|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Taj fazon, MCDSP, Softube, Soundtoys, Waves, Lex, SOnnox i coveku vise nista ne treba, mada i to sve je par desetina hiljada evra ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
DA, MCDSP pre svega.
Koji bi VST plug-ins po vama bili dostojam takmac MCDSP paketu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
DA, MCDSP pre svega.
Koji bi VST plug-ins po vama bili dostojam takmac MCDSP paketu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Pa dobro, EQ u Comp se moze pronaci, ali Analog Channel malo teze.
AC 1 je simulacija Input Signal Stage, a AC 2 simulacija trake, e sad... Ovaj prvi je jedini takve vrste, mada je diskutabilno kako ga koristiti, a ovaj drugi i jeste zamenjiv, samo zavisi sta smatras trakom i kako ona treba da zvuci. Mnogi nahvalise DUY DAD Tape i Valve, ali kad je tape u pitanju meni AC 2 pruza bolji utisak, iako mi ni on ne radi realno, verovatno me je dobio opcijama i onim sta moze da se od njega napravi. Kad je tube u pitanju, za neverovati, ali i pored DAD Valve, najbolji utisak i najrealnije mi radi PSP Saturator. Jan, to sto si naveo je vec previse. ![]() Mislim da bi najrealnije bilo imati jedan paket od nabrojanih, pa da ovde pricamo malo i uporedjujemo, a ovako mnogo smo razmazeni i ne znamo da cenimo... Jos samo da imam i samokontrolu pa da ostavim tako, nista me ne sprecava, ali eto, megalomanstvo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Meni ne radi sve isto na svemu. I verujem da vecini miksera tako. Iz svih ovih paketa imam po nesto u miksu uvek...Najcesce Cl1b, Chandler kompresori, Stillwell The Rocket, Soundtoys Decapitator & Echo boy, Waves API, SSL, V, Q10, Desser i jos po nesto, Sonnox itd...Tako da verujem da vredi ne samo imati sve te alate vec i kupiti ih, sto cu nadam se i uraditi u skorijoj buducnosti ako iole pocnem da pravim ozbiljniji novac od muzike |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
Ja ne znam uporedive VST efekte sa McDSP paketom,zvucno mozda mi najvise slicnosti imaju sa Tritone Digital VST ekvilajzerima i simulacijama lampi i trake.Zaista su jedinstveni plugovi,jednog lepog dana kad mi se ostvari san da mogu i kupiti neki native paket to ce sigurno biti McDSP Emerald kolekcija(uskoro treba i novi kompresor 6030 da izadje i bice u tom paketu).Stari kompresor CB4 (koji emulira 6 razlicitih vintage kompresora) bih komotno mogao koristiti kao jedini kompresor u mixu..AC1 gotovo da uvek imam na master busu,obicno preset Console2,mislim da je to emulacija Neve konzole.
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 23-10-2010 at 06:10 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Chandler komresori? Koji je to paket?
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
alen
Console 2 i meni stoji na masteru pre SSL compressor-a, a to je preset za SSL input stage i response. ![]() Sto se tice CB4, nisam se puno njime igrao, ali drago mi je da jos neko ima slicno misljenje, ne rade emulacije identicno, ali je vrlo koristan i lak za upotrebu. Jan Abbey Road pluginovi su nesto najkarakternije sto sam cuo do sada, uvek mi je praznik kad im nadjem mesto u mixu, mada vrlo lako preteram pa sve napumpam i istaklnem p[revise tranziente. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Da da, bas su "punchy", Ja ih volim na vokalima sa malo gain redukcije, nekako dobijam neki old skul osecaj sa njima, mada cesto ih stavim ovde i tamo, probao sam da uradim jedan miks sa njim gde sam njega koristio na vokalima i ritmu i na masteru sve je bilo kul i punchy ceo sound ekstra, ali je miks na kraju bio i previse tranzijentan... A inace na vokalu ga stavim (2005 model) da vrlo malo komprimuje sa najbrzim release-om (ili sta vec bese tamo pise) cisto da mu doda taj sparkle, taj njegov karakter, vise ga koristim zbog toga, zbog boje, nego zbog same kompresije... Isto u PT okrezenju mnogo koristim AC1 i AC2 od McDSP-a... Mozda bi bilo pametno probati ih na bas gitarama, a to mi nikad nije palo na pamet :S (sad jeste ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Blue Cat ide na RTAS | dejankuki | Audio Software | 0 | 28-11-2009 03:36 PM |
UAD 1e - RTAS | Bockie | DSP forum | 5 | 30-06-2009 12:56 PM |