|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
oke. hvala uglavnom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
no problemo!
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
ima li jos neko kakav savjet ???
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Opet ja
![]() Imas na desetine takvih tema po forumu, searchuj malo. Ljudima je vjerovatno dosadno da pisu vise puta slicne ili iste stvari, jer je takvih zahtjeva tipa ocu to i to za lupam 500e bilo dosta. Citaj slobodno threadove o mic-ovima i preampima generalno, jer ne postoji nesto kao hiphop preamp ili hiphop mic..
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
^Naravno, ne postoji hip hop mikrofon i preamp ali postoji neki standard koji se koristi za takav stil muzike, inace taj standard je preko 2000 eur po spravi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
A sto je taj standard? Neumann, neve i ssl recimo? Hiphoperski nema sto
![]()
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Rhino, jel ti bese imas Black Knight-a?
Ako imas jel mozes poslati delic nekog neprocesiranog vokala? Ocu da uzmem neki jevtiniji mesnati mikrofon, cini mi se da B Knight ima dosta low end-a mada videcu kako ce se ponasati NT2 kad mu budem ubacio peluso PK47 kapsulu u njega, posto mi je originalna crkla, PK 47 kosta kao nov NT2a. Takodje sam primetio da Shure SM7 je u USA mnogo jevtiniji nego ovde, tamo je po 350$ a ovde je po 450 E ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Ocu, poslacu ti... Mada ne znam ocu li bas danas jer evo kanim se sad otic po stovaristima da gledam za kamenu vunu i to a komp na kome radim mi je tamo u drugom prostoru. (u kom ne radim josh uvjek jer je soba prazna i ubi od fluttera i reverba) A sto se tice black knighta, za te pare ne znam sto bi se pametnije moglo uzeti iskreno, zato ga i preporucujem momku. (jedino nikad ne cuh te 'famozne' oktave na djelu u tom nekom rangu).. Ima on 'malo' nabudzenih oko 3 khz sto mi se ne svidja, ali snimak s knighta odlicno da ne kazem vrhunski podnosi eq.
![]() ![]() ![]() Mada imas ga negdje na forumu u onim starim manley-ovim usporedbama mic-ova, tamo doduse zvuci bolje nego kod mene! I zbog sobe i zbog preampa....
aje Last edited by Rhino; 04-11-2010 at 02:08 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A za njega sam spreman na slijepo mijenjat black knighta ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja imam SE Z5600, on je dosta midlast, cesto mi snimak ni ne zahteva neki poseban EQ-ing, znaci zadovoljan sam njime, ali na nesto tanjim vokalima ne radi bas dobro, jer nema mnogo low enda. Ali videcu sta ce ispasti kad ubacim PK47 u NT2. Onaj JJ Audio i onaj covek sto radi onaj Oktavamod, s obzirom da su u americi i da ne mogu oni da mi modifikuju pokvareni mikrofon, su mi toplo preporucili da stavim PK47 u NT2, i rekli mi da se necu razocarati A ovaj SM7 cu uzeti za sigurrno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najdosadnija pesma na svetu je i najbolja... | disco violence | Razno | 5 | 01-08-2010 11:27 PM |
Najbolja varijanta za kupovinu UAD? | DSP forum | 15 | 24-12-2007 07:26 PM | |
Koja verzija Sound Forge-a je najbolja??? | Paja Patak | Audio Software | 13 | 07-05-2007 10:08 PM |
Najbolja zamena za pravi klavir ? | Max | Audio Software | 44 | 06-04-2007 06:58 PM |
najbolja produkcija 2005-2006 | bgkalimero | Razno | 136 | 12-07-2006 04:08 PM |