|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Pa, da.... dobar preamp je dobar preamp, bez obzira na sta lici
![]()
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Slazem se, ako dobro svira.... nema veze kako je realizovan.
![]() pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 04-11-2010 at 10:34 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
Kako imam Neve 1073 DPA, koji je navodno veoma blizu pravom "vintage" Neve soundu - i otvorio sam ga da vidim kako izgleda unutra.
Mislim da se uop?te ne mo?e usporediti način izrade DPA ili 500 formata. A bitnije se mi čini drugo - kako sam prije mjesec dana uzeo Crane Song Spider i usporedio preampe sa 1073 DPA - mogu mirno reči da meni obadva sviraju odlično i ne mogu reči koji mi je bolji. A kad uzmem u obzir cijenu od Neve 1073 500, ili cijenu CS Spidera koji mima jo? vrhunske AD konvertore, summing mixer etc po kanalu , ne bih nikad kupio 1073 500 za skoro 1000USD po kanalu ili 1073 DPA. Previ?e je tu neke "fame" oko 1073 koje nema nikave veze sa soundom. G
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#15 | |
Senior Member
|
![]()
Po izboru komponenata rekao bih da je Avedis MA5 više Neve od ovog Nevea
![]() Što se tiče dostupnosti komponenata one se i dalje proizvode, ali im je jeftinije da naprave "moderni" Neve. ja sam sebi našao sve za originalni vintage Neve 1073 sa sva tri gain stage-a. A to su Carnhill trafoi, BC Blue elektroliti, BC184C i ON Semi 2N3055, polistireni, tantali, 3 pole switch. Quote:
![]() Last edited by analog; 04-11-2010 at 04:02 PM. Reason: dopuna |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
A po zvuku, koliko je blizu Avedis nekom pravom neve-u?
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Recimo... 2SJ74 i 2SK170 (Toshiba, izrazito malosumni fetovi za audio aplikacije) se ne proizvode vec duze vreme... mogu se naci ponegde.. ali nece jos dugo. Imali su zamenu u obliku SMD komponenti u SOT-23 kucistu ali se i to prestalo da proizvodi ove ili prosle godine... Sada je broj razlicitih diskretnih komponenti koje se jos proizvode zanemarljivo mali u odnosu na broj koji je postojao pre deset ili dvadeset godina... i samo sam rekao da se i pored mrsavog spiska,... isti i dalje smanjuje... pri tom nema milosti prema specijalnim komponentama primenjivim najvise u audio aplikacijama pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 04-11-2010 at 10:40 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
|
![]() Quote:
tebi ne smeta za tvoje potrebe... ali Neve to radi za profit, ne iz hobija... znaci... otud SMD komponente u Neve-u... to je njihov dizajn... mogu da ga "kloniraju" kako god zele... da li zvuci isto ili ne... malo to koga zanima pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 04-11-2010 at 11:22 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ARC System (Advanced Room Correction System) | disco violence | Audio Software | 4 | 06-12-2009 12:40 AM |
Precision Maximizer ili Neve 1073 EQ plugin ??? | MrHeavy | DSP forum | 5 | 03-10-2008 02:58 AM |
UA Neve 1073 (video)Demo... | Illiron | DSP forum | 20 | 02-07-2006 03:00 PM |