|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Alfom ne ku?im poantu, osim da je Laurin vokal glasniji...
Fala na mi?ljenjima, probat ću iz Tanjinog vokala izvući jo? vi?e... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Vrlo prosto.
Koga zanima neka polijepi kompletna sinhronizovana oba traka pa će znati šta napisah (uz posebnu pažnju na početak pjevanih riječi, sibilante, ...). Ako smijem mali OT, naravno - 'bez ljutiš' : dikcija ?!? ![]() A inače, ako hoćeš da dobiješ odgovor na svoje pitanje uradi ovako : a/ pusti trak sa pratnjom i dobro ga stišaj, b/ snimi pjevačicu po pjevačicu [dvije ? - ![]() c/ snimi ih u istim uslovima ; samo jedan pokušaj, dva tri - već kako god. d/ okači da poslušamo tako urađena obadva traka, pa ćeš dobiti odgovor. I to veoma tačan. Last edited by alfom; 06-01-2010 at 02:51 PM. Reason: Dopuna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Sibilanti su mi ok, mo?da ne?to izra?eniji na Tanjinom vokalu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
onda je nateraj da bude agresivnija.
poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Ma Zool, bez ljutnje! Posebno ako grije?im :
eto dole sada du?i udvojen trak od 'obadvije pjevačice'. Da ti nisi gre?kom napravio dva exporta, ali svaki puta sa istim vox trakom? Ne mo?e ni jedna pjevačica ispjevati u 0.1 ms dva ispjevavanja, a kamo li dvije! Zato napisah o počecima rijeći - posebno koje počinju sibilantima, jer se tada najbolje čuje ?tos. Kada se nabace slu?alice, obadvije imaju potpuno isti nazal (kako HM napisa), istu karakteristiku na istom mjestu, pa čak i iste vox interpretatorske efekte na potpuno istim mjestima. Ovo si ti ne?to pogre?no okačio, ili se ?ali?. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Tanja pjeva prirodnije, bez "zavrtanja" vokala, kao sto je slucaj kod Laure. Prvi utisak (Laura) kao da je ukocena, kao da radi i muziku, aranzman i tekst i jos sve to treba da otpjeva. Zamisljeno ..
Tanja je odlicno otpjevala, ne bi nista dirao. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Ako te zanima, meni Tanja vise prija...
I taj problem sa sibilantima, hmmmm, ja ga ne cujem, mozda na nekim mestima nesto iskoci, ali meni to ne smeta. Na slusalicama slusam, i meni sve zvuci cool ali sa Tanjom |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Evo za sve skeptike
![]() Tanja suhi - http://www.box.net/shared/gnj56fpbg9 Laura suhi - http://www.box.net/shared/irf9gddd65 Ovo je samo jedan track oba vokala... Prvo nemam vremena obrađivati jedan te isti vokal da bi odradio ono što već jesam, drugo radi se o Tanji Marić iz Osijeka (sudjelovala na Supertalentu i HTZ show-u, koga zanima nek progugla) Laura je otpjevala malo melodičnije što se pogotovo čuje na ovim suhim snimkama, no ko što xerxsed i jan kažu ni ovo s Tanjom nije loše. Inače sam naivknuo na Laurin vokal, no suradnja s njom je prošla... Ako je ko zainteresiran za remix kad već exportiram suhe vokale, to bi bilo odlično jer na albumu planiram uz 8 kompozicija i 2 remixa. Tanjin glas naravno, ko je zainteresiran, šaljem vokale u waw formatu. Last edited by zoolander; 07-01-2010 at 08:27 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Samo sam ih naveo kao neka od mjesta 100 % uparenosti vox. Inače, Zool, ako je tako kako kažeš, moje čestitke toj drugoj za indigo kopiranje. Hajde na P.M. Dobro je to obadvoje. Tanja će pokazati svoje kada sama bude kreirala svoju interpretaciju, a ne kopirala tuđu. Ima malko 'mlađi' i pitkiji glas ; kao i nešto manje iskustva. Nemaš problema sa ovim, obzirom da si farbao voxove i pokrio ponešto. Last edited by alfom; 07-01-2010 at 09:37 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mali oglas: gitarista i pjevač tra?i bend | bassystem | Pricaonica | 2 | 15-12-2009 01:50 AM |
Ponuda pjesme afirmiranom pjevaću u Hrvatskoj | Tonko | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 1 | 03-11-2009 12:49 PM |
Velika usporedba high gain pojacala i pickupova | Koshpa | Gitarska Produkcija | 2 | 23-09-2009 02:44 AM |
Usporedba gitarskih zvucnika | Koshpa | Gitarska Produkcija | 14 | 18-10-2008 12:56 PM |
Usporedba M-audio kartica | relis | Computer Hardware | 0 | 15-11-2006 09:35 PM |