|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
sve ima dobre svoje strane....
Na miksu zadnjeg James Bonda (Bond spada u najvece, najskuplje i vrhunske filmske produkcije u Engleskoj)..koristili su gomilu analognog outboarda dok su miksali film !! To se inace ne radi, ali hteli su da dodaju nesto sto im velike digitalne miksete i DAWs ne dodaju...pa ti vidi!
#2 |
Member
|
![]()
"Mo?ete vidjeti za?to ova tema dobiva ljude na obje strane ograde tako uzbuđene. Advokati digitalnih summinga odbacuju ideju da ne?to nije u redu s njihovim miksom i smatraju da analogni summing Advokati pozivaju sve njihove rezultate inherentno inferiornim. Advokati analognih summinga osjećaju da digitalni summing zagovornici tvrde da je njihova oprema bezvrijedna i njihove u?i la?u. A kad ljudi osjećaju da imaju ne?to dokazati, istina često biva pokopana."
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
Slumdog Millionaire rađen na Euphonics mixeru i imam original cd album. zvuči super. A.R Rahman je jedan od najjačih u Engleskoj mada je Indijac. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Ja bih lepo vratio vreme za 30 godina unazad kada su svi studiji bili analogni i kada su tamo dolazili sviraci i pevaci...pokazu sta znaju pa sta im bog da.Usnimis,uradis mix,mastering i to je to sto se od tebe ocekuje....a sta radimo danas....editujemo do besvesti kojekakve netalente i spodobe,upisujemo sve od klavira pa do harfe,ispale nam oci od monitora,cackamo stalno po novim plug inovima pa ni jedan na kraju ne proucimo kako treba,vijamo bite i hertze,vise smo kompjuterasi nego muzicari........fala lepo....vratite nam onih 10-15db suma na ploce i vratite nam MUZIKU....jer smo sa digitalijom dobili mnogo a izgubili ono najvaznije.I nije kriva tehnika naravno, vec mi ljudi jer za nas tehnika NIJE zato sto smo sve od cepanja atoma pa nadalje iskoristili u najgore moguce svrhe,krenemo lepo a onda debelo zabrljamo.....ne vredi....morace uskoro sve ispocetka....apokalipsa...tako da....analogija ipak ima buducnost.
Last edited by quake; 26-08-2009 at 02:28 AM. |
![]() |
![]() |
#5 |
Mason
|
![]()
Ove teme poče?e da niču kao pečurke posle ki?e
![]() I to ni manje, ni vi?e, nego pravo kod idekiusa u DSP forum... Lepo Boga mi... ![]() ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 26-08-2009 at 03:58 AM. |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
sve je to isto,to su zablude...!
![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 26-08-2009 at 08:00 AM. |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Sve sto je rekao Quake je tacno,vise gledam u monitor nego slusam usima,vise vremena potrosim u Melodajnu nego da produciram pevaca,vise vremena kvantizujem trilere nego da nateram sviraca da pravilno odsvira...Tehnologija ke postala bitnija od muzike!
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Pa ovako. Krenimo od trivijalnog: sve to na kraju zavr?i na CD-u, tako da je digitalno pre ili kasnije. Glupa izjava, jedna od onih koje se pojavljuju na reklamama. OK, znači sama digitalizacija nije problem, ona je dovoljno dobar prenosnik zvuka. Pa u čemu je problem? Upravo gde će se digitalizovanje dogoditi: nakon ?to uradite mix ili pre. Ne vidim ja neki problem ni ovde. Dovoljno bitova i frekvencije semplovanja i udri. Kako god da je lo?a sprava, 24 bita i 192kHz će, recimo, raditi ko zmaj. Problem je AD konverter. Ali UVEK je to problem (o digitalnim efektima kasnije). Dalje je sve stvar proizvođača i da li je on uop?te imao nameru da uradi sve kako treba ili ne. Ono o čemu govorim je da su digitalne sabirnice smejurija. To deca uče u srednjoj elektro, da ne pričamo o nekim ozbiljnijim proizvođačima. Ono ?to predstavlja problem su sve one zavrzlame od algoritama kako paziti na to sabiranje kada se pojavljuje klipovanje, kada ... ma gomila slučajeva kada nije "samo saberi dva broja". I to je slaba tačka digitalnog sveta. To ?to mo?ete tačno odrediti kvalitet softvera, pa za istu spravu a različit softver mo?ete uzeti različito para. Sa efektima je jo? očiglednije, po?to tu nije samo jednostavno sabiranje, softver radi mnogo vi?e, samim tim mnogo vi?e mesta za zbrljavljivanje zvuka. I to se radi. Na ?alost, studirao sam programiranje a ne neko menad?erstvo, pa ne znam da uvijam to kako valja, sa druge strane znam kako digitalija radi. Čip je uvek glupost, najvi?e se plaća softver koji trči na tim čipovima.
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
Da.
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
transfer digitalnog dat signala u kompjuter | zak | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 02-02-2009 10:02 PM |
Analogni mixer | eka-nika | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 140 | 14-04-2008 11:47 AM |
OT: Analogni snimači | Don Solaris | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 21-03-2008 11:20 AM |