|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
OK slozlili smo se, ali topic je bio:Sta je potrebno za osnivanje muzicke izdavacke kuce?
Ja sam inace srecan sto je danas to puno lakse, jer kad sam ja 1985 hteo da registrujem studio, ljudi iz sekretarijata za privredu su me tako bledo gledali, a u sebi se pitali jel ovaj normalan i sta on to zeli da registruje, i nravno da nisu hteli da mi registruju takvu deltnost jer ona nije postojala ni tada a ni danas. Prema tome napredovali smo puno jeer danas je to lakse napraviti, a sto se mene tice barem jedno 100 muzickih izdavaca bice bolje za muziku ![]() P.S a mozda i nece, ko ce ga znati!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Pozdrav
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 23-05-2009 at 09:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Upravo to.Jako dobro sam svestan da sama izdavacka kuca sama po sebi je nistavna bez valjane distribucije i to ne samo distribucije nego i forme u kojoj je to izdanje upakovano(primera radi Z.Colic sa tel karticama i sl.).E tu sad postoji prostor za biti kreativan i upakovati proizvod u neku interesantnu formu i nestandardan oblik distribucije diskova na koji smo uglavno navikli a za razumnu cifru.Meni nije toliko bitno samo izdavastvo koliko zaokruzivanje kompletne usluge koje mozemo pruziti klijentima-muzicarima,lako je rebnuti cifru nekome za snimanje u studiju ali se postavlja pitanje sta ce taj neko sa tim dalje?Ovako bi im pruzio kompletnu uslugu sto je naravno mnogo vece cimanje ali kao sto svi znamo trziste diktira nacine poslovanja.....
![]() Hvala na odgovorima Alen |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
licenca za osnivanje muzicke izdavacke kuce | goga | Pravna Pitanja | 2 | 14-10-2009 11:04 PM |
iZotope Alloy - Novi alat iz ove kuce... | Proximus | Audio Software | 2 | 06-10-2009 11:03 PM |
Pokazite vase izdavacke ugovore | Braca | Pravna Pitanja | 10 | 22-02-2009 11:51 AM |
Sta je potrebno? | Milanche_show | Audio Software | 5 | 11-01-2008 12:52 AM |