|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
prvi problem u svemu je tvoje nestrpljenje.. imas neke ideje, comp... sada bi ti da za 2 sata budes Vangelis? Da bi razumeo nesto bolje to cime si poceo da se bavis.. muzika, produkcija, snimanje - moras polako da citas o predpojacalima, soundu, kompresorima , equilizerima, semplerima.... polako se to slegne u znanje ali treba vise meseci (godina) da sve pokacis.. Kuzis? strpljivo, ima dosta ovde u audio produkciji, citas sve redom i to je to. nauci bolje engleski, eto ti dobrog razloga za napredak u zivotu ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
u pravu si.
No ?to opet da razglabam. Hvala na sugestijama no one ni ne bi bile potrebne da ima vi?e literature na na?im jezicima.Kad pro?ita? neki manual ide? od do i lako povezuje? stvari pogotovo ako ima? konkretni softver pred sobom i vidi? konkretno ?to se de?ava.Ovako i forum kao ?to je ovaj, sa stvarno puno korisnih informacija, ne daje cjelovitu sliku ako negdje u startu zapne?. Alo ok zanemarimo to. Svakako hvala no ovo je vi?e po?elo li?iti na prepucavanja, a ne ?elim da ja budem sudionik. Ako ?to trebam postavit ?u pitanje pa ?to bude. |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
Čitam sve ovo i razmišljam,moram malo da se našalim...:
Bio jednom jedan Rumski. Kakav Rumski? Strašan Rumski! I bili tamo neki strašni likovi, i jeli male silente svaki dan. Svi tragovi silenata vodili ka Rumskom, a ni jedan nazad... I kad stiže mali silente podno rumskoga foruma, pitaše bazičnoga pitanja! Oblaci se nadviše u vrh foruma Rumskoga, vijetar brizne, grane trza k'o latice maslačka sa brestova rumskih...No umesto odgovora, začu se straaašni gnev razjarenih forumaša: Čitaj silente, čitaj foruma Rumskoga, čitaj silente guugla bijeloga, i wikipedije rosne, što znanje pružaše i informacija o audiju! No silent opet izdašno zavapi u prkos forumašima gnevnim, vaskolikim: Ali ja ne znam jezika engleskoga, ne znam guugla bijeloga pretražiti i wikipedije rosne razumeti...! Skupiše se forumaši gnevni ko vrane crne oko silenta bespomoćnoga, u kolo iznad glave zaigraše... Puče munja sred kola, po sred siroma' silenta te mu istog trena oživeše znanje jezika engleskoga, brauzovanja guugla bijeloga i rose wikipedijine, te mu sva znanja kroz žile potekoše...i novi vidici otvoriše... Pade silent, zaspa, vijetar stade, oblaci ispariše a zlobni forumaši se povukoše u zlobnom smehu u vrh foruma Rumskoga da vrebaju ostale silente nejake... Prođe godina, prođe i dvije! Prođe 7 godina, a silent znanja svoja ne stiže da iskoristi, jer ne radiše ništa, već i dalje pitaše i pitaše... Dođe silent opet podno Rumskoga foruma, i zavapiše: Oj vi zlobni likovi sa Rumskoga foruma, što mi ovo znanje dadoste, kad ga nemam na čemu iskoristiti jer ništa ne radih, već samo pitah i pitah i pitah... Odjekuje grohotni zlobni smijeh sa Rumskoga foruma....! Uh, kako montiram.... .
#14 |
Moderator
|
![]() ![]() Samo da znas, iskopirano za arhivu... Ovo je epski trenutak na koji je rumski dugo cekao! |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
potpisujem
|
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Silent,za to koristi programe Extreme sample converter ili Awave Studio.Tu ?e? konvertovati fajlove-semplove u zadani VST( npr.Kontakt, Batery i sl.).Evo ja trenutno semplujem neke drums kitove, darbuke i sl. sa PA-800.Koristim ih u Studiju za Batery, Halion, Kontakt.....Pozz.Ako ti ne?to zatreba javi se na pp.
#17 |
Pro Member
|
![]()
ja jarane ja efekata ...
Ja pored cele ove teme i svih njegovih postova nisam uspeo da razumem nijednu njegovu recenicu, a kamoli sta mu treba ...
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
ovde mi se recimo cini da se covek zali sto forum nije kao fakultet pa da ti da celovitu sliku o necemu, samo sto bi ovo bilo jos bolje jer bi se sve nalazilo u jednom postu? Ili kad pita za seplove trebalo bi krenuti od sinteze zvuka? Ili od zvuka kao pojave? Ili od nase percepcije zvuka? Ili od teorije evolucije? Ili od nastanka zemlje ili univerzuma? Mozda se malo osvrnuti i na religijsku stranu svega toga?
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
I bi zvuk!
![]() Eto! I to smo dotakli, Sada bi mogli da malo pustimo ovo na miru, zanimljiv rasplet, koga zanima: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41225 U svakom slucaju, izgleda da nema vise potrebe ni za blagonaklonoscu, ni za cinizmom. Last edited by Khan; 19-04-2012 at 11:20 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cemu ovo sluzi?:) | LAMPASH | Razno | 1 | 03-11-2010 07:00 AM |
Cemu sve to sluzi? | Cappo | Audio Produkcija - Tehnike | 52 | 13-02-2010 08:11 PM |
Najbolji Daw i po cemu se razlikuju ?? | ugljesa | Audio Software | 37 | 28-11-2009 03:29 AM |
Cemu firewire ulaz na Audigy 2 sb0240 ? | vasko | Computer Hardware | 7 | 11-08-2009 08:00 AM |
cemu sluze ove klavijature | nixylive | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 01-09-2003 10:43 AM |