|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Ako sam dobro shvatio,ako izadjem na Virtual Out iz DAW-a sa instrumentom a u DAW-u je latencija npr 1024,ja je necu cuti jer prolazim kroz Apollo?? Il nisam dobro shvatio..? Inace,recimo Ampex koji ima preko 3000 samples latencije ne mogu da koristim uopste na na Apollo konsoli. (prevelika latencija).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Proverio! Nema veze sa tim sto sam napisao gore,vec je poenta da mozes da trakujes sa plugovima,jer konsola eliminise latency plugova,koji imas u DAW-u. Na UAD kartici (PCIe) je bilo dugme na plug-u da se iskljuci latencija dok snimas,al uz Apollo toga nema,pa je zato to dodato. Ma glupost...pocinju da mi idu na zivce sa glupim forama za uzimanje para...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
U APPOLOu mozes da udjes u poseban sistem, kao da je u pitanju neki spoljasnji hardver uredjaj (koji ima minimalan latency) i imas nezavisnu obradu signala od glavnog DAWa, tako ne nasledjujes latenciju sa kompjutera. To dugme za eliminaciju latencije koje pominjes, je latency compensation i sa njime se iskljucuje kompenzacija kasnjenja - npr UAD FX radi sa manjim baferom nego npr WAVES L316 (na istom ili nekom drugom kanalu), ali na kraju, oba moraju istovremeno da obrade signal, da ne bi ceo kanal zurio ili kasnio - u bafer UAD FXa se dodaje vreme (UAD ceka), da bi se sve to usinkovalo sa ostatkom sistema. Ako izbacis kompenzaciju, dobices da kanal sa UAD FXom nema latency, ali ti traka nece biti "sample alligned" tj sinhrona sa ostalim trakama.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
NLE software | Khan | Video editing (produkcija) | 18 | 03-09-2012 04:40 PM |
Software za Mac? | Jan | Audio Software | 29 | 07-02-2012 12:11 PM |
Hip-Hop SoftWare | DobarDan | Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike | 25 | 01-02-2012 12:09 PM |
software | DaBear | Aleksandar Sa?a Habić | 8 | 23-08-2010 09:15 PM |
DJ Software | Manley | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 22 | 11-09-2008 03:19 PM |