Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-10-2010, 10:39 PM   #11
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: RTAS to VST adapter

Quote:
Originally Posted by alen View Post
U Cubase-u sam drzao instalacije svih mogucih i nemogucih plugova.Od kako sam poceo da se zanimam sa PT sve to se svelo na digirack plugove,bomb factory i McDSP paket(onaj stariji ).Gotovo da sve mogu zavrsiti time.Mada priznajem da jedva cekam da podignem OSX na makini... sta cu siroma'

Taj fazon, MCDSP, Softube, Soundtoys, Waves, Lex, SOnnox i coveku vise nista ne treba, mada i to sve je par desetina hiljada evra
Jan is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2010, 11:38 PM   #12
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

DA, MCDSP pre svega.
Koji bi VST plug-ins po vama bili dostojam takmac MCDSP paketu?
66musicman is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2010, 11:38 PM   #13
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

DA, MCDSP pre svega.
Koji bi VST plug-ins po vama bili dostojam takmac MCDSP paketu?
66musicman is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2010, 01:24 AM   #14
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Pa dobro, EQ u Comp se moze pronaci, ali Analog Channel malo teze.
AC 1 je simulacija Input Signal Stage, a AC 2 simulacija trake, e sad... Ovaj prvi je jedini takve vrste, mada je diskutabilno kako ga koristiti, a ovaj drugi i jeste zamenjiv, samo zavisi sta smatras trakom i kako ona treba da zvuci.

Mnogi nahvalise DUY DAD Tape i Valve, ali kad je tape u pitanju meni AC 2 pruza bolji utisak, iako mi ni on ne radi realno, verovatno me je dobio opcijama i onim sta moze da se od njega napravi.
Kad je tube u pitanju, za neverovati, ali i pored DAD Valve, najbolji utisak i najrealnije mi radi PSP Saturator.

Jan, to sto si naveo je vec previse.
Mislim da bi najrealnije bilo imati jedan paket od nabrojanih, pa da ovde pricamo malo i uporedjujemo, a ovako mnogo smo razmazeni i ne znamo da cenimo...
Jos samo da imam i samokontrolu pa da ostavim tako, nista me ne sprecava, ali eto, megalomanstvo...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2010, 01:48 AM   #15
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Pa dobro, EQ u Comp se moze pronaci, ali Analog Channel malo teze.
AC 1 je simulacija Input Signal Stage, a AC 2 simulacija trake, e sad... Ovaj prvi je jedini takve vrste, mada je diskutabilno kako ga koristiti, a ovaj drugi i jeste zamenjiv, samo zavisi sta smatras trakom i kako ona treba da zvuci.

Mnogi nahvalise DUY DAD Tape i Valve, ali kad je tape u pitanju meni AC 2 pruza bolji utisak, iako mi ni on ne radi realno, verovatno me je dobio opcijama i onim sta moze da se od njega napravi.
Kad je tube u pitanju, za neverovati, ali i pored DAD Valve, najbolji utisak i najrealnije mi radi PSP Saturator.

Jan, to sto si naveo je vec previse.
Mislim da bi najrealnije bilo imati jedan paket od nabrojanih, pa da ovde pricamo malo i uporedjujemo, a ovako mnogo smo razmazeni i ne znamo da cenimo...
Jos samo da imam i samokontrolu pa da ostavim tako, nista me ne sprecava, ali eto, megalomanstvo...

Meni ne radi sve isto na svemu. I verujem da vecini miksera tako.
Iz svih ovih paketa imam po nesto u miksu uvek...Najcesce Cl1b, Chandler kompresori, Stillwell The Rocket, Soundtoys Decapitator & Echo boy, Waves API, SSL, V, Q10, Desser i jos po nesto, Sonnox itd...Tako da verujem da vredi ne samo imati sve te alate vec i kupiti ih, sto cu nadam se i uraditi u skorijoj buducnosti ako iole pocnem da pravim ozbiljniji novac od muzike
Old 23-10-2010, 06:07 PM   #16
alen
VIP Member

alen's Avatar

Ja ne znam uporedive VST efekte sa McDSP paketom,zvucno mozda mi najvise slicnosti imaju sa Tritone Digital VST ekvilajzerima i simulacijama lampi i trake.Zaista su jedinstveni plugovi,jednog lepog dana kad mi se ostvari san da mogu i kupiti neki native paket to ce sigurno biti McDSP Emerald kolekcija(uskoro treba i novi kompresor 6030 da izadje i bice u tom paketu).Stari kompresor CB4 (koji emulira 6 razlicitih vintage kompresora) bih komotno mogao koristiti kao jedini kompresor u mixu..AC1 gotovo da uvek imam na master busu,obicno preset Console2,mislim da je to emulacija Neve konzole.

Last edited by alen; 23-10-2010 at 06:10 PM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2010, 06:50 PM   #17
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Meni ne radi sve isto na svemu. I verujem da vecini miksera tako.
Iz svih ovih paketa imam po nesto u miksu uvek...Najcesce Cl1b, Chandler kompresori, Stillwell The Rocket, Soundtoys Decapitator & Echo boy, Waves API, SSL, V, Q10, Desser i jos po nesto, Sonnox itd...Tako da verujem da vredi ne samo imati sve te alate vec i kupiti ih, sto cu nadam se i uraditi u skorijoj buducnosti ako iole pocnem da pravim ozbiljniji novac od muzike

Chandler komresori? Koji je to paket?
Old 23-10-2010, 09:16 PM   #18
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Chandler komresori? Koji je to paket?
Abbey Road TG Limiters.1969 ti je sa originalne EMI konzole, a 2005 je emulacija Chandler-a, a Boga mi tako i izgleda :S
Old 24-10-2010, 01:32 AM   #19
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

alen
Console 2 i meni stoji na masteru pre SSL compressor-a, a to je preset za SSL input stage i response.

Sto se tice CB4, nisam se puno njime igrao, ali drago mi je da jos neko ima slicno misljenje, ne rade emulacije identicno, ali je vrlo koristan i lak za upotrebu.

Jan
Abbey Road pluginovi su nesto najkarakternije sto sam cuo do sada, uvek mi je praznik kad im nadjem mesto u mixu, mada vrlo lako preteram pa sve napumpam i istaklnem p[revise tranziente.

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2010, 02:01 AM   #20
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
alen
Console 2 i meni stoji na masteru pre SSL compressor-a, a to je preset za SSL input stage i response.

Sto se tice CB4, nisam se puno njime igrao, ali drago mi je da jos neko ima slicno misljenje, ne rade emulacije identicno, ali je vrlo koristan i lak za upotrebu.

Jan
Abbey Road pluginovi su nesto najkarakternije sto sam cuo do sada, uvek mi je praznik kad im nadjem mesto u mixu, mada vrlo lako preteram pa sve napumpam i istaklnem p[revise tranziente.

Da da, bas su "punchy", Ja ih volim na vokalima sa malo gain redukcije, nekako dobijam neki old skul osecaj sa njima, mada cesto ih stavim ovde i tamo, probao sam da uradim jedan miks sa njim gde sam njega koristio na vokalima i ritmu i na masteru sve je bilo kul i punchy ceo sound ekstra, ali je miks na kraju bio i previse tranzijentan... A inace na vokalu ga stavim (2005 model) da vrlo malo komprimuje sa najbrzim release-om (ili sta vec bese tamo pise) cisto da mu doda taj sparkle, taj njegov karakter, vise ga koristim zbog toga, zbog boje, nego zbog same kompresije... Isto u PT okrezenju mnogo koristim AC1 i AC2 od McDSP-a... Mozda bi bilo pametno probati ih na bas gitarama, a to mi nikad nije palo na pamet :S (sad jeste)
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules