|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Starija kuca je u pitanju (svabska),stara cigla i dosta su debeli zidovi. Nije beton. Uglavnom kad se enterijer pa i exterijer osvezavao,uradjene su te izolacije sa stiroporima,pa ti napomenuh jer znam da i on mozda nesto moze da zeza. :/
Parket mislim da je ok?! Manje vise,to je to,s tim sto dosta firmi to ovde radi i kazu da se najvise koristi za npr, neke postavke pod nesto,strunjace,sedista,pa i kao zvucna izolacija. Za ovo Otvoreno/Zatvorenocelicni moram da proverim,al mislim da je ipak ovo prvo...iako nisam bas skroz siguran sta to tacno znaci...preptostavljam neka vrsta propusnosti? p.s. Ostade mi duzan za ovaj problem sa prozorom iza ledja?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
I slobodno daj neko konretno resenja za trapove,kakvo god bilo...and don't mind the price!
![]() I da,Akusticki sundjeri/trapovi...misljenje,iskustva? U krajnjoj opciji mozda i da iskesiram i to,ako ima vajde!? Last edited by milance; 08-09-2012 at 11:28 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||
Moderator
|
![]() Quote:
Znaci, azmafon, kamena i staklena vuna. Quote:
Quote:
Quote:
Vatelin (najdostupniji je onaj za jorgane), ja sam ga koristio nesto malo, ali su mi potpuno nepoznati parametri, morao bi da probas pa da procenis sam.
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#15 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Jasno mi je da je to tebi na raspolaganju, ali sa sobom koju imas spadas u grupu koja bi trebala da radi na sluske, i da se mane corava posla, sa akustikom. Quote:
Quote:
Ne propusta vazduh
![]() |
![]() |
#16 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Da. Quote:
Quote:
To je za sada najmanji problem...
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]()
Osnovna razlika je da se open-cell sundjer NE MOZE koristiti za izradu namestaja (strunjaca itd)... zato sto nije elastican, ili nema dovoljnu "nosivost". Odnosno... mehurovi su mu popucali i ostala je samo zicana struktura izmedju susednih mehurova... otud propustanje vazduha... ali zato ako ga pritisnes... on se spljeska,... i ostane tako dugo vremena posto ga otpustis, ili se spljeska veoma malom silom... pa ne moze da nosi teret... to bi trebali trgovci da znaju, ali s obzirom da je njima bitno samo da prodaju sto vise...
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Sad je vec sve jasnije!
![]() Koristim Beyerdinamic DT770 i one su opticaju veliki deo vremena,tj igraju veliku ulogu jer imaju jako dobar "3D" i prilicno lep i jasan bass,pa na njima mogu zavrsiti dobar deo posla. Malo je problem sto to umori posle sat,dva i usi i glavu,pa bi jednostavno da kad zelim da cujem nesto iz monitora da to ne bude totalni kurslus i da mi monitori ne budu fakticki neupotrebljivi,pa sad ako je do tog jednog bas tona...prezivecu i bez njega! ![]() Tacne dimenzije sobe su 320x310x290. Kakva je procedura sa Vatelinom,koja debljina bi isla,jel ga ima kod nas i kakav je sa cenom u odnosu na sve drugo standardno? I Please,samo nek mi neko kaze jel ima iskustva sa "firmiranim" trapovima i kakvi su u odnosu na DiY? Mislim na akusticki sundjer,naravno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
|
![]()
http://sketchup.google.com/download/
Quote:
odnos (kvalitet+kvantitet)/cena je bolji kod DIY.
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Otprilike ovako izgleda...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Piramidalni sundjer...POMOC!!! | StevicaNish | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 19-12-2011 06:42 AM |
Alu sundjer | Sandzama | Razno | 0 | 05-10-2010 01:04 AM |
Vase misljenje (tapetarski sundjer) | Phono | Dizajn i konstrukcija studija | 19 | 18-03-2010 06:37 AM |