Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-01-2009, 03:01 PM   #11
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Default Re: digidesign oo2-ack fatory-FireWire problem

a jesi li siguran da ti nije riknula fw kartica? vidi ako mozes da probas neku drugu, za svaki slucaj...

Pozz
Old 16-01-2009, 03:12 PM   #12
Color
Senior Member

Color's Avatar

studioduendemne, da li kad ukljucis 002, u periodu od nekoliko sekundi cujes 3 klika? Ako cujes, kartica se "digne" - onda pojma nemam sta bi moglo da bude. Ako ne cujes, onda je to problem. Moraces da otvoris 002 i da ocistis kontakte na kablovima koji vode od napajanja do glavne ploce... Ovo je vrlo cest problem kod DIGI 002... Ja sam nedavno muku mucio sa ovim...
Color is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2009, 03:38 PM   #13
studioduendemne
Junior Member

hvala vam dobri ljudi
DA, čujem 3 klika ali čim dignem pro tools -7LE-on mi izbaci da ne moze da locira hardwere od digidesigna!
studioduendemne is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2009, 12:53 PM   #14
studioduendemne
Junior Member

Sve va?e savete sam primenio,..

-izbrisao Protools 7,1 LE i instalirao update-ovani 7,4 Protools
-kupio novu FWire karticu i zamenio
-reinstalirao kompletan Windows
ali...
I kod novo-instaliranog Protoolsa 7,4 ista stvar -ne mo?e da locira hardware- stara FWire kartica je bila ispravna!
Ostalo mi je jo? samo da probam kako je rekao "Color" da oćistim kontakte od napajanja pa do glavne ploče-Kada smo otvorili D.design nai?li smo na kontakte(Če?ljeve)koji su zalepljeni specijalnim lepkom-ono ?to me interesuje je da li je jo? neko otvarao D.Designa002 i sta je tačno čistio od napajanja pa do glavne ploče i da li je odlepljivao kontakte i po?to ja na?alost sumnjam da su mi crkli FW ulazi na D.DESIGNU002 da li kod nas i gde ima neko da to servisira ili da li postoji Digidesignov servis kod nas-zamolio bih za adresu i broj telefona -hvala unapred!!!
Old 17-01-2009, 01:05 PM   #15
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Znam da 002 hoce da zeza zbog vlage, pa moras da ga otvaras, a sta da mu tacno radis i kako se to manifestuje, nisam bas siguran... Ono sto znam je da meni to nikad nije radio... Hoce da pukne nekad driver pa moram da restartujem sistem, ali to nema veze sa kartom nego sa pojedinim softverima koji vrisnu pa se i driver zagubi...
Otvarao sam je jednom zbog nekog loseg 1/4 inch jack-a koji se odlomio, nema unutra nista posebno, pa ne znam ni gde bih trazio za tvoj problem, ali ako ti relej klikne tri puta, onda uredjaj radi, jer su ta tri klika ustvari i provera uredjaja pred ukljucivanje...
Vrlo je moguce da je taj FW port na karti zamro usled tog nestanka struje, ili cega vec, a kako to da namestis, nemam bas nikakvu ideju, nisam siguran i mozes li...
Pokusaj da pozoves Artist, oni bi morali imati informaciju o servisu, ali iako postoji, moraces da saljes kartu u inostranstvo, bar se meni to cini kao logicno...

Na kraju pre svega toga pokusaj da zamenis FW kabl, bilo bi smesno da je on problem, ali nikad se ne zna...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2009, 01:43 PM   #16
studioduendemne
Junior Member

Zamenio sam i kabl ali ni?ta..Jo? se te?im da nisuFW portovi na digiju -DA LI POSTOJI NAČIN DA SE ISPITAJU NDA LI RADE -INTERNI CHEK ILI TAKO NE?TO?- Pozz
Old 17-01-2009, 04:27 PM   #17
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Pa vec si ih ispitao, time sto si probao na vise FW karti i na vise racunara...Ako na svakom od racunara pravi isti problem, a probali ste sve po "JUS-u" i kako treba, onda nema sta drugo, sem da je interfejs neispravan.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2009, 10:54 PM   #18
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Lično sam servisirao veliki broj Digi 002R interfejsa sa istim problemom.

Stvar je u jako lošem kablu za napajanje matične ploče uređaja koji su ugrađivali na jednoj seriji interfejsa. Znači, kvar sam po sebi nije veliki (štaviše, izuzetno je glup), ali ćeš ga morati rješiti u ovlaštenom servisu.

Znači, interfejs kod dilera DigiDesigna u tvojoj zemlji i to ti je to!
Za nekoliko sedmica ćeš imati svoj 002R ponovo u pogonu!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2009, 07:55 PM   #19
ELEKTROIVO
Member

ELEKTROIVO's Avatar

ima pun internet tih digija002 sa ideničnim kvarom... imao sam i ja nekoliko doma na radnom stolu...... nisam to uspio popraviti, iako sam definitivno utvrdio da je riječ o neispravnom firewirw portu na digiju...... u nedostatku dokumentacije sam odustao od toga...... kada i ako nabavim dokumentaciju, opet ću se toga uhvatiti......
ELEKTROIVO is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2009, 10:57 AM   #20
studioduendemne
Junior Member

Mislim da če mi po?tovani "tiki the bojler" najozbiljnije pomoći u rije?avanju problema-hvala i tebi elektroivo, dosta sam i ja i?ao po forumima ali sam rije?enje ipak na?ao ovdje na Rumskom!

p.s. i nije im neka tehnička podr?ka - misli na DigiDesign-ovu
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules