|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Ja sam u su?tini fin mladić. ![]() Pridru?ujem se dobrodo?lici. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
znate u cemo je fora, haj recimo ja sam dobio ovaj mixer na poklon (nov) i sad ga ne mogu ni prodati, a fol je u tome da nema tog phantoma...i sada bi ja neku kombinaciju da nadjem da iskoristim i mixetu pa ako je moguce da ukljucim majk u preamp njega u mixer i onda u zvucnu karticu...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Mo?e? da mi veruje? na reč, a i ne mora?: sve skupa je to bacanje para. Kada bude? kupio novu karticu shvatiće? koliko je ta analogna linija (Behr. mic, Behr fantom, Behr. mix) lo?a, pa će? da se kaje?. To ti je "seci u?i - krpi dupe". Uostalom, dosta sam ti ken..o, sad mora? sam da smisli? ?ta će?. Pozdrav
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Pa nema potrebe da ides iz preamp-a u mixer. Samo mozes da izgubis na kvalitetu ukoliko uzmes solidan preamp. Mixer mozes recimo da iskoristis da prikljucis monitore (zvucnike) i da ga koristis za slusalice i to ukoliko uzmes neku integrisanu karticu. Ako uzmes neki USB/FireWire interfejs koji ima izlaz za slusalice, izlaz i potenciometar za monitore, onda nema potrebe da koristis mixer uopste.
Ljudi ti daju dobre savete. Ti ako ne zelis da poslusas onda nemoj ni da trazis savete, teraj po svome i svi srecni. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
upravu ste.. nije to losa ideja da spojim slusalice odn. zvucnike na mixetu, a preko predpojacala mikrofonskog majk... a zvucnu karticu cu uzeti vjerovatno internu samo treba jos cash... a sta mislite taj preamp za neke manje pare, a da nije opet neki krs...sta bi preporucili ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Vi koji ste kupili mixere pa sad ne znate sta cete sa njima lecite frustracije na drugom mestu...
![]() ![]() A drugo, naravno da mixer nije potreban cak iako to nije, kako ti kazes, amatersko-hobi postavka! Da ne bi pricali napamet mozes preslusati moj rad na amatersko-hobi postavci, pa sam donesi odluku je li mixer NEOPHODAN! A sto se tice Auto Union-a... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
`Ja poslednjih 25 godina imam mixer u svojoj sobi, nista narocito, 48 ulaza u in-line tehnici, tri senda po kanalu, 4-struki EQ sa po 2 parametarska benda (lo mid, hi mid)
i zaista, i pored MACa G5, 2 tera hardova, pored externih, uopste ne vidim nacin kako da smiksam hardverske sintove i semplere, kojih imam prilicno, bez mixera? Imam doduse sasvim solidan audio interface, u liku RME FF800, ali bez hardware mixera mogu jedino da radim krajnje "peske", sto znaci da sve mukotrpno pretvaram u audio kanale, pa da miksam "in the box" sto je osim krajnje sitorinjske postavke, veoma nespretno i sporo a o kvalitetu ITB miksanja ne zelim ni da govorim. Sta na primer ako na samom miksu vidim da sam se zeznuo sa izborom snera ili kicka, ili da mi je "tepih" potpuno neadekvatan za konkretnu pesmu? da brisem, i ponovo (mozda opet neuspesno) snimam druge zvuke? Kojesta...Volim, kao i mnogi drugi da imam sto je vise "zivi" MIDI do samog kraja mixa, a sta mora da bude audio, znaci neki pevac (nazalost) solo gitarista (jos vise nazalost) ili sax, ili ne znam sta, prateci recimo. to MORA da bude audio, ali gde god mogu izbegavam ga, i u tome nisam usamljen - pogledaj intervjue sa producentima i prikaze snimanja nekog "skupljeg" albuma, videces da je tako. Nisam imao losu nameru sa predjasnjim postom, samo sam hteo da izbegnem apsolutnu iskljucivost tvog iskaza "sta ce ti mixer" Pozdravi i lepe zelje. S.
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 05-03-2009 at 11:19 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Alo ovo sve stoji pod uslovom ako kupis Mac!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
hahah, da, i ima? alfu u gara?i
![]() |
![]() |
![]() |