|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Sve sto je rekao Quake je tacno,vise gledam u monitor nego slusam usima,vise vremena potrosim u Melodajnu nego da produciram pevaca,vise vremena kvantizujem trilere nego da nateram sviraca da pravilno odsvira...Tehnologija ke postala bitnija od muzike!
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Pa ovako. Krenimo od trivijalnog: sve to na kraju zavr?i na CD-u, tako da je digitalno pre ili kasnije. Glupa izjava, jedna od onih koje se pojavljuju na reklamama. OK, znači sama digitalizacija nije problem, ona je dovoljno dobar prenosnik zvuka. Pa u čemu je problem? Upravo gde će se digitalizovanje dogoditi: nakon ?to uradite mix ili pre. Ne vidim ja neki problem ni ovde. Dovoljno bitova i frekvencije semplovanja i udri. Kako god da je lo?a sprava, 24 bita i 192kHz će, recimo, raditi ko zmaj. Problem je AD konverter. Ali UVEK je to problem (o digitalnim efektima kasnije). Dalje je sve stvar proizvođača i da li je on uop?te imao nameru da uradi sve kako treba ili ne. Ono o čemu govorim je da su digitalne sabirnice smejurija. To deca uče u srednjoj elektro, da ne pričamo o nekim ozbiljnijim proizvođačima. Ono ?to predstavlja problem su sve one zavrzlame od algoritama kako paziti na to sabiranje kada se pojavljuje klipovanje, kada ... ma gomila slučajeva kada nije "samo saberi dva broja". I to je slaba tačka digitalnog sveta. To ?to mo?ete tačno odrediti kvalitet softvera, pa za istu spravu a različit softver mo?ete uzeti različito para. Sa efektima je jo? očiglednije, po?to tu nije samo jednostavno sabiranje, softver radi mnogo vi?e, samim tim mnogo vi?e mesta za zbrljavljivanje zvuka. I to se radi. Na ?alost, studirao sam programiranje a ne neko menad?erstvo, pa ne znam da uvijam to kako valja, sa druge strane znam kako digitalija radi. Čip je uvek glupost, najvi?e se plaća softver koji trči na tim čipovima.
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#14 |
MAO
|
![]()
Da.
|
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
#17 |
Moderator
|
![]()
Hebi ga, dok ne zakrci mp3 ,danasnji klinci (citaj: konzumenti) nece ni da slusaju mjuz... Nije skrnav kako treba... ...kretenska muzika... Sad mi tu milioni,brodovi,a onaj pusti sa usranog telefonskog speakera i njih 15 se naduvava u ulazu i sece vene na "text"...
#18 |
Pro Member
|
![]()
jes, cim neko malo opusti vumetar kazaljku, klinnci odma krecu sa komentarima "nesto mi na zadnjem njihovom albumu losha produkcija, mnogo se slabo cuje, mislimm na ipodu pojacam sve do daske a jedva se cuje, mislim zakazali su nesto na zadnjem albumu mislimm..."
al povratka nema, sta e tu e...
#19 |
Member
|
![]()
pa ne razumem ko vas tera da radite preglasnu muziku?
sta, dobar album nije dobar sa malo dinamike? a i pre svega: mislite li da glasan trek ne moze biti dinamican? |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Za Sve je kriv onaj ko je izmislio struju...Da toga nije bilo sada bi uživali u UnPlug* dobroj muzici......
![]() I Pojava Elekro Popa na ovim prostorima Prvi u Evropi smo izmislili taj muzički pravac sa pesmom : "Majka Muju Šišala na STRUJU".... ![]() UnPlug* ------Objašnjenje: Muzika bez pluginova.... Last edited by den; 27-08-2009 at 08:25 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
transfer digitalnog dat signala u kompjuter | zak | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 02-02-2009 10:02 PM |
Analogni mixer | eka-nika | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 140 | 14-04-2008 11:47 AM |
OT: Analogni snimači | Don Solaris | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 21-03-2008 11:20 AM |