Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-08-2012, 03:36 PM   #11
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Default Re: "Zvezdana Kisa"

Jesi ovo bazirao na novom ili prvom miksu koji sam okacio?

Mislim (prilicno sam siguran) da nije bilo problema sa fazama pri miksanju bubnjeva. Sanre je izgleda pojeden od strane gitara i to me mnogo zeza. Svaki EQ zahvat kojim oslobodim mesta sanre-u mi umlitavi gitare. Videcu da li ce biti prilike da se vratim miksu u narednih par dana.

Pri masteringu sam prvo uradio paralelnu kompresiju sa L1 lmiterom i polako gurao nivo sa FF Pro L na master-u. Nakon SSL master comp-a sam stavio c6 koji blago sabija niske i deo visokih (mislim da je neki preset u pitanju ali sam podigao dosta treshold da bih ublazio kompresiju). Nakon toga sam pravio mnoge korekcije sa FF Eq-om (Linear phase u M/S modu) kao npr. locut 25hz mono i 60hz stereo plus raznorazni cut/boostovi (1,2 db gore dole).
Dopalo mi se kako SSL eq "ohladi" ceo mix pa sam ga stavio na master i dodao pola db-a oko 3k kao i 1 db boosta oko 10k zbog presensa sto je verovatno dovelo do toga da ti zasmeta vokal?
Mislim da je to, to? Pogledacu malo kasnije kako sam setovao Pro L jer sam se mnogo igrao sa opcijama dok mi nije zazvucao kako treba.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2012, 03:59 PM   #12
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Jesi ovo bazirao na novom ili prvom miksu koji sam okacio?

Mislim (prilicno sam siguran) da nije bilo problema sa fazama pri miksanju bubnjeva. Sanre je izgleda pojeden od strane gitara i to me mnogo zeza. Svaki EQ zahvat kojim oslobodim mesta sanre-u mi umlitavi gitare. Videcu da li ce biti prilike da se vratim miksu u narednih par dana.

Pri masteringu sam prvo uradio paralelnu kompresiju sa L1 lmiterom i polako gurao nivo sa FF Pro L na master-u. Nakon SSL master comp-a sam stavio c6 koji blago sabija niske i deo visokih (mislim da je neki preset u pitanju ali sam podigao dosta treshold da bih ublazio kompresiju). Nakon toga sam pravio mnoge korekcije sa FF Eq-om (Linear phase u M/S modu) kao npr. locut 25hz mono i 60hz stereo plus raznorazni cut/boostovi (1,2 db gore dole).
Dopalo mi se kako SSL eq "ohladi" ceo mix pa sam ga stavio na master i dodao pola db-a oko 3k kao i 1 db boosta oko 10k zbog presensa sto je verovatno dovelo do toga da ti zasmeta vokal?
Mislim da je to, to? Pogledacu malo kasnije kako sam setovao Pro L jer sam se mnogo igrao sa opcijama dok mi nije zazvucao kako treba.
Na drugom mixu koji si okacio.

Elem, nije snare pojeden od gitara jer mu one ne smetaju - gitare su ultra stereo i ne smetaju center channel-u. Poenta je da je mono informacija snare-a potpuno slaba pa ne prolazi kroz mix.

E da, namerno sam pitao za master bus processing jer sam 'sumnjao' da tu ima problema. Skloni te multibandove odatle, ne treba ti to - samo ce fazno razje***i mix, sto se i desilo. I skloni taj linear phase takodje - i to radi izuzetno jak smearing tranzijenata. Paralel processing citavom mixa? Hmm, ni tu nisam siguran da je to ok, ali ajde, ne skodi probavati nove stvari. SSL eq na masteru? Na gornjem delu spektra, to je bas avanturisticki i hrabro Hehe, SSL uglavnom nema dobru reputaciju u gornjim midlovima - previse je ostar. Probaj tu neki shelving sa eq-om poput 1073 od Stillwell ili Equality u analog phase modu, itd. Presence probaj sa eq-om poput Pultec-a - broad na 3k..
Ono na sta zelim da ti skrenem paznju su neki zahvati koji su ti, po mom skromnom misljenju, vise zla naneli mixu nego dobroga. Nije da samo hocu da te zahebavam bez razloga, nadam se da me kapiras s te strane...

P.S. koji su ti settingsi na SSL compu na masteru? Jel Waves u pitanju\?

Last edited by Everbeatz; 13-08-2012 at 04:09 PM.
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2012, 04:28 PM   #13
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Uploaded with ImageShack.us

Evo shot svih (cini mi se) bitnijih setovanja.

Sta je problem u paralelnom kompresovanju celog miksa?
Old 13-08-2012, 05:19 PM   #14
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:

Sta je problem u paralelnom kompresovanju celog miksa?
Nije 'problem' nego je to tehnika koja evidentno dozivljava svoju renesansu, bar koliko vidim. Nemam nista protiv, i sam je koristim, ali posto svi maltene radimo digital, pa ti je to dostupno u par klikova desava se da se koristi i kad ne treba. Ti si, koliko sam procitao, radio paralel limiting sa L1, sto daje drugaciji rezultat nego paralelna kompresija. U prvom slucaju 'podizes' gustinu mixa, sto u tvom slucaju, gde ima pregrst elemenata koji se bore za mesto (kao i svakom tipicnom mixu ovog zanra) je krajnje nepotrebno. Paralelni procesing bolje leze u pesmama koje su aranzmanski razlabavljenije, bar kad je broj elemenata u mixu u pitanju. A paralelna kompresija naglasava tzv 'movement' - gde se radi prenaglasena, pumping kompresija koja se dozira - i to sve obicno bolje radi na pojedinacnim elementima nego na kompletnom mixu - mada ne po pravilu uvek tako. Jel ti ima smisla?
Old 13-08-2012, 05:25 PM   #15
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Definitvno Zato sam je i koristio veoma suptilno kao sto vidis iz shot-a.

Skinuo sam ovo sto si predlozio i jos malo radim A/B test sa SSL eq-om na masteru pa cu da okacim takvu verziju.

Sto si me pitao za SSL master comp?
Old 13-08-2012, 05:38 PM   #16
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:

Sto si me pitao za SSL master comp?
On dosta smanjuje mix, probaj sa attack 30ms i 3ms pa uporedi sa ovim - iznenadjujuce je kako ponekad 3 razlicita rendera mogu biti korisni

Koliki ti je max GR na njemu? 4db, vise?
Old 13-08-2012, 05:45 PM   #17
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Probao sam sa .30 i ranije i lepse mi "radi" .10 attack.

GR retko kad i stigne do 4db-a znam da sa time ne treba preterivati jer potpuno ubije dinamiku. Sa ovim setovanjem radi jako u ritmu pesme.
Old 13-08-2012, 05:52 PM   #18
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
GR retko kad i stigne do 4db-a znam da sa time ne treba preterivati jer potpuno ubije dinamiku. Sa ovim setovanjem radi jako u ritmu pesme.
hehe, to za ubijanje dinamike, stari mit - prob je u tome sto se softverski kompresori kad 'jako rade' guse, Randy Staub i ostali kidaju i do 10db GR i mix mu zvuci k'o kuca velik, ali on radi na SSLu jbga...
Old 13-08-2012, 06:09 PM   #19
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Uh, znao je i onaj na ssl 4000g da me jako iznenadi kad ga pritisnem
Old 13-08-2012, 07:21 PM   #20
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

http://dl.dropbox.com/u/31367646/Zve...0final%207.mp3

Eve. Sa ssl eq-om
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules