|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||||
Member
|
![]()
Neki master reverb, ili...?!
Imam reverba na posebnim kanilima, mo?da ne prvi?e - na nekim semplovima je izgleda već usnimljen reverb (ne mnogo, npr. piano ima neki prirodan room, ali nisam siguran u sabiranje njega i sad nekog hall-a - mogu li to?!), većinu sam vozio kroz impulse koji "fabrički" dolaze uz njih, pa ih dozirajram u miksu (u KONTAKT-u). Negdje sam dodavao svoje reverbe. ...Nisam bio siguran kako će se na kraju slo?iti sve te različite reverbacije - a nisam vičan da izračunam, pa ubodem isti reverb kao ?to već imam?!...Nije da nisam poku?avao, ali?! Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Member
|
![]() Quote:
Obrisaću je u ?to skorije vrijeme. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
ima gresaka cuje se iz aviona da nisi sekao niske pogotovo na tom kiku,a to su po meni najvece greske u miksu ebo i limitere i kompresiju reverbe ako eq pusta sve nisko i debelo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Member
|
![]() Quote:
Pa svi hi hatovi, narocito negde u drugom delu pesme zvuce potpuno identicno. Mislim da neki to zovu machine gun efekat. Quote:
Quote:
Nema na cemu. Meni sve manje vise prolazi osim sto to ne zvuci kao celina. MOzda bi mogli da tako pristupite miksu da prosto zvuce kao grupa muzicara u istoj prostoriji. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Zasto tako mislite? Moje misljenje ja da to odlicno. Jako volim da cujem nisko i debelo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Da, ja sam eq-om čak namjerno malo naglasio to, jer mi je falilo, imao sam malo previ?e tog srednjeg basa koji sam malo spustio, a digao sam taj niski bas - to je taj kick. Da l' ga re?em?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]()
Mislim da dosta čestito zvuči!
Lično mislim da jeste malo "jače" dole, kick, ali to nije greska. Moguce da je monitoring "potkazao" ili tako nesto. Da, soundman rece "velocity" bubnja, i tu je u pravu! Dakle, kada se programira bubanj, učestaliji elementi kao sto je "kontra" (hi-hat) ili "ride", bitno je, za ukupan dojam "živosti" ritma voditi racuna o naglašavanju nekih delova. Probacu ovako "boldovano" da objasnim. Ako npr. imamo "osminski" ili "šesnaestinski" hi-hat, obicnim kliktanjem ce on izgledati ovako: "xxxxxxxxxx", a naglašavanjem moze izgledati "xxxxxxxxxx"...što če sigurno uneti živost i više "bubnjarski" zvuk...Nadam se da se razume po(j)enta... ![]() *** Da, takodje, imam utisak da je sve nekako programirano iz ugla klavijaturiste, i gitare i bubanj,bas, ceo aranzman odise "klavirskim" razmisljanjem... Sto opet, nije greska, ali mislim da bi moglo biti "potpunije" ako se malo vise ispoštuje neka sviračka logika svakog instrumenta ponaosob... Ja uvek vise volim da koristim žive instrumente, nije tesko pozvati nekog gitarosa da "ispoliva" neke deonice... Sad pre koji dan okacim neki stari demo koji sam davno snimio... Bubanj je takodje programiran,a ja ex-bubnjar ![]() Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 13-01-2012 at 10:52 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
svi mi volimo masno i debelo,ali sta se desava kad tri debeljana pokusavaju da prodju kroz jedna mala vrata???
nista il ce ostati bez vrata il ce skontati da ipak moraju malo na dijetu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Moze se mesta naci na razne nacine. Ako radite mono mix, onda to stoji. Stereo je mnogo veci soundstage.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Mo?e li se to upisati negdje u midi mapi u Cubaseu...nemogu to da pronadjem?! Quote:
To bi bilo ono ?to hoću, ali ne umijem! Hvala jo? jednom! |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
aranzman, mastering, mix, pomoc!!!!!!!, savjeti |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||