|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Superoperater
|
![]()
Ne znam da li bi problem mogao da bude u struji, jer pored krcanja, njemu se kartica blokira. I na laptopu - koji je na baterije. Dakle, vrlo moguce da je u njoj problem.
@Nikola Bogami, moze i da bude opasno to bezazleno krckanje i moze da osteti hardver - vrlo lako... NPR ako radis LIVE na jedno 2kW i krenes da krcis ![]()
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
@nESbo: Na ?ta tačno misli? kad ka?e? "probao sam je u 3 stana"? Jesu li to tri stana u istoj zgradi, ili...? Na istom računaru, ili...? Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
Ma kul, nego za razliku od tebe čovek ima interfejs koji može da se napaja samo putem ispravljača pa je samim tim njegov slučaj (možda) drugačiji.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#15 |
Superoperater
|
![]()
Uff...
Ja krenuo da odgovaram na umixovani problem vas dvojce - i krckanje i blokiranje kartice, pa sam pomesao sta je ko gde radio ![]() ![]() Aj da ne komplikujemo i da ne prebiram sad po postovima... Ajde da se koncentrisemo ovde na Nesbo-ov problem, a Filipa bih zamolio da nastavi sa starim postom ako ga je vec postavio, jer je problem malo drugacije prirode... Dakle - to sto nesbo mora da hard resetuje interfejs s vremena na vreme govori o tome da je mozda ispravljac pred crkavanjem (npr naduti/crknuti elektroliti izazivaju probleme sa digitalnim spravama, vise puta sam imao takav slucaj - sto sa mreznim switcherima, sto sa celim racunarima) ili je naprosto kartica u nekom problemu. E sad, da li je drajver - ne bih rekao, mada nije iskljuceno (mada, i win i osx ?!). Vecinu problema iz mreze bi adapter trebao da "hendluje", a i probao je u 3 razlicita stana, tako da mislim da je kartica ili ispravljac u problemu.
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Ja imam slicne probleme zadnjih 2 tjedna. Focusrite scarlet 2i2. Svira mi muzika pocne krckat i nema vise zvuka. Iscupam ju, opet spojim sve normalno. Jel to neki virus vlada medju karticama
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Pucketanje je zbog latence mala vam latenca , dignite latencu na 520 i necete vise imati pucketanje .
![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Nisam citao , razlozi pucketanja : uzemljenje lose, kablovi, driver los, napajanje , latenca proveriti sve to . I nek je sa srecom
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Kad kazem 3 stana bukvalno mislim na 3 razlicite geografske lokacije. Nisam nikad imao problema sa saltanjem sa DAW-a na player, to na OS X radi besprekorno. I latenca je u redu, procesor nikad ne ide preko 50%.
Anyway, problem resen. Pozajmio sam UPS, sve radi ko novo! ![]() Eto jos jednog resenog problema. Pozdrav!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Focusrite Scarlett 2i2 - Boom bum jak zvuk pri gasenju sistema | andrija84 | Monitoring | 4 | 10-03-2014 02:41 AM |
Focusrite Scarlett 2i2 | DaltonAbc | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 27 | 08-12-2013 10:39 PM |
Kupujem Focusrite Scarlett 2i2, 8i6, 18i6 | Protagonist | Kupujem/trazim | 0 | 10-01-2013 05:17 PM |
Scarlett - Focusriteov komplet pluginova | dejankuki | Audio Software | 0 | 02-11-2009 08:16 AM |