Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-10-2010, 11:38 PM   #11
D'Static
Junior Member

D'Static's Avatar

Default Re: Najbolja oprema za Hip Hop

oke. hvala uglavnom
D'Static is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2010, 11:42 PM   #12
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

no problemo!
Old 02-11-2010, 01:02 PM   #13
D'Static
Junior Member

D'Static's Avatar

ima li jos neko kakav savjet ???
Old 02-11-2010, 05:09 PM   #14
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Opet ja

Imas na desetine takvih tema po forumu, searchuj malo. Ljudima je vjerovatno dosadno da pisu vise puta slicne ili iste stvari, jer je takvih zahtjeva tipa ocu to i to za lupam 500e bilo dosta. Citaj slobodno threadove o mic-ovima i preampima generalno, jer ne postoji nesto kao hiphop preamp ili hiphop mic..
Old 04-11-2010, 08:19 AM   #15
DzoniPFC
Pro Member

^Naravno, ne postoji hip hop mikrofon i preamp ali postoji neki standard koji se koristi za takav stil muzike, inace taj standard je preko 2000 eur po spravi.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2010, 11:46 AM   #16
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

A sto je taj standard? Neumann, neve i ssl recimo? Hiphoperski nema sto.. Tako ispada da su hummer, ferrari ili mercedes hiphoperski automobili takodje...
Old 04-11-2010, 01:06 PM   #17
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Rhino, jel ti bese imas Black Knight-a?

Ako imas jel mozes poslati delic nekog neprocesiranog vokala?

Ocu da uzmem neki jevtiniji mesnati mikrofon, cini mi se da B Knight ima dosta low end-a mada videcu kako ce se ponasati NT2 kad mu budem ubacio peluso PK47 kapsulu u njega, posto mi je originalna crkla, PK 47 kosta kao nov NT2a.

Takodje sam primetio da Shure SM7 je u USA mnogo jevtiniji nego ovde, tamo je po 350$ a ovde je po 450 E Ali donece mi ga prijatelj iz USA
Jan is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2010, 02:06 PM   #18
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ocu, poslacu ti... Mada ne znam ocu li bas danas jer evo kanim se sad otic po stovaristima da gledam za kamenu vunu i to a komp na kome radim mi je tamo u drugom prostoru. (u kom ne radim josh uvjek jer je soba prazna i ubi od fluttera i reverba) A sto se tice black knighta, za te pare ne znam sto bi se pametnije moglo uzeti iskreno, zato ga i preporucujem momku. (jedino nikad ne cuh te 'famozne' oktave na djelu u tom nekom rangu).. Ima on 'malo' nabudzenih oko 3 khz sto mi se ne svidja, ali snimak s knighta odlicno da ne kazem vrhunski podnosi eq. Osjeno sofisticiraniji je at4050 za kojim i dalje placem sto sam ga prodao, ali dupe je htjelo da mi vidi puta i zabave po evropi, pa se i isplatilo negdje na kraju krajeva. U usporedbi sa nt2-a ga jede za dorucak sto se mog ukusa tice.

Mada imas ga negdje na forumu u onim starim manley-ovim usporedbama mic-ova, tamo doduse zvuci bolje nego kod mene! I zbog sobe i zbog preampa....

Last edited by Rhino; 04-11-2010 at 02:08 PM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2010, 02:14 PM   #19
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Takodje sam primetio da Shure SM7 je u USA mnogo jevtiniji nego ovde, tamo je po 350$ a ovde je po 450 E Ali donece mi ga prijatelj iz USA

A za njega sam spreman na slijepo mijenjat black knighta, i onako cu se vratit na 4050 kad-tad..
Old 04-11-2010, 02:21 PM   #20
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Ocu, poslacu ti... Mada ne znam ocu li bas danas jer evo kanim se sad otic po stovaristima da gledam za kamenu vunu i to a komp na kome radim mi je tamo u drugom prostoru. (u kom ne radim josh uvjek jer je soba prazna i ubi od fluttera i reverba) A sto se tice black knighta, za te pare ne znam sto bi se pametnije moglo uzeti iskreno, zato ga i preporucujem momku. (jedino nikad ne cuh te 'famozne' oktave na djelu u tom nekom rangu).. Ima on 'malo' nabudzenih oko 3 khz sto mi se ne svidja, ali snimak s knighta odlicno da ne kazem vrhunski podnosi eq. Osjeno sofisticiraniji je at4050 za kojim i dalje placem sto sam ga prodao, ali dupe je htjelo da mi vidi puta i zabave po evropi, pa se i isplatilo negdje na kraju krajeva. U usporedbi sa nt2-a ga jede za dorucak sto se mog ukusa tice.

Mada imas ga negdje na forumu u onim starim manley-ovim usporedbama mic-ova, tamo doduse zvuci bolje nego kod mene! I zbog sobe i zbog preampa....
NT2a je shishtav previse, meni moj stari NT2 bolje zvuci od novog NT2a, ali i on je dosta visok.
Ja imam SE Z5600, on je dosta midlast, cesto mi snimak ni ne zahteva neki poseban EQ-ing, znaci zadovoljan sam njime, ali na nesto tanjim vokalima ne radi bas dobro, jer nema mnogo low enda.
Ali videcu sta ce ispasti kad ubacim PK47 u NT2. Onaj JJ Audio i onaj covek sto radi onaj Oktavamod, s obzirom da su u americi i da ne mogu oni da mi modifikuju pokvareni mikrofon, su mi toplo preporucili da stavim PK47 u NT2, i rekli mi da se necu razocarati
A ovaj SM7 cu uzeti za sigurrno
Jan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules