Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Mastering

Mastering Tehnike postprodukcije i masteringa...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-11-2010, 08:40 PM   #11
alek019
Senior Member

Default Re: Mo?da osvojte mastering za d?...

Pa prijatelju awacs, tema valjda pokrenuta, treba da se malo razradi i da se iskristali?e.

p.s.
Jel ti to drće ruka, il monitor, pa ne?to brzo pi?e? pa bri?e? pa opet...
alek019 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2010, 08:52 PM   #12
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by alek019 View Post
Pa prijatelju awacs, tema valjda pokrenuta, treba da se malo razradi i da se iskristali?e.
E vidi?, ako si re?io da finansira? projekat, a ti onda iskristali?i pa javi propozicije. Za to ti nismo potrebni ni silicone science, ni ja, ni diviner. Dogovori? se sa Gregorom, Everlastom, kim god... privatno. Pa onda javi? kakvi su uslovi. To je TVOJ projekat i ja ga pozdravljam.

Quote:
Originally Posted by alek019 View Post
p.s.
Jel ti to drće ruka, il monitor, pa ne?to brzo pi?e? pa bri?e? pa opet...
... a drkće mi staračko koleno...

Pozdrav,

Vasa
Old 08-11-2010, 09:08 PM   #13
alek019
Senior Member

Valjda će master majstori ovo da vide pa da mi jave njihove cene i da se sa nekim oko ovoga dogovorim
u sledeći par dana i čim se to gradivo utvrdi javljam ovde.

Ipak bi bilo mnogo bolje da za ovakav contest sa ovakvim nagradama to bude odradjeno
pod RUMSKOM KAPOM gde bi i contest bio rumski, ?iri rumski, propagandni audio-video za ovo
rumski, tada bi ovo zaista imalo te?inu.

Da malo sačekamo pa ćemo videti da li ovo mo?e ovako. Ako se utvrdi da to nije izvodljivo
potra?ićemo neku drugu alternativu, ali dajmo malo vremena ljudima da na ovo reaguju.
Old 09-11-2010, 02:21 AM   #14
quake2
Banned

Uopste ne kontam o cemu se ovde radi....tebi treba mastering za neki album,jel tako?....i hoces ovde da napravis neki konkurs pa ce pobednik da odradi taj posao koji ti treba?....ili je nesto drugo....
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2010, 02:35 AM   #15
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

a i nije rumski veće sedih glava premudrih masteraških, no samo skupina dokonih entuzijasta, te ti Rumska kapa i nije neki garant kvaliteta, već samo dobre volje.. tako da stvarno, bolje je puštati ljude koji žive od nečega, da za to i zarađuju
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2010, 07:11 AM   #16
quake2
Banned

Last edited by quake2; 09-11-2010 at 07:15 AM.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2010, 07:21 AM   #17
gregor z
Moderator

Quote:
Valjda će master majstori ovo da vide pa da mi jave njihove cene i da se sa nekim oko ovoga dogovorim
u sledeći par dana i čim se to gradivo utvrdi javljam ovde.
Moje cene su na mom websitu i nisu nikakva tajna. Dealove radim samo sa izdavačima/promocijskim agencijama ili sa ljudima koji rade kod mene godinama. Ako te nešto specifično zanima javi se na pm ili mail.

Quote:
Ipak bi bilo mnogo bolje da za ovakav contest sa ovakvim nagradama to bude odradjeno
pod RUMSKOM KAPOM gde bi i contest bio rumski, žiri rumski, propagandni audio-video za ovo
rumski, tada bi ovo zaista imalo težinu.
Pa mislim , da sam ja nešto slično napravio odmah , kad sam postao moderator Mastering sekcije. Svako iz Rumskog mogao mi poslati material i kritizirati/hvaliti završeni posao - a za nagradu je dobio free mastering te pjesme. Poslednju pjesmu na koju nisam dobio feedback od mixera/producenta, ču danas staviti na server ,pa da bude priča završena.
Mislim da se mi ne treba ponovo "dokazivati", a imam i previše plačenog posla trenutačno.

Istina je da nisam pozvao ostalih , koji se bave masteringom na ovim prostorima, da naprave nešto slično, i prezentiraju svoje usluge.
Ako neko želi/ima vremena promovirati svoje mastering usluge na sličan način kao ja, neka mi se javi na pm , pa čemo to organizirati.
Isto važi i za tebe Alek, ako imaš ideju kako bi to organizirao i kontaktirat češ više studia (stranih i domačih) koje se time bave, pa da taj kontest ima malo veču težinu - ja sam absolutno za, i pomoči ču koliko možem.

Pitanje je sad ako radiš kontest, da li če biti "mastering" studiji zainteresirani davati "nagrade" džaba. Bolji studiji su puno zauzeti za više tjedana unaprijed i ne trebaju dodatne "reklame", i sada je još "sezona".

Ako sam iskren ,dosad ni jedan posao nisam dobio od svoje "promocije" na Rumskom za koju sam potrošio prilično vremena. Ili nisam dovoljno dobro napravio , ili to jednostavno čita/zanima premalo ljudi.

Quote:
Da malo sačekamo pa ćemo videti da li ovo može ovako. Ako se utvrdi da to nije izvodljivo
potražićemo neku drugu alternativu, ali dajmo malo vremena ljudima da na ovo reaguju.
Ja još uvijek ne razumem "kako" si to mislio , iako sam pročitao tvoje postove par puta. Ajde objasni detaljnjije.

Pozdrav,

Gregor

- Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989]

Earresistible Mastering Website
Earresistible Mastering MySpace
gregor z is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2010, 09:09 AM   #18
alek019
Senior Member

Dobro ajde da opi?em "stvar" pa mo?da se i budemo razumeli.

Contest bi i?ao (kao i gomila drugih?) preko YOUTUBE-ta.
Dakle treba jedan mali video u kome bi se naglasili uslovi (vrsta muzike, trajanje, ?iri,nagrade).

Ono ?to sam ja mislio da bi mo?da ovde bilo foruma?ima interesantno (a očigledno da da se iz nekog razloga nekako tu ne razumemo) je da u su?tini propaganda ide u korist FORUMA RUMSKOG. Dakle ne propagiraju se master majstori, PERA, ?IKA, LAZA nego forum u celini.

CONTEST recimo traje dva meseca (decembar i januar).
Ovde se animiraju 5 člana (od običnih, moderatora, VIP-a, PRO-a...) koje bi izabrali, odredili ili ?ta već kao ?iri. Brojka 5 nije zakucana...NjJihov "posao" bi bio da preslu?aju sve, uzmu u obzir
gomilu muzičkih parametara i odaberu dva učesnika.

Nagrada bi bila profesionalna usluga masterovanja ukupno 3 pesme, prva nagrada masterovanje dve a druga nagrada masterovanje jedne. Ovu profesionalnu uslugu koja bi se odradila za dobitnike BIH JA PLATIO.
Dobitnici bi odabranom master majstoru poslali svoj WAV (jean ili dva), taj master majstor od mene dobije NOVAC,
odradi svoju uslugu i vrati dobitniku MASTEROVAN WAV. Dakle Gregor, ovo bi sa gledi?ta
master majstora bio PLAĆEN posao, nema tu nikakvog dokazivanja o kojem ti pi?e?. Propagandu dobija Forum, MI SVI.

Jel treba jo? da obja?njavam ovo?
Kako Arture ti dobi utisak da bi ovo bila neka gnjava?a i da treba pustiti ljude da ?ive i zaradjuju
a eto ja im kao mojim namerama u tome smetam. ?ta li te na to navede u mojem pisaniju, stvarno mi nije jasno.
Old 09-11-2010, 10:10 PM   #19
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa u suštini, do ovogo posta, meni većina stvari u tom tvom pisanju i nije bila najjasnija. Što je više do pisanja nego do ideje. Al dobro, sad si se otvorio, pa da vidimo dal će nekog ideja sama po sebi da privuče
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2010, 07:39 PM   #20
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Kad da kacimo mixeve?
MUzzY is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules