Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Mastering (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=138)
-   -   Mo?da osvojte mastering za d?... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35730)

alek019 08-11-2010 03:51 PM

Mo?da osvojte mastering za d?...

Ja natrapah na ovo, pa mo?da bude i tu ne?to dobro, ko zna...

Ovde ima dosta ljudi koji se ovim bave ali verujem da ima i onih kojima ove usluge trebaju. Kakav kvalitet se tu "krije", mo?da neko i sazna ali evo na donjem linku imate mogućnost da po?aljete va? mix, pa ako tamo gospoda posle zasedanja izaberu va?u muzikicu, mo?da vam se i posreći. Imate vremena do 01.12.2010. pa ko ?eli...

http://www.48hourmasters.com/blog

gregor z 08-11-2010 04:13 PM

Re: Mo?da osvojte mastering za d?...

Ne bi htio da ispadne kao da "kritiziram" konkurenciju....

Ali meni svaki mastering studio , koji nema na svom sajtu spiska opreme (iako su samo plug-ini i slu?alice ) i barem jednu fotku kako studio izgleda i liste klienata padne u ovu kategoriju:

http://www.youtube.com/watch?v=7nlzwDfxVSg

awacs 08-11-2010 04:42 PM

Quote:

Originally Posted by gregor z (Post 290692)
Ali meni svaki mastering studio , koji nema na svom sajtu spiska opreme (iako su samo plug-ini i slu?alice ) i barem jednu fotku kako studio izgleda i liste klienata padne u ovu kategoriju:

http://www.youtube.com/watch?v=7nlzwDfxVSg

Naglasak je zapravo na "D?" :) A d?abe je i sirće slatko :)

Pozdrav,

Vasa

alek019 08-11-2010 04:45 PM

Verovatno si u pravu 100% Gregor, ko zna, internet trpi sve...

Razlog ?to stavih ovaj link nije da vam ovde "dovodim" konkurenciju, tamo daleko neki verovatno klinac ima bar lepu ideju...

gregor z 08-11-2010 05:08 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 290697)
Naglasak je zapravo na "D?" :) A d?abe je i sirće slatko :)

Pozdrav,

Vasa

:rotfl:

alek019 08-11-2010 05:31 PM

Evo pošto awacs čim vidi ono slovo dž odma poleti i počne da maše krilima, i da pravi promaju, ajde da okrenemo stvar i da zaobidjemo to slovce.

Verovatno bi trebalo da vas ovde ima bar najmanje na prste obe ruke da se izbroje majstori za mastering sa dokazanim znanjem š umnjem ) vi bolje znate koji su to, turite njihove identifikatore ovde da znam i ja). Eto dajte (na majstore mislim) na PM ponudu za recimo ONLINE mastering 3 pesme. Neka recimo Diviner pripomogne, pa da se napravi CONTEST RUMSKI gde bi se izabrale 3 umotovorine muzičke gde bi znači prva nagrada bila ONLINE mastering 2 pesme, druga nagrada ONLINE mastering 1 pesme a treća, pa treća NEMA (takve propozicije jbg). Neka se može prijaviti bilo koji gradjanin sveta,kao pojdinac, ili kao grupica (više gradjana sveta) i da se svira ROCK ili EASY LISTENING ili POP (nemojte se ljutiti ali za ove pravce hoću da učestvujem u ovome a za druge... nek to pokriva neko drugi...). Nemojte samo da zvekećete sa nekim ciframa koje bi bile nemoralne, ako ja već hoću da malo pomognem dajte i vi bar neki doprinos kroz neku pristojno nižu cenu. Nemojte se bojati, poštovaću vaš profesionalizam i o cenama koje mi neko javi neću ovde ni slovca da napišem, samo ću javiti za koga sam se odlučio. Cenjkanje mora da bude dozvoljeno...

Dajte ovde i predloge za "pristrasan žiri". 5 članova, valjda dosta.

Recimo prijavljivanje decembar i januar. 15 dana glasanje na forumu rumskom .

Nek se neko javi da napravi, reklamicu za ovo kad budemo ovde definisali master majstora ili majstore.

Valjda se možemo organizovati do kraja meseca pa da ovo napravimo.

Eto, valjda vam ovo nije više akcenat na DŽ.

silicon science 08-11-2010 06:08 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 290702)
Evo pošto awacs čim vidi ono slovo dž odma poleti i počne da maše krilima, i da pravi promaju, ajde da okrenemo stvar i da zaobidjemo to slovce.

Verovatno bi trebalo da vas ovde ima bar najmanje na prste obe ruke da se izbroje majstori za mastering sa dokazanim znanjem š umnjem ) vi bolje znate koji su to, turite njihove identifikatore ovde da znam i ja). Eto dajte (na majstore mislim) na PM ponudu za recimo ONLINE mastering 3 pesme. Neka recimo Diviner pripomogne, pa da se napravi CONTEST RUMSKI gde bi se izabrale 3 umotovorine muzičke gde bi znači prva nagrada bila ONLINE mastering 2 pesme, druga nagrada ONLINE mastering 1 pesme a treća, pa treća NEMA (takve propozicije jbg). Neka se može prijaviti bilo koji gradjanin sveta,kao pojdinac, ili kao grupica (više gradjana sveta) i da se svira ROCK ili EASY LISTENING ili POP (nemojte se ljutiti ali za ove pravce hoću da učestvujem u ovome a za druge... nek to pokriva neko drugi...). Nemojte samo da zvekećete sa nekim ciframa koje bi bile nemoralne, ako ja već hoću da malo pomognem dajte i vi bar neki doprinos kroz neku pristojno nižu cenu. Nemojte se bojati, poštovaću vaš profesionalizam i o cenama koje mi neko javi neću ovde ni slovca da napišem, samo ću javiti za koga sam se odlučio. Cenjkanje mora da bude dozvoljeno...

Dajte ovde i predloge za "pristrasan žiri". 5 članova, valjda dosta.

Recimo prijavljivanje decembar i januar. 15 dana glasanje na forumu rumskom .

Nek se neko javi da napravi, reklamicu za ovo kad budemo ovde definisali master majstora ili majstore.

Valjda se možemo organizovati do kraja meseca pa da ovo napravimo.

Eto, valjda vam ovo nije više akcenat na DŽ.

To o chemu prichas je bilo nedavno ovde na forumu, i Gregor Z je bio pokretach toga i da je svoj doprinos, a mnogima je bilo jasnije sta mastering donosi. Pod 2: svako ko se iole ozbiljno bavi tim poslom nema vremena za ovakve akcije, jer mu dokazivanje ne treba, i njegov se "glas daleko chuje"...
Pricha o zveketanju ciframa koje su nemoralne je, sama po sebi, nemoralna, iz razloga sto je za znanje tog zanata (mastering) potrebno odvojiti doosta vremena i truda i novaca da bi se nauchio... Ako zelis mastering za dzabe (sto je "nemoralno" al ajd sad), bolje ti je da lepo priupitas choveka koji to radi da ti uradi jedan probni pa da vidis treba li ti to ili ne... Da se razumemo, nije da ne podrzavam ovakvu akciju, ali treba biti nogama na zemlji i malo razmisliti.
P.s. Koja je to Easy listening muzika :confused:

http://www.rumski.com/forum/showthre...t=23171&page=3

alek019 08-11-2010 07:55 PM

Za?to li ti silicone ovako replicira?

Ako je ovako ne?to i bilo, to je za svaku pohvalu ali ne vidim razlog ?to bi smetalo ponovo (osim mo?da ?to ja to napisah, al ajde).

Ono ?to ja napisah za iole ... znači da ?elim najasnije rečeno dati posao nekom od vas koji bih ja platio. Taj nazovimo ga contest bi bar po inicijalnoj mojoj nameri bio ne moj nego zvanično contest ovog sajta, foruma...i tu nema nikakvog govora o dokazivanju master majstora pa ni mom (gde to pročita, ?ivo me zanima i gde nadje i jednu
rečenicu koja bi bila uvredljiva za vas (čitaj tebe)). To ?to sam napisao da bih volio da mi neko da ni?e cene (napisah da ne zvekeće, u ?aljivom smislu a ne u pogrdnom - stalno se nekako ne razumemo) od standardnih je iz jednog prostog razloga ?to bi ovo bilo čisto nazovimo ga i sponzorisanje pa to u svakom poslu kada su namere takve (humanitarne,obrazovne, dobronamerene...) tako ide. Čak je sve ostalo u jednom ?aljivom ali i ozbiljnom tonu napisano i
prisutan je i poziv da se neko jo? uključi u sve ovo (ako ima vremena i volje).

Gde to ja ovde zatra?ih mastering za sebe d?abe od nekog od vas?
Pa?ljivo pročitaj ?ta ja napisah ovde.

Za Easy.... pravac google pa kako ti ka?e? stisni zube i preslu?aj, ?ta drugo da ti ka?em.

Od Gregora ja očekujem da će mi čovek neku svoju ponudu za ovo dati, bar iz ranijih komunikacija koje imah sa njim mislim da će čovek ovo ?to napisah ispravno razumeti. Verovatno će mo?da i Everlast dati svoju cenu, a trebalo bi da bar tih ponuda bude vi?e pa ću se već za neku
odlučiti.

?ta je to ?to je toliko nesimpatično u tome ?to nekada na ovom forumu pi?em pa nekako uvek simtomatično smeta?

silicon science 08-11-2010 08:06 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 290723)
Za?to li ti silicone ovako replicira?

Ako je ovako ne?to i bilo, to je za svaku pohvalu ali ne vidim razlog ?to bi smetalo ponovo (osim mo?da ?to ja to napisah, al ajde).

Ono ?to ja napisah za iole ... znači da ?elim najasnije rečeno dati posao nekom od vas koji bih ja platio. Taj nazovimo ga contest bi bar po inicijalnoj mojoj nameri bio ne moj nego zvanično contest ovog sajta, foruma...i tu nema nikakvog govora o dokazivanju master majstora pa ni mom (gde to pročita, ?ivo me zanima i gde nadje i jednu
rečenicu koja bi bila uvredljiva za vas (čitaj tebe)). To ?to sam napisao da bih volio da mi neko da ni?e cene (napisah da ne zvekeće, u ?aljivom smislu a ne u pogrdnom - stalno se nekako ne razumemo) od standardnih je iz jednog prostog razloga ?to bi ovo bilo čisto nazovimo ga i sponzorisanje pa to u svakom poslu kada su namere takve (humanitarne,obrazovne, dobronamerene...) tako ide. Čak je sve ostalo u jednom ?aljivom ali i ozbiljnom tonu napisano i
prisutan je i poziv da se neko jo? uključi u sve ovo (ako ima vremena i volje).

Gde to ja ovde zatra?ih mastering za sebe d?abe od nekog od vas?
Pa?ljivo pročitaj ?ta ja napisah ovde.

Za Easy.... pravac google pa kako ti ka?e? stisni zube i preslu?aj, ?ta drugo da ti ka?em.

Od Gregora ja očekujem da će mi čovek neku svoju ponudu za ovo dati, bar iz ranijih komunikacija koje imah sa njim mislim da će čovek ovo ?to napisah ispravno razumeti. Verovatno će mo?da i Everlast dati svoju cenu, a trebalo bi da bar tih ponuda bude vi?e pa ću se već za neku
odlučiti.

?ta je to ?to je toliko nesimpatično u tome ?to nekada na ovom forumu pi?em pa nekako uvek simtomatično smeta?

Ne smeta nista, naravno... Volim da unesem dozu cinizma uvek, i smatram da je ovde bila potrebna :D Sto se tiche Easy listening, nemoj verovati u sve sto procitas na internetu, pogotovo kad neko da ovakvu debilnu definiciju... Elem, eto, nemam nista protiv tvoje chasne namere u vezi svega ovoga (iskreno)... Nek daju svoju cenu master majstori i bice super.... A mozes ih i na PM kontaktirati...
P.s. pisana rech je nezahvalna, dobije sve puno ozbiljniji karakter nego sto jeste...

awacs 08-11-2010 08:19 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 290723)
Šta je to što je toliko nesimpatično u tome što nekada na ovom forumu pišem pa nekako uvek simtomatično smeta?

Ne smeta, samo učini to što želiš - pokreni temu i objasni pravila konkursa.

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 01:41 AM.