|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Mozda gresim, ali mislim da je 10/12khz suvise visoko, a 50Hz nisko...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Mislis da trebam rezati nize od 10 kHz i vise od 50? Moguce, ovo su samo okvirne mjere za koje znam da prolaze
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
secem sve ispod 40hz, skidam u dozama do 200, za ritam gitare rezem sve iznad 8800, za lead i clean gitare sve iznad 9300.
Medju korekvije po potrebi. Logicov eq ima detaljan analyzer pa je sa njim lako raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
MAO
|
![]() Quote:
Ja koristim Roger Nichols UniQelizer za notcheve i varible band sečenja, UAD Pultec za wideband dodavanja, i Sonnox za High ili lowpass.. ponekad koristim UAD Cambridge za bila ?ta od ovoga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
jel mece neko multiband kompresor malo?
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
za low/hi cut, sonnox eq, a za farbanje Api 550a, najcesce... i obavezno bbe sonic maximizer ili psp vintage warm..... na grupi gde su rifovi
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
mećem ja sonalksisov multiband na riffove ponekad, da mi ujede ono dole što bubnji
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
ja koristim C4 za smirivanje low midla... sjajno radi.... sada tek pronalazim njegove nove cari na kickovima i tomovima al to nije teema
![]() eq se koristi u miksu skoro obavezno... uvek mi je potrebno nekog presencea da dodam da oduzmem neke sredine posto uvek snimim namidlovane gitare da moze posle da se mesi pita od toga i ponekad lowpass... zavisi koliko zujavica ima gore... hipass nikada ne koristim, skoro nikada... dodam nekada kad je potrebno i malo niskih, na granici subova... ponekad i neki notchevi, na nekim frekvencijama i igranje sa njima moze dosta da "poskupi" gitare.... uglavnom ralzika izmedju usnimljene i izmiksovane gitare je dupe i oko, mozda gresim u principu al dosta equjem... takvu skolu volim jbg ![]() ![]() edit: a da ne govorim koliko je u "eq-u" bitna pozicija mikrofona, tako da je neko ko je to gore pomenuo totalno u pravu... i naravno RUKA... do skora nisam ni znao koliko je velika razlika... cak sam se zgranuo tom cinjenicom...
...I'm gonna trade this life for fortune and fame, I'd even cut my hair and change my name... Last edited by Miha Blaze; 06-06-2009 at 05:09 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
MAO
|
![]()
mislim da ukoliko ne znaš tačno šta raditi sa 4 kanala po strani gitara, bolje da izabereš manju cifru onih koji ti bolje zvuče i i koje možeš izkontrolisati u mixu. Lično furam taj sonalksis dynamic EQ koji je zapravo multiband i to samo kad mi se čini da klasičnim EQ odsecanjem problematičnog spektra gubim nešto od tih gitara na drugim delovima pesme. U tom slučaju, od pesme do pesme, odlučujem koliko i čega želim da izgubim i na kojim mestima pa se prema tome rukovodim, nema nekog generalnog pravila.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji VST synth koristite? | disco violence | Audio Software | 19 | 28-02-2009 06:17 PM |
Koji Gitarski VST preamp koristite? | disco violence | Gitarska Produkcija | 5 | 06-02-2008 06:21 PM |
koji sample rate koristite? | SHIVA | Audio Software | 12 | 06-01-2007 11:53 AM |
Problem u miksu | nESbo | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 18-10-2006 08:47 AM |