je dual boot, dva widnowsa i to je to. Dva kompa ? Glupost - prvo cena, drugo - prostor. @fix3r Ljudi se plase virusa, takodje se plase da neki plaginovi rade "phone home" i disejbluju se kad shvate da nisu legalni. Zato ponekad i nije losa ideja ne ici na net sa DAWom. Ja licno skoro da uporedo koristim net dok radim, tako da ga smatram potrebnom alatkom na DAWu. Samo kazem da razumem one koji nece na net sa DAWa.
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Nisam imao pojma da je moguce ugraditi 2razlicite graficke,psyonic hvala na korisnim savetima..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DAW - Optimizacija WinXP-a ! | Mandragora58 | Tutorijali | 82 | 30-11-2014 03:22 PM |
Optimizacija Win 7 64 bit-a ?! | Eomsy | Audio Software | 15 | 05-01-2011 09:23 PM |
Optimizacija XP-a zabluda? | pedjah | Audio Software | 38 | 07-02-2008 04:47 AM |
Optimizacija XP-a? | akordeonista | Audio Software | 8 | 29-10-2007 04:30 PM |
Optimizacija Win 2000 i Win XP za DAW | dr.Ru | Tutorijali | 3 | 12-06-2003 03:19 PM |