Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-05-2013, 03:28 PM   #11
milance
Member

milance's Avatar

Default Re: UAD v7.0 Software

Ako sam dobro shvatio,ako izadjem na Virtual Out iz DAW-a sa instrumentom a u DAW-u je latencija npr 1024,ja je necu cuti jer prolazim kroz Apollo?? Il nisam dobro shvatio..? Inace,recimo Ampex koji ima preko 3000 samples latencije ne mogu da koristim uopste na na Apollo konsoli. (prevelika latencija).
milance is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2013, 04:23 PM   #12
milance
Member

milance's Avatar

Proverio! Nema veze sa tim sto sam napisao gore,vec je poenta da mozes da trakujes sa plugovima,jer konsola eliminise latency plugova,koji imas u DAW-u. Na UAD kartici (PCIe) je bilo dugme na plug-u da se iskljuci latencija dok snimas,al uz Apollo toga nema,pa je zato to dodato. Ma glupost...pocinju da mi idu na zivce sa glupim forama za uzimanje para...
milance is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2013, 11:29 PM   #13
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by milance View Post
Proverio! Nema veze sa tim sto sam napisao gore,vec je poenta da mozes da trakujes sa plugovima,jer konsola eliminise latency plugova,koji imas u DAW-u. Na UAD kartici (PCIe) je bilo dugme na plug-u da se iskljuci latencija dok snimas,al uz Apollo toga nema,pa je zato to dodato. Ma glupost...pocinju da mi idu na zivce sa glupim forama za uzimanje para...
Nisu fore, na DAW mozes da imas i druge plaginove na raznim kanalima, sto soft sto hard i ne samo UADove, na kraju, mozda koristis latenciju audio hardvera od 512, 1024... 15-20ms, neupotrebljivo za live tracking.
U APPOLOu mozes da udjes u poseban sistem, kao da je u pitanju neki spoljasnji hardver uredjaj (koji ima minimalan latency) i imas nezavisnu obradu signala od glavnog DAWa, tako ne nasledjujes latenciju sa kompjutera.

To dugme za eliminaciju latencije koje pominjes, je latency compensation i sa njime se iskljucuje kompenzacija kasnjenja - npr UAD FX radi sa manjim baferom nego npr WAVES L316 (na istom ili nekom drugom kanalu), ali na kraju, oba moraju istovremeno da obrade signal, da ne bi ceo kanal zurio ili kasnio - u bafer UAD FXa se dodaje vreme (UAD ceka), da bi se sve to usinkovalo sa ostatkom sistema. Ako izbacis kompenzaciju, dobices da kanal sa UAD FXom nema latency, ali ti traka nece biti "sample alligned" tj sinhrona sa ostalim trakama.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules