|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Stvarno nisam znao to za Lexicona, mada ove dve firme koje sam pomenuo, mislim da tu, obrni okreni, nema oma?ke. Dakako, stoji i konstatacija za va?nost snage procesora. Zna? li Kate koji ti je procesor u kompjuteru?
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Problem se javlja na desktop konfiguraciji sa procesorom AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+2.61GHz. Taj računar ?elim da osposobim.
Ali sad ne znam da li je to do procesora, imam jedan Toshibin laptop dosta star Intel Pentium M procesor 1,6GHz koji u sebi ima integrisanu Sigma-Tel zvicnu kartu. Uz pomoć ASIO drivera koji je pode?en Buffer size=64samples (opcija Hardware buffer je isključena) dobijam latency od 2ms! Bez krkljanja i ?umova |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Administrator
|
![]()
Pa postoji mogucnost da integrisana karta koju imas na svom kompu jednostavno ne saradjuje sretno sa Asio4All. Probaj pronaci neki SBLive, i uz pomoc kx drajvera mozes da radis i u XPu i u Win7 (64bit). Kostace te 10 eura...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
pa ako je ta konfiguracija, i ako je sistem pravilno istaliran i drajveri, definitivno nije do racunara (sto je moglo odma da se zakljuci jer je navela da ima problema sa konekcijom klavijatura komp da bi svirala u VST okruzenju) a cim moze da radi sa zahtevnim vst-ima znaci to nije uopste slab procesor za te neke osnovne funkcije, naravno kao sto kaze bockie optimizacija ce sigurno pomoci, isti processor sam imao na kucnom racunaru, i zbog filmova i muzike imao samo integrisan zvuk, kad sam pokusao da nesto dok sam uz komp zavrsim preko klavijature isto je "krchalo"... ubacio audigi 2 sb naso u nekoj kutiji na tavanu, i delimicno resio problem makar kad mi padne ideja da usnimim.... ali latencija je i dalje bila velika za neki ozbiljniji rad... ali ko sto kaze diviner malo kosta a zavrsi ti posao
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Imam istu generaciju procesora (Athlon x64 Dual Core) i sve ?to mogu da ka?em je da... bolje da ne pričam ![]() Procesor je bio i ostao "usko grlo" koje diktira generalnu latenciju sistema, a snaga procesora se ne meri samo njegovom nominalnom brzinom nego i načinom na koji koristi svoju brzinu (a AMD i Intel nisu ba? isti procesori). Diviner i Psionic mogu to bolje da objasne nego ja, po?to ja mogu da govorim samo iz ličnog iskustva, a ne kao poznavalac. Sa druge strane - Kejt Bush ima Toshiba laptop koji radi bez problema... pa u čemu je onda problem ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Pitanje za korisnike ili poznavaoce USB muzickih karti...
Do sada sam sve koristio PCI karte... sada razmisljam o kupovini USB... Da li se u odnosu na PCI karte, USB 2.0 karte vise "dave" kod projekata baziranih na VST instrumentima ? Pitam ovo iz razloga sto sam negde procitao da USB veza ide maksimalno do 480 Mbps... Da li je to dovoljno kod projekata kod kojih recimo svira 15-20 instrumenata ? ![]()
Turbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti. Last edited by sRce; 29-10-2011 at 05:51 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pfff... Pa usb 2.0 je brzi od FW...! FW je 400. (ima i FW800, ali vecina interfejsa nije 800) Drugo 44.1/16bit je STEREO (dakle dva kanala) 1411kbps, pa ti racunaj kojiko moze... Ako ima interfejasa (licno posedujem onyx1640) koji moze da siba 96K/24bit X 16 kanala bez greske na klasican FW (400 Mbps) koji je sporiji od USB 2.0... Onda... ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 29-10-2011 at 06:19 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Prebacivanje muzike iz kasete i ploce na kompjuter | discofilman | Computer Hardware | 13 | 28-03-2009 10:00 AM |
transfer digitalnog dat signala u kompjuter | zak | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 02-02-2009 10:02 PM |
povezivanje rme ff 800 i kompjuter | goga | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 24-10-2008 05:01 PM |
savjet za novi kompjuter | bonaza | Computer Hardware | 3 | 22-10-2006 10:03 AM |
Kako kompjuter baciti u komu? | ANITA | Computer Hardware | 8 | 15-12-2003 11:08 AM |