|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Pa ovo i nije bas za neku trku...
![]() Ovakvih pjesam imas koliko hoces, mozes ti to i bolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
![]()
I ja sviram gitaru i redovno mi se desi da zbog trenutne dekoncentracije ne bude idealno naštimovana...ali, brate, ovo je nešto drugo - ova gitara je raštimovana Neka od donjih žica (ili više njih) je u poptunosti van štima gitare...Nije mi jasno samo kako to nisi osjetio i takav si klip pustio na net!? Ni ja nemam aposlutni sluh da mogu sam od sebe da naštimujem gitaru u E ili neki drugi štim, ali ako pri sebi nemaš štimer ili nešto prema čemu možeš da naštimuješ gitaru - onda je barem naštimuješ u tonalitet X ali da štimuje sama sa sobom... Teško je pozitivno suditi o pjesmi u kojoj konstanto piči raštimovana gitara
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Uhh... nisam razmisljao o tome. Gitaru umem da nastimujem bez stimera... toliko sluha vala imam... al' gitara uzivo i nije zvucala toliko katastrofalno koliko na snimku. Mozda su mi cula bila omamljena, jer je ovo snimano nakon jedne zurke na moru, al' nije sad bitno...
Sto se harmonije i sablona tiche... paaaaaaa... gitaru sviram relativno kratko... od nove godine otprilike... i nisam toliko napredovao da bih mogao da komponujem komplikovane harmonije. Uostalom, kombinovanje harmonskih zakona na kompleksan nacin ne mora da bude garant dobre pesme. Stavise, mnoge dobre, kvalitetne, evergreen pesme imaju vrlo jednostavne harmonije. Kad su melodije u pitanju, poslednje sto bih zeleo jeste da budu jednolicne, da podsecaju na neimare domace nam muzicke scene, ali mislim da se danas ne ostavlja preterano mnogo prostora za neku kreativnost. Relativno talentovan momak napise neku pesmu... prosecnu... okaci je na forum recimo.... i dobije negativne kritike u smislu da ovo i nije sad nesto revolucionarno.... i da mora biti originalniji.... ne obeshrabri se, ali pocne da bude radoznao... Evo, mene zivo zanima.... kako da budem originalniji? Znam da je to pomalo i stvar talenta... za muziku ga imam (ili sam potpuno promasio srednju skolu)... ali me interesuje da li mogu starije kolege sa foruma da zamolim da mi daju savet kako i cime da obogatim svoju muziku, da ne bi vise bila tako sablonska? Hvala ![]()
![]() |
#15 | |||||
Moderator
|
![]() Quote:
pa chujesh li sad da je rashtimovana? iskreno? Quote:
chak shta vishe, od onoga shto mogu da razaznam u harmoniji, imash par progresija koje su iste kao kod balashevica (dakle, uticaj je ochigledan).. u pesmi se nishta ne deshava, nemash jasno razdvojenje prelaze i "uzdizanje" pred kulminaciju, a po nachinu svirke primecujem da zelish da kulminira refren, ali se jednostavno nishta ne deshava.. Quote:
ne laskaj sebi, necesh daleko dogurati takvim razmishljanjem. Quote:
Quote:
poshto sam vec prichao o samoj muzici aj da ti malo skrenem paznju na tekst. jako izveshtacheno, i jednostavno neprirodno.. "brojanje" iliti "metrika" (kako je neki nazivaju) je ok ali zbog toga sam tekst trpi.. nasilno si gurao rechi u tekst ne bi li mogao da zadrzish neki ritam u pevanju, ali si opet nekoliko puta ispao, shto ti pravi josh veci problem.. kao shto rekoh, moram da ponovim.. neprirodan tekst potpuno.. pevanje, takodje jako neprirodno na trenutke.. i jako loshe.. bolje da si pozvao drugara pa da on peva (ako zna bolje) dok ti svirash.. ako se uz onoliko rashtimovanu gitaru chuje loshe pevanje, veruj mi.. morash mnogo da vezbash da bi doshao do nekog zadovoljavajuceg nivoa.. nauchi josh malo da se sluzish instrumentom, pa ce ti sklapanje zanimljivijih harmonija biti lakshe.. pozdrav |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Junior Member
|
![]()
Cuo sam da je rashtimovana onda kad sam pesmu uploadovao.
Nema tu mnogo filozofije... jeste, rastimovana je. Stidim se ![]() Quote:
Uostalom, svaku progresiju akorda (pa i ovu) mozes da nadjes kod bezbroj drugih autora muzike... Ne verujem da postoji neka progresija koju nikad apsolutno niko nije odsvirao. Istrazivanje i eksperimentisanje se tu pojavljuje kao mnogo bitna stvar, pa na tome i radim. Nisam mislio na sebe, upravo zato je recenica u trecem licu. Znash, ono, hipotetika ![]() Sa ovim ne mogu da se slozim... Hajde, mogu da prihvatim ocigledno da nisam odsvirao to najbolje na savrseno ustimovanom instrumentu, da melodija nije nesto sto bi nazvali inovativnim i sjajnim... ali sam tekst je vrlo prirodan, ima smisla sto je najbitnije, i nisam ga, kako kazes, na silu gurao u pesmu. To je jedna prica, sa pocetkom i krajem... koja mozda nije uspela da dodje do izrazaja u kombinaciji sa ovom muzikom. Metrika mi dolazi vrlo lako i prirodno (ne moram da brojim slogove), a kad osetim da ne mogu da napisem dobar tekst, ili da je vec napisano nekako bezveze nabacano i na silu odradjeno, ja batalim celu pricu... Sa ovim tekstom to nije slucaj... mozda nisi dobro poslusao... ako jesi, i ostajes pri svom misljenju, onda okej. Sto se pevanja tice... nisam razmisljao o tome... Da li umem da pevam? Pa smatram da umem... nisam potpuni antitalenat.... Da li je to pevanje nesto posebno i vredno paznje? Mislim da nije... I ne opterecujem se time previse... jer svakako ne planiram da karijeru zasnivam na svom glasu. U svakom slucaju, hvala na kritici i savetima. Cenim.
"Imaj smelosti da budes razuman" - Emanuel Kant Last edited by Salle; 30-07-2009 at 02:33 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Buahahaha. Genijalno...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
Otici ce izgleda taj konj u kobasice....
![]()
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam do pola mogao nekako da slusam nako toga jednostavno bole usi, sori.
Koliko sam cuo umes da pevas u smislu intonativno si tacan. E sad ako je tebi to dovoljno ok. Tekst ne mogu da komentarisem jer stvarno nisam mogao da te slusam od gitare. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Imam jedan problem | Estbam | Audio Produkcija - Tehnike | 204 | 05-04-2009 11:38 PM |
Eh da imam para ko Don! | Shricke | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 15 | 28-04-2008 10:09 PM |