|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Pokusao sam da uploadujem...
Evo prvo isecaka onih pesama u kojima je hor ok: http://rapidshare.com/files/39227328...vanka.mp3.html http://rapidshare.com/files/39227589...secak.mp3.html Evo jedne gde hor zvuci ocajno: http://rapidshare.com/files/392276279/Semafor2.mp3.html A evo samo solo hora iz te pesme: http://rapidshare.com/files/39227647...secak.mp3.html U ovoj zadnjoj pesmi jos mix nije odradjen kako treba, samo je uradjena postavka...ali ipak hor mi se na samom pocetku ne uklapa.. A sto se tice devojcicinog solo glasa, ja ga nisam snimao,samo sam dobio audio (ocajne) trake pa ima na nekim mestima "p" i sl....ali zabole me...i ovako ne radim za ko zna koji novac, jos i oko toga da se bakcem... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
![]()
Sad cu da cujem.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Evo uradio sam ponovo mix i na traci hora podigao basove isrednje na Eq sada zvuci ok..Nije bas kako sam zamislio ali moze da prodje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
Evo cujem... Uh...ohoho...kompresije kilo...i to neki junk kompresori...
Problem je sto si sve ostalo zakrvario! Meni ovo za deciju pesmu zvuci malo heavy metalurgija... Sve ti je ziletom odseceno, nabijeno, a deca nisu i to onda ima za efekat da klinci razvaljuju matricu... Pa, mislim da bih samo ponavljao sve sto sam ti vec rekao, skidaj sve kompresore sa matrice i uradi rough mix i deca ce "sesti" u matricu, i samo neki dobar bus kompresor (ako je vst - preporucujem Waves bus comp) lagano na grupu sa horom i bice sve ok! Bice ok, matori, opusteno,cuvaj se za druge stvari , ovo je 1-2-3 poslic...! Poz'
![]() |
#15 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
E ma u redu je ljudi....
Jos jedno pitanje za vas, veoma bitno... Posto mi se nije desilo nikada da ja radim kompletan album, ukljucujuci i mastering tj...sve od pocetka do kraja...da ne nabrajam sta sve ulazi u to... Interesuje me kada zavrsim sve pesme...sta treba uraditi da se sve pesme čuju istom jacinom... Inace kada god sam radio ovim nasima sa estrade, pesme su isle u Cro na mastering, tako da u ovu oblast nisam mnogo petljao...i ne zelim, jer znam da ima ljudi koji to rade dobro... Samo da se razumemo, po zavrsetku svake pesme (ukljucujuci i gas) znaci kompletne pesme, svaka je propustena je kroz maximizer, Stereo enhancer, i comp..I sve to ispadne ok, pristojno, medjutim kada uporedim par pesama pri istoj jacini na miheru, znaci ne dirajuci shiber...neka se cuje za nijansu tise, neka malo jace...Znaci nije strasna razlika u jacini, ali ipak se oseca.. Dakle moje pitanje: sta uraditi da se svaka od njih cuje istom jacinom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
![]()
Poredjaj pesme u sekvencer, pa slusaj onim redom kojim smatras da treba da idu. Ako je sve ok. nemoj nista dirati. Ako je neka pesma glasnija nego sto treba, onda je utisaj koliko je potrebno.
Glasnoca je subjektivni utisak, slusas i doteras po sluhu kako ti pase. Nema carobnog dugmeta koje odradjuje posao. Last edited by google; 30-05-2010 at 09:22 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Da, ali..nisi me razumeo...Ok to sto ti kazes, moze se napraviti...
Ali pazi sada: pustim u nekom player-u npr. neku od tih mojih pesama i pesmu sa nekog drugog izdanja npr (Colonia ![]() E sad mogu ja to pojacati i izjednaciti u tom nivou stavljajuci compresore itd...ali se to ne radi tako...Ali ukoliko ih ne upotrebim vec samo pojacam volumen, docice bo "bacanja" pikova... Pa sam zbog toga i postavio pitanje...verujem da ne postoji neki poseban program preko koga se to radi, vec je stvar u znanju, koje u ovom slucaju, moram priznati nemam bas mnogo... P.S. A ALESIS MASTER LINK nisam kupio jer mi do sada nije ni bio potreban, ali i ne planiram da ga uzimam zbog ovog malog projekta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa i dobice HOLYWOOD! ![]() http://rapidshare.com/files/39227328...vanka.mp3.html Last edited by Nemania; 30-05-2010 at 09:39 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Usnimavanje zivog hora i gudaca? | Nemania | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 31-05-2010 04:47 PM |
Snimanje decjeg hora-Pitanje HITNO | Nemania | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 18-02-2010 10:29 AM |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |
Stvaranje MATRICE ? | idvi | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 28-09-2004 10:09 PM |