|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
banned
|
![]()
Probaj Cytomic the glue
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
new thing: http://www.sknote.it/Roundtone.htm
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
MAO
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Okrenuo fazu i dobio tisinu... ![]() ...no ovde je ipak o traci rec... Arthuro, daj neki suv kanal dobosha...na pm... Pa ti gi vrnem, pa uvuci u mix...u isti chain...sam ga gain-uj...evo, bez ikakvog "saturisanja,prepucavanja u crveno",itd,ono...normala...evo neka bude -3db... nece biti isti,odmah da kazem...ne moze biti isti...nikad... Ako pratim peakove bice glasnije, ako pratim rms , opet ce biti tih-kvazi-kompresovan... Drugaciji eq,sve... Probamo,igramo se...
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Ono gdje ja (i frend) najvi?e čujemo razliku je;
1. snare - već samo kad u Soundcraft izađemo zvuči puno veće, masnije, ima vi?e volumena - a kad smiksamo kompletni bubanj na traku (čak mono), zvuči puno ozbiljnije nego stereo varijanta sa PC-a 2. summing - ba? smo snimali neki Johnny Cash trio - znači vokal, električna gitara, akustična gitara i kontrabas. Snimak je ispao skroz ok, kad smiksa? u kompu dosta se čuje razlika u instrumentima - nije kompaktno, nekako "zrnato" zvuči. Kad pustimo kroz mikser (a na traku se jo? i vi?e osjeti) - svi instrumenti se pove?u u jednu cjelinu - i to se osjetno čuje. Ja nemam puno prakse u snimanju "moderne" glazbe, ali za ovo kaj nama treba uvijek je bio problem kaj se trake ne lijepe dobro zajedno. Sad smo to rije?ili na ovaj način. Nemam ba? vremena ovih dana, ali u narednih 10ak ću staviti ovdje ITB mix, i OTB+traka miks, pa da se čuje razlika! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
MAO
|
![]()
ma ne kažem ja da je to prazna priča, ja nemam traku u igri a i nisam siguran da se išta dobija kad već zguženih 60ak kanala svedem na 4 x 2 i da se može čuti išta. Zato me jedino čudi ova Igorova priča od 4 kanala, jako bi voleo da se i meni dešavaju takve stvari, kad već imam mrcinu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Mo?da bi čovijek stekao dojam da to pričam da si nekako opravdam investiciju, ali sve to skupa nije jako puno ko?talo, pa nekako nemam razloga za to
![]() Problem kod zvuka je taj ?to je to sve skupa dosta subjektivno i jedino mjerilo su nam u?i. Ajde da ovako probamo - ovih dana ću napravit miks tog bubnja u DAW-u. Nakon toga ću ga pustiti kroz Soundcraft i vratiti u DAW (znači izbjegavam traku), pa ću oba miksa okačiti ovdje. Dozvoljam da smo frend i ja mo?da i subjektivni, makar poku?avamo objektivno pristupati. Jedino gdje bi se tu mogla dogoditi razlika je to da ovaj OTB miks zvuči bolje na zvučnike (kada ide iz miksera), nego ?to će zvučati kad ga vratim DAW zbog AD konverzije koja će se dogoditi, ali mislim da će Focusrite kartica barem pristojno odraditi tu konverziju. Ajd kad stavim oba miksa, biti ćemo pametniji. Znači mi svakako osjetimo razliku ITB i OTB na monitorima (na traci jo? vi?e), a pitanje koliko toga će se izgubiti prilikom vraćanja u DAW. Mogu čak zamoliti frenda da mi sa "skupljim" konverterima to prebaci... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
Mozda ne treba bas predaleko ici. Ivo jeste ok probe radi, ali mislim da bi ovakav nacin rada vec bio zamarajuci, osim ako nije studio ceo takav, pa se tako radi pa ok...
Neko rece da ovo sa trakom oduzima vreme, a ja evo nesto mixam, i oduzelo mi je 6 minuta zivota umesto sate "tvikovanja" eq-a i preslusavanja... Jedan najbanalniji potez eq i prethodno tape-through i dobos svira kao kuca... probah onaj PSP vintage tra,la,la i mogu vam reci da je mocan! Jedino sto, opet, nije isto, bar ne za ono sto meni treba! Prenaglasen je efekat kompresije. Ono je brutalno za master ili bus. U ovom slucaju nije u pitanju ta klasicna kompresija, nesto se desi sa tranzijentima,opticki izgleda kao da je komprimovano, ali ne i zvucno... Jednostavno je drugi fazon...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 11-01-2011 at 07:22 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ma gledaj Bockie, nema to nikakve veze sa zvukom trake. Ustvari taj vintage warmer nema veze ni sa čim, niti je vintage niti je warmer nego je nekakva kombinacija distorzije i limitiranja i ustvari zvuči vrlo agresivno ?to je suprotno zvuku trake. Da se mene pita zvao bi se PSP Modern Cruncher a ne Vintage Warmer. ?to se tiče ljudi kojima se sviđa Vintage warmer na snareu, mislim da im se sviđa dodatak distorzije koja dodaje nekakav 2 harmonic i limitiranja koje produ?uje release ?to uzrokuje veću prezentnost u miksu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
|
![]() Quote:
...moguce... Iskreno, kako radi mi i nije od presudne vaznosti... Ali nije za snare,bar ne za moj ukus, mozda kao neki bus limiter ili kao zacin za mastering... Ali lepo radi....to sto radi...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
psytrance traka, polugotova =) | nunuk_t2L | Promocija radova | 9 | 29-07-2010 11:41 AM |
Studijska traka od 2 inca | DzoniPFC | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 29-06-2010 10:22 AM |
Mix traka - pitanje? | akordeonista | Audio Produkcija - Tehnike | 12 | 18-10-2008 01:52 AM |
Export traka u Cubase-u? | HeatMan | Audio Software | 58 | 16-05-2007 12:29 AM |
Cubase Traka | Brka | Audio Software | 7 | 17-05-2006 11:19 AM |