Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-04-2009, 11:56 PM   #11
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: Cubase 5

trojka se nije dugo cekala ... mislim da je "problem" sto syncrosoft2 zeznutiji , tj moras da ga aktiviras aktivacionim kodom i slicnim + stalna online veza i da ne pricam o totalno drugom kodu same zastite i onaj najbitniji faktor jeste sto je h20 postao zaposlen u syncrosoft :]]]

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2009, 12:17 AM   #12
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Osim toga Steinberg je kupio pocetkom godine Syncrosoft tako da je vrag odneo salu.
Iskreno receno mislim da je vreme da se ovako mocni programi, koji nam u startu daju toliko toga da mozemo da zavrsimo bilo koji posao u max kvalitetu, pocnu placati a povod vise za to je i realno smesna cena u poredjenju sta daju ( ovde mislim i na Logic).

Toliko toga vrednog ima u C5 da stvarno treba prelomiti i kupiti ga, necete zazaliti ...ja nisam
Old 13-04-2009, 01:26 AM   #13
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

Quote:
Originally Posted by moritz View Post
osim toga steinberg je kupio pocetkom godine syncrosoft tako da je vrag odneo salu.
Iskreno receno mislim da je vreme da se ovako mocni programi, koji nam u startu daju toliko toga da mozemo da zavrsimo bilo koji posao u max kvalitetu, pocnu placati a povod vise za to je i realno smesna cena u poredjenju sta daju ( ovde mislim i na logic).

Toliko toga vrednog ima u c5 da stvarno treba prelomiti i kupiti ga, necete zazaliti ...ja nisam

+1
Hollywood is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2009, 01:33 AM   #14
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
Originally Posted by hollywood View Post
+1
+1

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2009, 04:25 AM   #15
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Zanimljivo je uočiti da mnoge od ovih novih i zanimljivih alata i stvarčica koje je dobio novi Cubase, jedan program kao FL studio već odavno ima!

U svakom slučaju - novi Cubase izgleda više nego zanmiljivo...šteta što ga još nema u ovim prodavnicama u kojima bih ja da ga nabavim
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2009, 04:49 AM   #16
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Osim toga Steinberg je kupio pocetkom godine Syncrosoft tako da je vrag odneo salu.
Iskreno receno mislim da je vreme da se ovako mocni programi, koji nam u startu daju toliko toga da mozemo da zavrsimo bilo koji posao u max kvalitetu, pocnu placati a povod vise za to je i realno smesna cena u poredjenju sta daju ( ovde mislim i na Logic).

Toliko toga vrednog ima u C5 da stvarno treba prelomiti i kupiti ga, necete zazaliti ...ja nisam
izvinjvam se za ot

Sve je to lepo...ali iskreno...kad ja budem imao platu kao ovi iz Steinberga - tada ću ga sigurno kupiti! Kada budem htio da odem negdje na zapad, a ne budem se osćao kao građanin trećega reda koji čeka na neki komad papira dok mi "o sudbini" odlučuje neki njihov birokrata - tada ću kupiti i regularni softver! Kada "oni" prestanu da kupuju naše fabrike za smiješno male pare - jer nas prvo ubijede da to "ništa ne valja" - tada ću ja kupiti softver!

Sa druge strane - Kada bih znao da ta lova koju ja dam ide dirketno tim ljudima koji nam prave ove divne programe koje mi koristimo, a ne nekoj bolumenti menadžera, pi-arova, trgovaca i slično - e , tada bih mimo svih gore navedenih uslova nekako skrpio lovu da kupim svoj omiljeni program! Međutim, znajući da ti ljudi dobiju ko zna koliki dio pored svega toga što ode istim tim birokratama što i mene $%"$Z& u zdrav mozak - Stvarno mi nije žao da se poslužim nekim drugim metodama da dođem do toga što hoću, jer hvala bogu, ni trgovci ne biraju metode kako da meni da uzmu pare -tj. dođu do toga šta oni hoće...Zašto bih ja birao?

Last edited by balthazaar; 13-04-2009 at 06:42 AM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2009, 09:27 AM   #17
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post

Ja sam dugo ubedjivao sebe da nista ne treba kupovati, da je UAd bacanje para, kad sve ima dzabe..... medjutim, zazalio sam sto ga nisam (kao i PoCo) kupio ranije. Slazem se da to treba kupiti, i verujem da cu tako i uraditi, samo da prezivim majstore po studiju

Btw

C5, UAD 2 i npr Vss3, i moze bez problema legalno da se radi bez drugih alata. (nedostajao bi mi samo waves API i poneki sonnox)
Old 13-04-2009, 09:29 AM   #18
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
izvinjvam se za ot

Sve je to lepo...ali iskreno...kad ja budem imao platu kao ovi iz Steinberga - tada ću ga sigurno kupiti! Kada budem htio da odem negdje na zapad, a ne budem se osćao kao građanin trećega reda koji čeka na neki komad papira dok mi "o sudbini" odlučuje neki njihov birokrata - tada ću kupiti i regularni softver! Kada "oni" prestanu da kupuju na?e fabrike za smije?no male pare - jer nas prvo ubijede da to "ni?ta ne valja" - tada ću ja kupiti softver!

Sa druge strane - Kada bih znao da ta lova koju ja dam ide dirketno tim ljudima koji nam prave ove divne programe koje mi koristimo, a ne nekoj bolumenti menad?era, pi-arova, trgovaca i slično - e , tada bih mimo svih gore navedenih uslova nekako skrpio lovu da kupim svoj omiljeni program! Međutim, znajući da ti ljudi dobiju ko zna koliki dio pored svega toga ?to ode istim tim birokratama ?to i mene $%"$Z& u zdrav mozak - Stvarno mi nije ?ao da se poslu?im nekim drugim metodama da dođem do toga ?to hoću, jer hvala bogu, ni trgovci ne biraju metode kako da meni da uzmu pare -tj. dođu do toga ?ta oni hoće...Za?to bih ja birao?
Nemoj da me shvatis ppogresno ali razlozi za ne kupovinu su ti stvarno krajnje glupi.
Ako cemo po tvoji merilima onda bi trebalo da bojkotujemo 95% proizvoda ukljucujuci i namirnice od kojih zivimo.

I po cemu si ti jedini koji se oseca gradjaninom treceg reda, meni se licno barem jednom dnevno desi da se osetim tako ali imam izbor, radim sve sto je u mojoj moci da se ne osecam tako sto ukljucuje i kupovinu legalnog softvera, iako mi je plata jedno 10 do 15 puta manja od onih u Steinbergu npr.
Odavno sam prestao da zaradjujem pristojne pare od muzike , a to nije zbog razloga koje si ti naveo nego zbog samih ljudi koji razmisljaju slicno kao ti.

Ako ne postujes tudj rad (koji ukljucuje i pravljenje softvera) kako onda mozes da ocekujes da neko postuje i ceni ( i PLATI !! ) tvoj rad?

A ako ti je muzika samo hobi onda se ne zali, jer svet profesionalaca kosta, u tom slucaju imas izbor da promenis hobi

Razmisli jos koji put i verujem da ces naci dovoljno razloga da ga ipak kupis na kraju .
Old 13-04-2009, 09:36 AM   #19
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
J
C5, UAD 2 i npr Vss3, i moze bez problema legalno da se radi bez drugih alata. (nedostajao bi mi samo waves API i poneki sonnox)
Upravo tako

Da koji slucajem ne postoje crackovi nikada ne bi saznali da nam fali Waves ili Sonnox bundle, nego bi lepo zasukalil rukave i pokazali sta znamo sa onim sto nam je pri ruci. Od kada sam kupio NI Komplete 5 i Cubase 5 ni jedan drugi VST instrument ili plug in ne koristim, radim sa onim sto imam...a tek kada sam ozbiljno zasukao rukave sam shvatio koliko mocne softvere imam pod svojim rukama.
U tvom slucaju UAD i POCO sa C5 je plafon koji ce ti ikada trebati po pitanju softvera, videces i sam
Old 13-04-2009, 09:44 AM   #20
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Verujem..... Od kada imam Line6 nisam ukljucio ni guitar rig ni amplitube ni nusta..... ne znaci da oni nisu bolji, ali posvetis se tome sto imas i izvlacis max.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules