Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-12-2010, 11:38 PM   #11
Korg78
Member

Default Re: Monitori

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
testirao i probao većinu zvučnika u cenovnom rangu do 2k eura. Sa skupljima nemam mnogo iskustva. Poku?avao da nađem sebi ne?to ?to bi mi pomoglo da smixam ne?to bolje nego na mojim Iskra 3sistemcima, koje je ćale kupio one godine kad sam se ja rodio. Na njima sam smixao 3 albuma od kojih sam jedan i izmasterovao i koji je kao takav objavljen u inostranstvu. Tek sam sa Mackie 824, koji mi se u principu i ne sviđaju uop?te, dobijao mixeve na kojima sam mogao da pogodim vi?e detalja, ali nikad i funckionalnost mixa kao sa Iskri. Imam par preporuka u under 1k rangu, ali ne i za 350e, to je sve smeće i te?ko da će? i?ta na njima naučiti

A koje ti modele predlazes de se moze uraditi solidan mix
Korg78 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 12:06 AM   #12
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Ako hoces da das malo para:
Behringer Truth b2031a

Rade ko sat.

Ako hoces da das vise para: Meyer sound HD1 ili Focal Twin

Ako hoces da das para kao za garsonjeru, onda uzmi ATC SCM 250 ASL

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 12:25 AM   #13
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Retko koje monitore mozes naci za male pare a da vrede, ali ti Esi 08 (od 350-60e) su rame uz rame sa monitorima koju kostaju duplo vise od njih samih, pa i vise...To nije samo moja tvrdnja, procitaj malo thread-ove o njima pa ces videti sta i mnogo iskusniji od nas (npr. Sloba Markovic) kazu za njih.
Imao sam Adame S3A (oko 3000e), Krk-ove rp6 g2, odavno imam Tannoy system 800 (tada placene mnogo para), a sada i precision 6D (1000e) i genelec 8050 (2500), moram reci da zasigurno ima razlike izmedju ovih navedenih (sem krk-a) i tih Esi-ja, ali sigurno ne tolike koliko u novcu!!! (da budem iskren, a ne tipa "Carevo novo odelo")
Tako da je neka moja prica-ako nemas dovoljno kinte, onda uzmi neke "monitore" bas za male pare (a da valjaju). To je veoooooma redak slucaj, ali jedan je svakako ESI 08 i ne mogu a da ne spomenem microlab solo 2 (multi media monitors), koji za dorucak jede alesise, behringer i krkove "monitore", a kostao je 70-ak evra, (vise ih nema, samo se mogu naci kao polovni, ali sada za polovnjake traze i do 150e, provalili ljudi sta je dobro ), ili ako imas kintu, nesto od 1500e pa na gore...a ove adame A3,5, mackie i sl od 500-600e, zaobidji, jer to niti smrdi niti mirise (u prevodu das 600-700 evrica, a dobijes monitor poput esi-ja (ne mislim u losem smislu, vec u odnosu cena-kvalitet), ako ne i losiji ...).

"monitori za oko 300e", moj glas za ESI 08.
toliko od mene, pozz

Last edited by Nemania; 08-12-2010 at 12:29 AM.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 12:32 AM   #14
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

za do 300e, hifi kutije koje dobro poznaješ.
Za ispod 1k eura, lični favorit Genelec 8030. Ako ti se to ne sviđa, jako valjano radi Mackie HR624 (za moj ukus i bolje od većeg brata HR824). O Adamima ne mogu da sudim, jer ih nisam slušao, a čuo sam mixeve kolega koji rade na njima, i to mi je skroz ok.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 01:54 AM   #15
Korg78
Member

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
za do 300e, hifi kutije koje dobro poznaje?.
Za ispod 1k eura, lični favorit Genelec 8030. Ako ti se to ne sviđa, jako valjano radi Mackie HR624 (za moj ukus i bolje od većeg brata HR824). O Adamima ne mogu da sudim, jer ih nisam slu?ao, a čuo sam mixeve kolega koji rade na njima, i to mi je skroz ok.

Ma jok nedam ja vise od 300e moze tu da se nadju solidni monitori.To je preterivanje kod vas netreba to meni.
Old 08-12-2010, 05:10 AM   #16
DzoniPFC
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Korg78 View Post
Ma jok nedam ja vise od 300e moze tu da se nadju solidni monitori.To je preterivanje kod vas netreba to meni.
Balkan...

Bolje nemoj da se bavis muzikom a ako bas moras sacuvaj te pare i potrosi ih mnogo pametnije tako sto ces zakupiti neki profi studio na par sati
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 05:55 AM   #17
iatros
Member

A mozda se i ne bavi profesijalno muzikom vec mu je hobby. U tom slucaju ce zasigurno veoma dobro posluziti oba od navedenih monitora. Na kraju krajeva, ti Alesis monitori ZA TE PARE uopste nisu takvo smece kao sto se ovdje predstavljaju. A pogotovo Alesis M1 Mk2 se mogu naci i jos jeftinije. U navedenom cjenovnom rangu se upravu Alesis m1 mk2 i Behringer Truth naj cesce koriste. Sta se zanosite, sjetite se na cemu ste vi poceli...
iatros is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 11:11 AM   #18
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

u svakom slučaju, baciće pare. I napraviti loše mixeve. Al ako to želi, ko smo mi da ga u tome sprečavamo.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 11:46 AM   #19
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Adam A3X...bio,cuo...

Neverovatna kolicina zvuka iz male kutije. Ne mislim na snagu,mada su vrlo glasne obzirom da je mala kutija, i to je nekih, mozda i manje od 400e za par. Kutija fantasticno radi! Za mali prostor, za pocetak vise nego dobro, ili TV/Radio produkciju izmisljeno!

NS-10 je legenda. To je sjajna kutija, ali je nakaciti na jeftino pojacalo je jednostavno promasaj. Jamana "proradi" tek sa ozbiljnim pojacalima...!

Generalno, pitati ljude iz posla o ovome... ...kao da pitas Sumahera sta misli o novom VW ili Opel modelu itd, i reci ce ti da bez 100000e nema upotrebljivih kola i da je to sve smece...
Realno bice u pravu, ali...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2010, 03:25 PM   #20
Korg78
Member

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Adam A3X...bio,cuo...

Neverovatna kolicina zvuka iz male kutije. Ne mislim na snagu,mada su vrlo glasne obzirom da je mala kutija, i to je nekih, mozda i manje od 400e za par. Kutija fantasticno radi! Za mali prostor, za pocetak vise nego dobro, ili TV/Radio produkciju izmisljeno!

NS-10 je legenda. To je sjajna kutija, ali je nakaciti na jeftino pojacalo je jednostavno promasaj. Jamana "proradi" tek sa ozbiljnim pojacalima...!

Generalno, pitati ljude iz posla o ovome... ...kao da pitas Sumahera sta misli o novom VW ili Opel modelu itd, i reci ce ti da bez 100000e nema upotrebljivih kola i da je to sve smece...
Realno bice u pravu, ali...

Nema veze uglavnom cu bolje mixseve napraviti sa tim alesisom nego dosad na altec lansing 4.1.Ipak mislim da je uvo najbitnije nema tehnike ako nema uveta.Hvala..
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules