|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
pa u principu ne uzimam zbog dirki toliko, u studiu imam i el klavir za akustiq i 2 yamahe koje samo cuce jer ne radim live i maudio midi klavijaturu koja je ruku na srce smesna iako za te pare ima lepsi osecaj pod prstima i radi 30puta bolje od bilo kog berindzera i nekih alesisa i statijaznam... za dramove koristim padkontrol i rolandov el bubanj (koji jes da je zivo znatevecsta ali zavrsava nekad poso) i vecinu ovih stvari guram na midi kabal jer od kad sam preso sa usb na midi kao da nema latencije i radi mnooogo stabilnije sve, dawovi prepoznaju inse i outse uvek...
i posto mi treba samo za studio, ja sam mislio da se oslobodim tog maudia i uzmem midiklavijaturu slash kontroler tog tipa, znaci da ne mora jednom rukom sviram druga na mishu, nego sve imas na njoj, i padove i tracking dugmice i fadere i bank select i sve ostalo... da brze zavrsavam posao, da se poigravam sa arpovima a i posto mi klavijature nisu odma pored kompa da ne jurim skraja na kraj za svaki instrument/traku... a to mi najvise ubija volju za komp(-)onovanjem ![]() na maudio sam pao priznajem gledajuci tutoriale na njihovom sajtu, lakoca layerovanja, tracking, i sto lako jumpujes kroz vst-e...ovaj novation sam vido u reportazi aes2011 i odma mi se dopao... a akai je akai ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Imao sam do pre par meseci Novation Zero Sl (varijanta bez dirki, razlika je samo to i Pitch bender) i mogu reci sve najlepse sto se rada sa ovom spravom tice. Na njemu imas 38 dugmica, 8 slajdera, 8 standardnih potenciometara, 8 beskonacnih potenciometara i 8 dinamickih padova sto je ukupno 70 programibilnih komandi po jednoj sceni! Svaki od dugmica i potenciometara moze da vrsi bilo koju funkciju koju zadas (na pr. mozes potenciometrom ili slajderom da zadajes Program Change) a ima ukupno 40 scena, tj. postavki koje mozes da koristis trenutno. Promena scena moze da se vrsi potenciometrom ili da programiras neki od dugmica i cim ga stisnes ides na zadatu scenu.
Auto map funkcija je super stvar, cim otvoris PlugIn odmah se menja postavka na kontroleru i sve funkcije koje kontrolise ocitava na displeju! Za studio ti je zbog ove funkcije mozda bolji izbor Novation. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Tako je; Behringer UMX ima na osjecaj vrlo dobru tipku i super knobove! I super izgledaju oni crveni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]() ![]() ![]() a po meni naaaajgori osecaj dirki je imao neki crni alesis mali, dal je q49 ili d49 ne mog` se setim oznake, ali pritisnes jednu dirku ove pored se ugibaju na dole malo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Senior Member
|
![]()
Ako ima razlike, i ja pričam o crvenom UMXu, čini mi se da je on serija nakon sivog... Knobove nisam probavao nešto ozbiljno ali sam primetio da mi je pitch wheel čudan.
Sve u svemu, kad smo kod Behringera, ima neki UMA25S koji je po meni ludnica - za 100€ dobiješ kontroler od 25-dirki, 8 knobova, 2 ulaza za pedale, USB audio interfejs, torbu, kaiš da ga držiš kao keytar... čak dobiješ i slušalice sa mikrofonom ![]() Quote:
![]() ![]() PS - Ima i roze ![]() Last edited by wladymeer; 23-01-2012 at 08:59 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Senior Member
|
![]()
aha pardoniram se, zaboravih i da ima crvena varijanta, ja sam pricao o onoj starijoj sivoj... evo nisam bio lenj danas sam opet svratio do druga (koji je u medjuvremenu zamenio za isti sivi berindzer jer je ovaj imao odlemljen usb pa mu prekidalo) tako da smo ukljucili neke kontakt baze, i ljudi, izvinjavam se ali meni je ono smesno...nikakav osecaj... e sad valjda je crvena varijanta mnogo bolja cim tako kazete...
Quote:
![]() ![]() a naleteo sam na thomanu na akai 88 key verzija (mislio sam da je 61 max), jes da je skuplja, ali hamer dirke nisu semi, pa ako se skupi dovoljno uzimam to... a ako pak finansije zakazu uzimam impuls posto je osetno jeftiniji od akaia... off topic: evo naso sam bas ovaj alesis, mislim samo pogledajte kako dirke izgledaju ko stepenice , necu vise nista da komentarisem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Neural impulse activator | LAMPASH | Pricaonica | 3 | 11-12-2011 05:04 PM |
Cubase 6 video review | STUDIOTON | Audio Software | 0 | 20-01-2011 08:36 PM |
Nord Wave Review | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 24-04-2009 05:25 AM |
Review NI Guitar Rig-a | MUzzY | Recenzije | 29 | 02-08-2005 04:59 PM |