|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
ja sam i sa par megabajta sirovina sa starom ai2 sintezom svasta iznapravljao sto mi treba samo je stvar sta coveka radosnim cini ![]() cesto sam izazivao reakcije sa Korg X5D prdavcem... ali samo zato sto sam pre togao imao/svirao 01wfd,x3,t3,m1,n364... i znao da x5d ima sirovine kojima mogu da kreiraim farbe sa pomenutih sintova.... naravno nikada to nije bilo 100posto zvucno isto kroz x5icin jeftin D/a ali bivalo je muzicki isto... ista stvar je moguca i sa kronosom.... nije isto koristiti ga ako ne znas nista o FMu ako nisi video ms20 u zivotu ili ako ne znas u kojim je kontekstima koriscen... ako nisi svirao nijedan korgov rompler... korg nije nova firma i u tom smislu je kronos ... ono.... druga godina faksa.... ko nije bio u osnovnoj i srednjoj ima mnogo da nadoknadi... kako god... endzini (slazem se...nisu sve odvojene sinteze...ofkors)... novotarije ili starudije.... instrument mi se dopada i aktivira mi kreativni nerv.... vuche me da ga sviram..... vrtim.... kombinujem.... a za bendove u kojima se bas svira levom rukom.... da se sad ozbiljni sviraci levom ne uvrede hahahah prosto.... ko pita za ovaj sintisajzer kakav mu je slep (ili gluvi) bas.... odgovor je ... i nije neki..... jos jednom - ko proceni da mu je ova kljava potrebna - topla preporuka, instrument je odlican |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Dule, druze, zbog nekih obaveza nazalost necu moci u petak da dodjem da vas gledam i slusam nove zvuke Kronosa
![]() Poz, nemania |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Za nekih mesec dana postajem ponosni vlasnik Kronosa.
![]() Do tada me zanima par stvari, ako bi neko mogao da odgovori, a nisam ih nasao na youtube niti u pdf dokumentima sa korgovog sajta. 1. Sam rad na tom touch screenu i na tom novom OS-u generalno... Kakav je? Jel stuca, zapinje? Kao M3? ![]() ![]() 2. Touch screen, da li je kapacitivni (kao iphone, ipad) ili je kao na M3, mora da se pritisne? 3. Koliko sam shvatio, u masini je 30GB SSD disk. Koliko od tih 30gb moze da se iskoristi za user semplove? tj. Da li je uopste moguce da HD1 engine, streamuje sa diska nesto drugo sem tog klavira koji je vec instaliran? Hvala na odgovorima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
ako se load-uju sve ekspanzije (sto je default kad ga prvi putukljucis) mesta ima vrlo malo.... koliko sam video cak ispod 500mb,nisam ispred sinta sad pa ne znam tacno.... naravno cim ne loudujesh nesto imas mnogo mesta..... iskreno, ja bih voleo da ima par giga mesta bez da ista moram da neloudujem.... i ne vidim razlog da se ovo ne omoguci sviracima... pa prodali bi duplo sintova......
ekran je uzasno visoke rezolucije... sto u ovom slucaju nije vrlina.... potrerbni su ili tanki prsti ili klavijatura izbacuje upozorenje "your finger is too fat to edit this setting...." elem... uzasno sitne pojedine kontrole... tako da "live" se mora bas pripremiti, napraviti playlist i onda sve moze... ali ako ocekujes da promenis pedalicu na rhodes-u u sred svirke.... ukoliko nemas vilinske prste - zaboravi.... ukratko: 1. velicina i funkcionalnost ekrana (inc veci ekran bi resio sve probleme), 2. nesavrsena rh3 dirka(yamahe mi imaju idalje bolji fill... pa cak i nord stage koji nema klavirsku dirku za nijansu mi je muzikalnijeg odziva...) i 3. nedostatak ogromnog sempling prostora (valjda ovde idalje zele da posalju poruku ako ste kupili korg svirajte korg...a sustina mog koriscenja sempling opcije je da mogu ono sto mi treba od ostalih proizvodjaca i vst da presemplujem...no ajd sad...) to su mi jedine (sitne) zamerke, instrument je ponavljam, odlican. kolege.... pozdrav .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Što se tiče 3. koliko sam čuo, možeš upgradeovati prostor na 4GB... a koliko mi je objašnjeno možeš i obrisati ono što ti ne treba za preload... a za ostalo... ponesi čačkalicu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Samo jedno pitanje, koja je svrha ovog instrumenta? Ovo je stvarno pitanje, nije sarkazam...
Ako se uzme u obzir da se za svirku koristi možda desetak patch-eva, evo koje mogu biti ciljne grupe po meni: Studio? Ne vidim svrhu pored instrumenata i banki koje ni iz daleka nisu ovako skupe, a kad se uzme u obzir da svaki ozbiljan studio snima uglavnom muzičare kako sviraju, retko barataju sa VIs, onda ostaje da se ovo može koristiti u project studijima, a za njih je ovo ipak velika insvesticija. Ako ste klavijaturista benda kao što je Toto, ili Dream Theatre na primer, onda cena i nema neku veliku ulogu, imati par ovakvih instrumenata možda ima smisla, imate ljude koji to nose, ionako koristite sa svakog instrumenta po jedan patch, jer ih na bini imate 4, ili 5... Opet, ako ste klavijaturista nekog benda koji tezgari, bilo da je domaći, ili strani, cena igra ulogu i u tom slučaju može se uz dobru komandu i par VIs jako kvalitetno završiti posao, u tom slučaju takav klavijaturista svakako ima jednu, maksimalno dve klavijature. U slučaju našeg tržišta, gde će Mile, Brka i Đoka koristiti ovu skupu spravu za Amza Tairov zujalice, ili Tritonovske "farbe" koje i neće zvučati bolje nego na Tritonu, onda je ovo isključivo Golf, ili Merdzan parkiran ispred kuće da sve komšije vide, u tom slučaju je na neki bolestan način opravdana kupovina. U tim krugovima se svakako gleda oznaka na instrumentu, je li stalan X ili Spider i slične boleštine, tako da je to neophodno za posao. Možda sam nešto prevideo, ali kada bih opet svirao redovno sa bendom i išao opet za inostranstvo, ne bi mi palo na pamet ništa bolje od M1, ili T3 zbog kvalitetne kutije i dirki, a onda i Mainstage, ili prosto Kontakt 4 i Bidule, ili neko od sličnih rešenja. Last edited by kravadinka; 30-07-2011 at 07:14 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Možda sam skeptik ali bojim se da još uvek nije došlo vreme kada će VSTi zvučati isto kao i hardware. A uz sve to, treba naći mesta na bini, organizovati prostor, sve u svemu, više cimanja na redovnoj bazi u poredjenju sa klavijaturom. A kad se sabere cifra koja se izdvoji za pouzdan laptop i karticu, možda grešim ali izdvoji se najmanje 800€? I onda dodaj legalne verzije VSTova koji bi bili pandan ovome što se nalazi u Kronosu i dodješ otprilike do cifre koju treba izdvojiti za jedan Kronos ako ne i više. E sad, to što mi znamo za narodne lekove pa nam je sve to "besplatno", to je već druga priča. I na sve to, Kronos nudi da nema prekida ni zvuka ni efekta prilikom prelaska sa patch na patch. Priznajem, nisam testirao laptopove niti najnovije VSTijeve skoro ali nekako sumnjam da na prosečnom laptopu mogu skakati sa jednog patcha na drugi u Omnisphere bez prekida tona i bez naknadnog učitavanja. Ali, rezime priče stoji - ako si "semi-pro" svirač sa Balkana, maloumno je odvojiti platu u narednih 10 meseci da bi nabavio Kronosa. Ako si Amza-Hamza, to su ti nebitne pare, a prestiž je prestiž. Medjutim, prodati stare sprave i uložiti do 1000€? Možda sam lud, ali ne vidim nešto loše u tom potezu ako ste fascinirani ovom spravom a ima i zašto - verovatno najkvalitetniji klavir do sada na hardwareu + emulator organa + VA + FM + PM + ceo M3 + sempler. Ako neko voli KORG zvuk, to meni zvuči sasvim uverljivo da se otarasim svega i imam samo jednu spravu. Ali pošto je prošlo 6-7 godina otkako sam zaista voleo KORG zvuk nisam čuo na Kronosu ništa toliko krucijalno da mi opravda tu cifru, ali, biće valjda prilike da je lično isprobam pa da vidim da li grešim. Last edited by wladymeer; 31-07-2011 at 11:55 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Ne ka?em naravno da je lo?e bilo ?ta, daleko od toga, jer mi se svidela prezentacija, samo glasno razmi?ljam.
Ne znam koliko je tačno Mainstage, da li dolazi i odvojeno od Logic Studio, ili samo u paketu, ali sa njim nije potrebno ne znam kakvo ulaganje, eventualno neki synth, mada ih dolazi nekoliko sa Logic Studio. ?to se tiče promene patch-eva bez glitch-eva, pa to se naravno podrazumeva, radi savr?eno, uz sve Logic pluginove koji su dobri, audio in i digitalnog-virtualnog mixera, pritom izgleda jako inspirativno i veoma je lako za rad. E sad, to je za Mac, ne postoji tako ne?to za Win, ali snalazimo se sa onim ?to imamo bez krađe, pa ćemo kupiti OSX Lion za 39$, instalirati ga na PC laptop, ipak je sve zbog u?tede, a mo?da i vi?e zbog principa, a najvi?e zbog napretka, zvučnog i zbog svih drugih mogućnosti koje su nemerljive. Korg FX procesor ne dozvoljava pravljenje dist gitare od clean, prosto ne radi simulacija tako, ustvari ne radi nikako, dok će Logic Amp pluginovi biti svetlosnu godinu daleko, da ne pominjem ostale efekte, njihov broj i način vezivanja. Sa druge strane, ostaje uvek Kontakt i da se sve potrebno sempluje za njega. Uz Keymap Pro je sve moguće, napraviti sampler od malog Intel Atom i 1 gb RAM, jer Kontakt učita samo 12.6 mb u RAM od 300 mb semplova, ?to daje autonomiju od 20 gb semplova, ?to je i previ?e za live. Istina, efekti u Kontakt 4 ne valjaju, ali se uvek mo?e koristiti neki modular host, pa onda kako je volja. Ma?ina sa Intel Atom 1.6 ghz koji je u Kronos sada ko?ta oko 120? sa sve lepom malom kutijom, a mo?e se na nju staviti i touch display ako je do qrčenja. Sinteza, pa dobro nije ba? dobro i to semplovati, ali jedan Hybrid iz PT i naći mu standalone, ili VST zamenu i to je pokriveno. Ne ka?em da sam ja neki pametan pa smi?ljam toplu vodu, samo mi logika sama nameće neka pitanja. Dokle vi?e na ka?ičicu za mnogo para doplate i to sve sam ROM bazom od pre dvadeset godina i jadnom sintezom, ili njenom simulacijom. U?ao sam u neko razmi?ljanje o pravljenju svog Romplera pa sam saznao da ne postoji ni jedan logičan razlog za?to ne bi imali ROM od 16 gb, umesto sada?njih 256 mb u M3 koji ko?ta mnogo, a ne vredi trećinu tih para. M1? T3? 01W? To je bilo najbolje od Korga, a danas je sve jako diskutabilno. Just my 2c... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Korg KRONOS revealed!!! | Goran B | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 17-01-2011 07:00 PM |
Stigao Poco | La notte | DSP forum | 23 | 15-04-2008 11:22 AM |
Stigao Auralex!!! | Gianfranco | Dizajn i konstrukcija studija | 33 | 16-09-2005 09:07 AM |
Stigao UAD-1 | idekius | DSP forum | 2 | 20-06-2005 12:20 AM |
STIGAO RME - FIREFACE 800... | Mandragora58 | Computer Hardware | 4 | 14-08-2004 05:15 PM |