Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 26-08-2009, 10:20 AM   #11
Era
Member

Era's Avatar

Default Re: Da li je Analogni mix Superiorniji od Digitalnog?

Sve sto je rekao Quake je tacno,vise gledam u monitor nego slusam usima,vise vremena potrosim u Melodajnu nego da produciram pevaca,vise vremena kvantizujem trilere nego da nateram sviraca da pravilno odsvira...Tehnologija ke postala bitnija od muzike!
Era is offline  
Old 26-08-2009, 10:48 AM   #12
meka
Member

meka's Avatar

Pa ovako. Krenimo od trivijalnog: sve to na kraju zavr?i na CD-u, tako da je digitalno pre ili kasnije. Glupa izjava, jedna od onih koje se pojavljuju na reklamama. OK, znači sama digitalizacija nije problem, ona je dovoljno dobar prenosnik zvuka. Pa u čemu je problem? Upravo gde će se digitalizovanje dogoditi: nakon ?to uradite mix ili pre. Ne vidim ja neki problem ni ovde. Dovoljno bitova i frekvencije semplovanja i udri. Kako god da je lo?a sprava, 24 bita i 192kHz će, recimo, raditi ko zmaj. Problem je AD konverter. Ali UVEK je to problem (o digitalnim efektima kasnije). Dalje je sve stvar proizvođača i da li je on uop?te imao nameru da uradi sve kako treba ili ne. Ono o čemu govorim je da su digitalne sabirnice smejurija. To deca uče u srednjoj elektro, da ne pričamo o nekim ozbiljnijim proizvođačima. Ono ?to predstavlja problem su sve one zavrzlame od algoritama kako paziti na to sabiranje kada se pojavljuje klipovanje, kada ... ma gomila slučajeva kada nije "samo saberi dva broja". I to je slaba tačka digitalnog sveta. To ?to mo?ete tačno odrediti kvalitet softvera, pa za istu spravu a različit softver mo?ete uzeti različito para. Sa efektima je jo? očiglednije, po?to tu nije samo jednostavno sabiranje, softver radi mnogo vi?e, samim tim mnogo vi?e mesta za zbrljavljivanje zvuka. I to se radi. Na ?alost, studirao sam programiranje a ne neko menad?erstvo, pa ne znam da uvijam to kako valja, sa druge strane znam kako digitalija radi. Čip je uvek glupost, najvi?e se plaća softver koji trči na tim čipovima.
Old 26-08-2009, 11:24 AM   #13
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Ja bih lepo vratio vreme za 30 godina unazad kada su svi studiji bili analogni i kada su tamo dolazili sviraci i pevaci...pokazu sta znaju pa sta im bog da.Usnimis,uradis mix,mastering i to je to sto se od tebe ocekuje....a sta radimo danas....editujemo do besvesti kojekakve netalente i spodobe,upisujemo sve od klavira pa do harfe,ispale nam oci od monitora,cackamo stalno po novim plug inovima pa ni jedan na kraju ne proucimo kako treba,vijamo bite i hertze,vise smo kompjuterasi nego muzicari........fala lepo....vratite nam onih 10-15db suma na ploce i vratite nam MUZIKU....jer smo sa digitalijom dobili mnogo a izgubili ono najvaznije.I nije kriva tehnika naravno, vec mi ljudi jer za nas tehnika NIJE zato sto smo sve od cepanja atoma pa nadalje iskoristili u najgore moguce svrhe,krenemo lepo a onda debelo zabrljamo.....ne vredi....morace uskoro sve ispocetka....apokalipsa...tako da....analogija ipak ima buducnost.

Pozdrav,

Vasa
Attached Files
File Type: mp3 maschina.mp3 (142.6 KB, 195 views)
Old 27-08-2009, 08:28 AM   #14
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Da.
Arthur is offline  
Old 27-08-2009, 10:54 AM   #15
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Da.
Slazem se...
silicon science is offline  
Old 27-08-2009, 01:28 PM   #16
brokenrhythm
Junior Member

brokenrhythm's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Slazem se...
Zato i prestadoh...

brokenrhythm is offline  
Old 27-08-2009, 01:58 PM   #17
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Hebi ga, dok ne zakrci mp3 ,danasnji klinci (citaj: konzumenti) nece ni da slusaju mjuz... Nije skrnav kako treba... ...kretenska muzika... Sad mi tu milioni,brodovi,a onaj pusti sa usranog telefonskog speakera i njih 15 se naduvava u ulazu i sece vene na "text"...

Bockie is offline  
Old 27-08-2009, 02:37 PM   #18
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

jes, cim neko malo opusti vumetar kazaljku, klinnci odma krecu sa komentarima "nesto mi na zadnjem njihovom albumu losha produkcija, mnogo se slabo cuje, mislimm na ipodu pojacam sve do daske a jedva se cuje, mislim zakazali su nesto na zadnjem albumu mislimm..."

al povratka nema, sta e tu e...

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline  
Old 27-08-2009, 05:12 PM   #19
yoloko
Member

pa ne razumem ko vas tera da radite preglasnu muziku?
sta, dobar album nije dobar sa malo dinamike?

a i pre svega:
mislite li da glasan trek ne moze biti dinamican?
yoloko is offline  
Old 27-08-2009, 08:21 PM   #20
den
Member

Default Da li je Analogni mix Superiorniji od Digitalnog?

Za Sve je kriv onaj ko je izmislio struju...Da toga nije bilo sada bi uživali u UnPlug* dobroj muzici......

I Pojava Elekro Popa na ovim prostorima Prvi u Evropi smo izmislili taj muzički pravac sa pesmom : "Majka Muju Šišala na STRUJU".... Analogno mislim..ne digitalno..jer tada nije bilo digitalnih satova...

UnPlug* ------Objašnjenje: Muzika bez pluginova....

Last edited by den; 27-08-2009 at 08:25 PM.
den is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules