Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-11-2010, 04:33 PM   #11
DzoniPFC
Pro Member

Default Re: Ssl aws 924/948

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Hmmm,kako im sada opasno radi marketing,sve cestitke za to ali....pre bih uzeo polovnu 4000-ku i gomilu outboarda nego ovo.Mislim,ako neko kupuje mixer koji kosta kao jedan trosoban stan a nema gde da ga stavi,taj nece do duse ni primetiti razliku u zvuku tako da ce sigurno biti musterija i za ovo,mada...ja to ne bih.
4K? prodaju se na ebay-u za 20k do 50k, to je jeftinije nego polovni AWS900+SE.
ALI, sa 4K stizu ogromni racuni za struju, non stop maintenance/popravka, +nestasica delova, sve je to ogroman trosak. Da ne zaboravimo troskovi prevoza, + instalacija.
Lepo to izgleda na papiru, ali godinu dana odrzavanja starog SSL-a izacice skuplje nego novi AWS, zar ne?

Pojavom novog AWS-a, racunam da ce prethodni model (900) biti na oglasima od 20k do 30k eur, meni se to cini kao odlican deal, trenutno, imam toliko para za originalni AWS900 "zaljubio sam se" u tu konzolu, ne znam sto.
by the way, za 20k-30k moze se naci i skraceni SSL 4000E sa 24 kanala, kompjuterom i ultimation sistemom, to nije mnogo (IMO), pre 15 godina nisi ni mogao da zamislis SSL ispod 150k, a sad su jeftiniji nego oni plasticni Avid mishevi (Icon, D-Control).

Nedostatak dinamicke sekcije na AWS seriji me ne brine, jer tu je outboard kao backup.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 04:51 PM   #12
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
ALI, sa 4K stizu ogromni racuni za struju, non stop maintenance/popravka, +nestasica delova, sve je to ogroman trosak. Da ne zaboravimo troskovi prevoza, + instalacija.
Lepo to izgleda na papiru, ali godinu dana odrzavanja starog SSL-a izacice skuplje nego novi AWS, zar ne?

Pojavom novog AWS-a, racunam da ce prethodni model (900) biti na oglasima od 20k do 30k eur, meni se to cini kao odlican deal, trenutno, imam toliko para za originalni AWS900 "zaljubio sam se" u tu konzolu, ne znam sto.
by the way, za 20k-30k moze se naci i skraceni SSL 4000E sa 24 kanala, kompjuterom i ultimation sistemom, to nije mnogo (IMO), pre 15 godina nisi ni mogao da zamislis SSL ispod 150k, a sad su jeftiniji nego oni plasticni Avid mishevi (Icon, D-Control).

Nedostatak dinamicke sekcije na AWS seriji me ne brine, jer tu je outboard kao backup.
ako imas pare na kamari - cuvaj ih! Ne treba ti SSL UOPSTE !!!!!
Nema veze sto si se zaljubio...vreme leci sve!
Ako radis svoju muziku - ne treba ti uopste....jedan dobar preamp za vokale i DAW ..to je sve.
Ako otvaras studio - nemoj! Nikad neces vratiti pare!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 05:04 PM   #13
quake2
Banned

Quote:
Znam,mnogo mi se sve to svidja mada sam daleko od kupovine tako necega.
Quote:
ALI, sa 4K stizu ogromni racuni za struju,
To mora,inace ne bi radio tako kako radi,najbanalniji primer je uporediti neke strave sa njihovim replikama u 500 formatu gde je poprilicno ustrojeno napajanje....

Quote:
non stop maintenance/popravka, +nestasica delova, sve je to ogroman trosak. Da ne zaboravimo troskovi prevoza, + instalacija.
Lepo to izgleda na papiru, ali godinu dana odrzavanja starog SSL-a izacice skuplje nego novi AWS, zar ne?,
Mislim da ipak ne, i da ce vise posle par godina da se kvari AWS nego ocuvana 4k.Kladim se da je pola delova u AWS-u dobro poznata kineska proizvodnja...nagadjam ali bi smeo da se kladim.

Quote:

Treba covek u svakom slucaju da uzme ono sto ga ispunjava i sto mu se svidja,jbg jedan zivot zivimo,ne mogu sad da ga provedem stalno misleci o ekonomiji svega toga.Proveri matori jos malo sta je tu sta i ako mozes uzimaj sta ti odgovara,moja puna podrska.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 05:19 PM   #14
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
da..prava sitnica! Mislim, on radi do jaj sa SSL X-Rackovima (total recall) itd,
ali 2 x 8 kanala X Rack je jos ?10,000...
Stoji da je mixer ludnica...mnogo mnogo slozeniji i sa vise opcija od originalnog AWS, ali, ali....u danasnje vreme je mnogo mnogo mnogo neisplativo ulagati tolike pare.
Pa cak i ovi sto se loze na 4000, bilo pa proslo....sve su to sada gomile gvozdja koje trose MNOGO struje za napajanje i puno struje za erkondisanje (za hladjenje sobe) i treba non stop prisustvo coveka koji ga servisira i puna soba rezervnih delova.

stare miksete - Ko ima vremena da se zeza, ko ne placa prostor (nego ima studio kuci, u supi, podrumu...rent free), ko voli da lemi i da se smara...za njega je OK.
A ko hoce da bude produktivan i da nesto zaradi (pritom), to mu ne treba !!

Novi SSL, samo ako padne lova na LOTTO-u, ili tako nesto...pa ni tad mozda!
Ih bre Dabear,nekada sam uzivao citajuci tvoje postove a sada samo,"ekonomija,ekonomija i ekonomija"...Ne znam da li te je neko naterao da ides u London i iznajmljujes prostor za posao i takmicis se sa tim zverkama tamo ali bi se ovde sa tim iskustvom i Imenom cak i u ovim vremenima sigurno dobro finansiski podebljao...gde bre nestade entuzijazam,ljubav ka dobrom zvuku....do juce si imao mixetu i gomilu outboarda i drugacije si pisao o svemu tome,nije valjda da si preko noci shvatio da je to sve isto kao i kutija nakrcana plug inovima.Sve se slazem to u vezi ekonomije sa tobom ali....ekonomija je ekonomija a zvuk je zvuk,kao sto je i ukus ukus i kao sto je izbor izbor.Neko ce uvek voleti da lemi,nije to tesko razumeti a koga zanimaju finansije bolje da u ovim vremenima ovaj posao zaobidje.Pozzzz

Last edited by quake2; 15-11-2010 at 05:43 PM.
Old 15-11-2010, 06:23 PM   #15
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Ih bre Dabear,nekada sam uzivao citajuci tvoje postove a sada samo,"ekonomija,ekonomija i ekonomija"...Ne znam da li te je neko naterao da ides u London i iznajmljujes prostor za posao i takmicis se sa tim zverkama tamo ali bi se ovde sa tim iskustvom i Imenom cak i u ovim vremenima sigurno dobro finansiski podebljao...gde bre nestade entuzijazam,ljubav ka dobrom zvuku....do juce si imao mixetu i gomilu outboarda i drugacije si pisao o svemu tome,nije valjda da si preko noci shvatio da je to sve isto kao i kutija nakrcana plug inovima.Sve se slazem to u vezi ekonomije sa tobom ali....ekonomija je ekonomija a zvuk je zvuk,kao sto je i ukus ukus i kao sto je izbor izbor.Neko ce uvek voleti da lemi,nije to tesko razumeti a koga zanimaju finansije bolje da u ovim vremenima ovaj posao zaobidje.Pozzzz
jbga...sve zavisi sta hoces da radis i na sta se lozis.
Mene jako interesuje produkcija, miksanje i remiksi (dok su imali smisla).

kod produkcije - nista ti ne pomaze SSL ili sta vec, ako je pesma i pevac los. Ako je lose odsvirano / izprogramirano / osmisjeno..Ja sam zato UVEK menjao nesto kad dobijem materijal da miksam / popravljam...a remikse sam radio cele matrice ponovo.

Kad se radilo puno, postojao je sistem sa kojim sam preko deska radio brzo...(outboard na istim setinzima), sve uvek na stm kanalima...vokal - Eventide preset 101, malo Roland delay, reverb plate preset i to je to! Milion dolara sound...sa tri pritiska na dugme..

Sta je pocelo da me smara...ne mogu da radim vise stvari paralelno. Scenario - ne ide mi nesto - uzmem nesto drugo....ili cekam da mi odobre neki mix - i ne mogu nista drugo da radim (sve na desku podeseno).

A posto mi se 90% mog posla zasnivalo na mojim promenama i mojim instrumentima, ispostavilo se da (posto odaberem bolji zvuk ili liniju) mogu da prodjem i bez deska....

a tek kad sam video da lik koji je komponovao brdo hitova za Lady Gaga, radi sve na lap topu (i posle miksa ko stigne)...

Sad sve baziram na nekom pisanju pesama koje bi posle producirao...i ako mi sve to ne radi na kompjuteru, ni outboard ni analog mixer ni SSL mi nece pomoci...

Drugo - veliki posao koji sam radio zadnjih godinu i po (sound design, sound edting, dialogue editing, muzika, itd itd..) sve sam odradio ITB...nisam palio outboard uopste, a mikser mi je sluzio da biram sta slusam (Auratone / NS10 / M2)..

PS - ima MNOGO velikih producenata i mixera (ljudi koji miksuju) i faca koji su se otarasili velikih mixera, i rade sve ITB, sa mozda par outboard sprava....ako je njima dobro - sto ne bi bilo i meni...sigurno su vece face od svih nas...

PS2 - ako je onima koji placaju te producente finalni produkt dobar, to je najvaznije...a kako je radjeno - niko ne pita!! Ako mu radi pesma / produkcija / miks...to je najvaznije!! NIKO ne pita jel analog / digital / ITB / OTB / MIDI / ....sta vec

Last edited by DaBear; 15-11-2010 at 08:00 PM.
Old 15-11-2010, 06:50 PM   #16
quake2
Banned

Quote:
jbga...sve zavisi sta hoces da radis i na sta se lozis.
Mene jako interesuje produkcija, miksanje i remiksi (dok su imali smisla).

kod produkcije - nista ti ne pomaze SSL ili sta vec, ako je pesma i pevac los. Ako je lose odsvirano / izprogramirano / osmisjeno..Ja sam zato UVEK menjao nesto kad dobijem materijal da miksam / popravljam...a remikse sam radio cele matrice ponovo.

Kad se radilo puno, postojao je sistem sa kojim sam preko deska radio brzo...(outboard na istim setinzima), sve uvek na stm kanalima...vokal - Eventide preset 101, malo Roland delay, reverb plate preset i to je to! Milion dolara sound...sa tri pritiska na dugme..

Sta je pocelo da me smara...ne mogu da radim vise stvari paralelno. Scenario - ne ide mi nesto - uzmem nesto drugo....ili cekam da mi odobre neki mix - i ne mogu nista drugo da radim (sve na desku podeseno).

A posto mi se 90% mog posla zasnivalo na mojim promenama i mojim instrumentima, ispostavilo se da (posto odaberem bolji zvuk ili liniju) mogu da prodjem i bez deska....

a tek kad sam video da lik koji je komponovao brdo hitova za Ledy Gaga, radi sve na lap topu (i posle miksa ko stigne)...

Sad sve baziram na nekom pisanju pesama koje bi posle producirao...i ako mi sve to ne radi na kompjuteru, ni outboard ni analog mixer ni SSL mi nece pomoci...

Drugo - veliki posao koji sam radio zadnjih godinu i po (sound design, sound edting, dialogue editing, muzika, itd itd..) sve sam odradio ITB...nisam palio outboard uopste, a mikser mi je sluzio da biram sta slusam (Auratone / NS10 / M2)..

PS - ima MNOGO velikih producenata i mixera (ljudi koji miksuju) i faca koji su se otarasili velikih mixera, i rade sve ITB, sa mozda par outboard sprava....ako je njima dobro - sto ne bi bilo i meni...sigurno su vece face od svih nas...
Kontam te vrlo dobro,iz tog ugla to je to,Ja se zbog ovoga

Quote:
...jos uvek bas,bas lozim na mixete iako ovde ne mogu od svog rada da zaradim takvu kakvu bih voleo ali ih eto kao sto si video po svaku cenu branim i nadam se da nisam negde preterao braneci ih.Duzno postovanje od mene.Naleteh na par rolandovih delay-a na oglasima,koji si koristio?Kada ne tezgarim svirke uglavnom radim slicne bendove pa bi mi postavka kakvu si opisao i kakvoj tezim bila super u sustini jer ponekada mogu i da biram poslic.
Old 15-11-2010, 07:10 PM   #17
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

simpa je novi SSL, samo kosta.

...i btw, info iz prve ruke, nije uopste toliko veliki racun za struju kad imas 4000-ku ugasis centralni komp (radi pod DOS-om, tj slicnnom sistemu... koji ce ti...) ostavis analognu sekciju i vozi.

Jbg, ako se ne zuri, naravno da je super raditi na njemu! samo sto klijenti vazda nesto menjaju (jer su navikli ! razmazila ih digitalija) ...Save As ovih dana nazalost ipak vazniji od sounda (nekima).

pozZ
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2010, 07:58 PM   #18
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post

...i btw, info iz prve ruke, nije uopste toliko veliki racun za struju kad imas 4000-ku ugasis centralni komp (radi pod DOS-om, tj slicnnom sistemu... koji ce ti...) ostavis analognu sekciju i vozi.

Jbg, ako se ne zuri, naravno da je super raditi na njemu! samo sto klijenti vazda nesto menjaju (jer su navikli ! razmazila ih digitalija) ...Save As ovih dana nazalost ipak vazniji od sounda (nekima).

pozZ
pa da ...bilo je par puta situacija, gde dodje neki mladi DJ koji kuci radi ITB a ja radim sa njim na desku...i sad mu nije jasno kako pola stavri koje sa plugovima nemogu da se odrade (uopste ili brzo)......pa ti sad objasni...veliki studio, ovo , ono...a treba analog recall (papir i patch bay) ili nemoze neki VST efekat da se napravi sa outboardom ...itd..
Old 04-12-2010, 10:31 AM   #19
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post

pozZ

Kako će to gašenje kompjutera uštediti struju?

Gasi se ili sve ili se gase kanali a master sekcija sa napajanjem se ostavlja da radi.
Velika je razlika u potrošnji ovisno o količini kanala.
I najnormalnije se može sve pogasiti preko noći bez ikakvog problema.
Osim ako je mix u kritičnoj fazi pa ne želiš riskirati da ti se desi nakakav automation glitch ili da rikne modul u miksu zbog dizanja napajanja.
Potrošnja struje je najmanji problem za onoga tko kupi stari 4000.
Netko je rekao da je nestašica dijelova, to nije istina dijelova ima koliko hoćeš, ali trebaš imati nekoga tko se razumije u SSL, nekoga tko će te upozoriti da to nije da SSL sa Black EQ-om nego su samo stavili crne plastične kapice i tko će se brinuti i servisirati ga iako je 4000 napravljen vrlo kvalitetno tako da ako uspiješ naći dobar primjerak nećeš imati skoro pa nikakvih problema.
Pitanje je samo koliko je sve to vrijedno toga kao što kaže kolega Da Bear

Last edited by Surfer; 04-12-2010 at 10:39 AM.
Surfer is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 08:44 PM   #20
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Kako će to gašenje kompjutera uštediti struju?

Netko je rekao da je nestašica dijelova, to nije istina dijelova ima koliko hoćeš, ali trebaš imati nekoga tko se razumije u SSL, nekoga tko će te upozoriti da to nije da SSL sa Black EQ-om nego su samo stavili crne plastične kapice i tko će se brinuti i servisirati ga iako je 4000 napravljen vrlo kvalitetno tako da ako uspiješ naći dobar primjerak nećeš imati skoro pa nikakvih problema.
Sasvim slucajno bas takvog coveka imamo u nasoj skoli kao predavaca

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bitch is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules