Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-12-2009, 02:55 PM   #11
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Antress vs UAD

@silicon

he he he....zar nema i nekih drugih sprava koje su ljudi kupili i za neke neće da priznaju da rade isto ili sa maaaalim razlikama
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2009, 03:16 PM   #12
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
@silicon

he he he....zar nema i nekih drugih sprava koje su ljudi kupili i za neke neće da priznaju da rade isto ili sa maaaalim razlikama
Hehe ja taj problem nemam To sto sam kupio OSETNO radi bolje. Nije nijansica u pitanju Seti se onog bassa koji te je muchio i nisi uspeo na kraju.. ja sam uvek za uporedjivanje i smatram da se samo tako moze doci do, koliko toliko, realnog zakljucka. Nego da ne offtopikujemo.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2009, 03:29 PM   #13
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Hehe ja taj problem nemam To sto sam kupio OSETNO radi bolje. Nije nijansica u pitanju Seti se onog bassa koji te je muchio i nisi uspeo na kraju.. ja sam uvek za uporedjivanje i smatram da se samo tako moze doci do, koliko toliko, realnog zakljucka. Nego da ne offtopikujemo.
bogami, jeste opasan! bio onaj bas...nijesam mu mogo dovijat! Ali ja bih to prije pripisao tvojim sound dizajnerskim mogućnostima
Old 25-12-2009, 08:01 PM   #14
google
Banned

Quote:
Originally Posted by newbieOP View Post
Imam Antress na kompjuteru i zadnje vrijeme se dosta igram s njima... i pitam se koliko je UAD bolji kad ko?ta toliko, a ovi su besplatni? Da li ih ljudi pljuju samo zato ?to su d?abe... ba? me zanima da su pokrnuti UAD-ovim DSP-om i da na njima pi?e UAD ?to bi ljudi govorili...
Ja sam tako mislio dok nisam cuo na dobrim kutijama kako radi uad. Odmah sam kupio i uopste mi nije krivo sto sam dao pare. Imam 10 puta vise efekata nego sto mi (trenutno) treba, ali nema veze. Uzecu jos 2-3 plugina, nece se baci...

Slusao sam juce kako radi Duende na pravim, skupim monitorima. Taj eq sa sa Duende je fenomenalan. Nisam imao prilike da cujem x reverb. Ali samo eq je dovoljan da bi kupio tu spravu.

Isto tako sam poredio kako radi "nas" berindzer u odnosu na MCI JH 500, sigurno bi ti se Berindzer vise svideo, a i jeftiniji je 10 puta.

Nema ni neke razlike izmedju Neumana i SM 57. Al' ja opet nekako bi pre radio sa ovim prvim.

Sve je stvar ukusa i psihologije. Ako dovoljno jako verujes da je to isto, mozda ce i biti isto, al; za tebe.
google is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2009, 08:13 PM   #15
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post

Slusao sam juce kako radi Duende na pravim, skupim monitorima. Taj eq sa sa Duende je fenomenalan. Nisam imao prilike da cujem x reverb. Ali samo eq je dovoljan da bi kupio tu spravu.
Nikad mi nije bila jasna logika da nešto kao zvuči dobro na pravim , skupim monitorima...ne radi se valjda produkcija da se sluša na pravim skupim monitorima, nego znamo svi na čemu i kako...kakva onda vajda ako nešto na pravim skupim monitorima kida, a ovamo se ne čuje neka drastična razlika!?
Old 25-12-2009, 08:19 PM   #16
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post

Sve je stvar ukusa i psihologije. Ako dovoljno jako verujes da je to isto, mozda ce i biti isto, al; za tebe.
Za koga neće biti isto? Koliko ja kapiram čitavu priču oko produkcije - ne radi se to za one sa pravim skupim monitorima nego za jutjub, kompjuterske sisteme zvučnika, slušalice sa ajpoda i telefona, po koju muzičku liniju itd...koga briga šta se čuje u nekoj laboratoriji ako to kida u klubu, autu ili na sluškama
Old 25-12-2009, 08:24 PM   #17
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Sve više mislim da je ova audio produkcija toliko napredovala da je to nezdravo Pričamo o nekim detaljima i nekim tripovima...danas bre skoro sve zvuči odlično, a mi ne znamo šte ćemo sami od sebe pa ludujemo ovuda Stvarno mi se nekad tako čini! Možemo na kućnim kompjuterima da radimo što nekad nije moglo u najskupljim studijima na planeti...i sad sve nešto tražima dlaku u jajetu ili jaje u dlaci...

Last edited by balthazaar; 25-12-2009 at 08:29 PM.
Old 25-12-2009, 09:06 PM   #18
google
Banned

Quote:
Nikad mi nije bila jasna logika da ne?to kao zvuči dobro na pravim , skupim monitorima..
To se cuje na svim kutijama, pa i na plasticnim. Razlika je jedino u tome sto je na boljim kutijama to ociglednije.

Quote:
a ovamo se ne čuje neka drastična razlika!?
To vise zavisi od onoga koji slusa. Neko bolje cuje, neko slabije...

Quote:
Za koga neće biti isto? Koliko ja kapiram čitavu priču oko produkcije - ne radi se to za one sa pravim skupim monitorima nego za jutjub, kompjuterske sisteme zvučnika, slu?alice sa ajpoda i telefona
I to zavis od ciljne grupe slusalaca. Sto je muzika kvalitetnija, to slusalac vise trazi od sistema za slusanje, od izvodjaca i produkcije.

Bolje je slusati muziku na dobrim uredjajima, nego na slusalicama od 50 din. Ali nevredi raspravljati o ukusima. Ja sam i rekao da nas Berindzer bolje radi od MCI, uporedjivali smo. I da nema neke razlike izmedju Neumana i mikrofona od 50 evra. Ali se meni ipak vise svidja MCI + Neuman.

Quote:
Mo?emo na kućnim kompjuterima da radimo ?to nekad nije moglo u najskupljim studijima na planeti...i sad sve ne?to tra?ima dlaku u jajetu ili jaje u dlaci...
Dobar alat vredi. I nije skup za zvuk koji pruza. To nije neki vrhunski zvuk, ali je sasvim solidan.

Last edited by google; 25-12-2009 at 09:13 PM.
google is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2009, 11:06 PM   #19
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Quote:
Sve vi?e mislim da je ova audio produkcija toliko napredovala da je to nezdravo Pričamo o nekim detaljima i nekim tripovima...danas bre skoro sve zvuči odlično, a mi ne znamo ?te ćemo sami od sebe pa ludujemo ovuda Stvarno mi se nekad tako čini! Mo?emo na kućnim kompjuterima da radimo ?to nekad nije moglo u najskupljim studijima na planeti...i sad sve ne?to tra?ima dlaku u jajetu ili jaje u dlaci...

Sa ovim se potpuno slazem ..

Ja sam za jedan veliki test, ako se slazete ... Tipa da napravimo jedan thread u kom cemo uporediti sve raspolozive comp, eq, reverbe... I da fajlove kacimo na server rumskog , kako bi stalno bili dostupni, ako se slazu modovi .. Takodje, mozemo i da se poigramo sa amp simulacijama i jos nekim stvarcicama, smatram da bi to bila svojevrsna skola za nas mladje ))
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2009, 11:06 PM   #20
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Naravno, ovde mislim samo na VST, DSP ili native, nije bitno
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules