Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-10-2011, 09:45 AM   #11
Kefa
Member

Default Re: Stizu PC3K6 i PC3K7

Uop?te ne sumnjam da dobro zvuči,ali iskreno,dobro su naplatili taj RAM,posebno kada se cijena sa one promotivne ,vrati na realnu!!!
Kefa is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2011, 08:38 PM   #12
zoze
Junior Member

Danas sam ga probao u Artistu BG. Prvi utisci: moćno, kvalitetno, daleko ispred ostalih članova PC3 serije. Učitani semplovi zvuče izuzetno (čini mi se i bolje nego na originalima )
Klavijatura prava sint, tačno ono ?to sam i očekivao.
Sutra ga kupujem, pa ću vam napisati,za dan dva, kakav je konačan utisak, dok se malo slegne ovaj prvi, koji je ba? jak.
zoze is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2011, 07:50 AM   #13
baltik79
Junior Member

Zoze, ja sam bio u Artistu u Banja Luci. Nisam nesto posebno cackao po PC3K6 ali izgled mi se jako svidja. Citao sam i karakteristike koje su stvarno odlicne.Druga stvar,mozda sam navikao na Kurzweil ali nedavno sam prodao Kurzweil k2661 i jako brzo se pokajao. Probao sam u zadnjih mjesec dana vise solo sintova ali ni jedan necita cisto semplove kao KRZ tako da sam se odlucio za PC3K6. Jako bitna stvar na vecini KRZ sintova je 32 Layer-a. Za neupucene, mozes ubaciti 32 sounda (programskih boja,semplova) i svaki posebno obradjivati po skalama ili mu odredis tonalitet po zelji, tj. potrebi. Na taj nacin sam si uradio terce koje mogu transponovati po zelji u toku svirke. Preko njih se moze odraditi terca iz snova ili bilo koja namjenska boja.O efektima netreba ni pricati. Toliko se pruza opcija da stvarno mozete uraditi efekat kakav hocete.Evo cekam sledecu platu i ode u Artist. Jedino cega se plasim je to sto mu navodno jako dugo ucitava novi set. Na jednom forumu se spominje cak 25 minuta za nekih 64 MB. To ce biti problem kad hoces da izvuces nesto iz drugog seta itd. Ako je neko to provjeravao neka ovdje napise i potvrdi ili pobije ovu tvrdnju. I jos jedna stvar, interesuje me dali se na PC3K6 moze koristiti 2 efekta posebno. Da objasnim; ako lijevom rukom drzim harmoniju a desnom neku solazu dali mogu na harmoniji imati jedan efekat a na solazi drugi. Na K2661 nisam to mogao a pogotovo na K2000.Pozdrav za sve forumase a narocito za KRZ fanove.
baltik79 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2011, 01:13 PM   #14
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Quote:
I jos jedna stvar, interesuje me dali se na PC3K6 moze koristiti 2 efekta posebno. Da objasnim; ako lijevom rukom drzim harmoniju a desnom neku solazu dali mogu na harmoniji imati jedan efekat a na solazi drugi.
Naravno da možeš - jednostavniji način je preko Setup moda, ali može čak i u okviru Programa. Ali ajmo da pričamo o Setupu kao logičnijem načinu - imaš ukupno 16 jedinica za efekte - u Setup modu svaki program koji učitaš zadržava svoj insert efekat dokle god ima raspoloživih jedinica a pored toga postoje dva AUX FXa koji se mogu baciti na sve kanale i dozirati ili čak isključiti po želji.

Tako možeš imati recimo:

bas u levoj ruci: simulaciju kutije i kompresor + EQ
strings na sredini klavijature: reverb
klavir u desnoj ruci: reverb u manjoj dozi
solo zvuk (koja uz to deli zonu sa klavirom i pali se na SW a automatski gasi klavir): delay + distorziju i simulaciju kutije

U ovom primeru AUX FX1 bi bio reverb a AUX FX2 simulacija kutije - sve ostalo bi trebalo da se ubaci kao insert u samom programu.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2011, 02:04 PM   #15
baltik79
Junior Member

Cim ga kupim probacu taj sistem kako si naveo. Pozdrav. I jos me interesuje zasto kada napravim tercu preko LAYER-a,recimo sviram nekakav Sound iz SETUP-a i kada prebacim na Sound iz PROGRAMA slabije se cuje. Kliknem na PANIC i onda bude sve ok.

Last edited by baltik79; 06-12-2011 at 02:07 PM.
Old 07-12-2011, 12:05 AM   #16
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Nisam siguran da sam ispratio gde i kako sviraš i radiš promene ali skapirao sam u čemu se sastoji tvoj problem:

I Program Mod i Setup Mod funkcionišu preko 16 MIDI kanala - štaviše, dele ih. Zato u 99% slučajeva vrednosti koje stoje pod Zone #1 setupa važiće i u program modu (ima izuzetaka od ovog pravila, ali da ne ulazim sad u bespotrebno detaljisanje)

Zbog toga je jako važno koje vrednosti si postavio pod ExitVol na PANVOL stranici Zone 1 Setupa. U slučaju da ti stoji "None", vrednost za volume će biti preuzeta od prve sledeće dostupne informacije i to sledećim redosledom unazad:
1. EntVol setupa sa koga si prešao u program mod
2. ExitVol prošlog setupa
3. EntVol prošlog setupa
... i tako unazad sve dok ne naidje na neki podatak gde ne stoji "none" kao vrednost.

Evo kako to funkcioniše u praksi - recimo imaš setup gde si za Zonu #1 postavio sledeće:
EntVol 85 | ExitVol None
• Kada predješ u program mod, program će zadržati volume na 85 umesto 127 (default).

U sledećem slučaju - recimo da si u setupu postavio za zonu #1:
EntVol None | ExitVol None
Pre toga si koristio recimo setup gde si imao podešavanje za zonu #1:
EntVol 85 | ExitVol None
• Ne samo da ćeš pri skoku na program mod zadržati vrednost od 85 za volume, nego će se isto desiti i sa zonom #1 setupa gde su obe vrednosti "None". Nekad to neće biti osetno, ali možeš lako zamisliti situacije gde će biti (npr. solo farba)

Dakle, da rezimiramo - ako želiš da se vrednosti vrate na default pri vraćanju na neki program, jako je bitno dodeliti ExitVol 127 u okviru Setupa.

Ali isto tako, uvek obrati pažnju i na EntVol vrednosti jer u slučaju da u narednom setupu imaš neki tih pad na Zoni 1 a stoji ti EntVol None može se dogoditi da pad ne bude više toliko tih

Naravoučenije: izbegavaj da ne dodeljuješ EntVol i ExitVol vrednosti u okviru Setupa

Sreća u nesreći je u panic dugmetu - ono uvek resetuje sve postavke na default vrednosti.

Sve ovo isto važi i u slučaju ako koristiš Pan. Uvek postavljaj 64 (centar) kao ExitPan vrednost.

Last edited by wladymeer; 07-12-2011 at 12:17 AM.
Old 12-12-2011, 11:41 AM   #17
baltik79
Junior Member

Evo kupio sam PC3K6. Nekako su mi opcije za efekte bas dosta pojednostavljene ali i obogacene novim elementima. Sa svim sam zadovoljan jedino sam se razocarao nakon sto sam uradio prvu tercu na njemu preko Layer-a; odem u MASTER i probam transponovati kad ono nece, tj. gubi strukturu. Imao sam K2000 koji je star ko Grcka i na njemu je moglo, do nedavno sam imao K2661 i na njemu je isto moglo bez problema. Poslao sam e-mail u Kurzweil i objasnio o cemu se radi-ocekujem odgovor. Mozda mi posalju nekakvu zakrpu ili nesto slicno. Po svim opcijama sam cackao i jednostavno nisam uspio. Dali je slucajno neko imao isti problem?
Old 12-12-2011, 11:17 PM   #18
baltik79
Junior Member

Evo upravo sam pronasao nacin. Vec sam se utrtao. U SETUP-u sam umnozio ZONE i svakoj dodijelio raspon na klavijaturi, kao i donju tercu (u ovom slucaju). I napokon sam dobio ono sta sam htio. Jedino me nervira sto ima samo 16 ZONA a na proslim verzijama KRZ-a sam imao 32 LAYER-a.
Old 13-12-2011, 10:09 PM   #19
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

I dalje imaš 32 layera. U programu.

A trenutno mislim da ne postoji nijedan synth na svetu koji u Setup (Combi/Performance/Multi) modu ima više od 16 zona.
Old 13-12-2011, 11:40 PM   #20
workmanstation
Junior Member

Ima "Emu System-E4K" ,a vjerojatno i E-Synth (mada njega nisam probao) - do 32 splita (layera).

Last edited by workmanstation; 13-12-2011 at 11:56 PM.
workmanstation is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules