|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
video sam jedan se prodaje preko oglasa u Holandiji pa ... ja obicno nadjem tamo otprilike sve sto mi treba
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
imam yamaha qy700
presao sam sa softvera i ovo mi je prvi analogni sekvencer. trebalo mi je malo vremena da se naviknem na klasicnu logiku operacija koju ovaj kao i vecina slicnih "fiskalnih kasa" ima ![]() masina te jednostavno tera da znas sta hoces i to mi se dopada. sve u svemu jako stabilna masina, preporuka ![]() pogledaj i roland mc-4 mozda nadjes ![]() Last edited by yoloko; 14-01-2009 at 12:04 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
@yoloko
znači ti si kupio onaj QY700 od direct controla? ja mu slao poruke, ali nije odgovorio. i- radi dobro? to bi trebalo da je najozbiljnija yamahina ma?ina u toj kategoriji. aha, zna? kad ću da nađem MC4. a i da ga nađem, ko bi se zezao jo? i s tim ... mala memorija, ograničene funkcije... nego, je l' gotov JX3p? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
da qy700 je bio DC-ov
![]() mc4 jeste komplikovan znam, ali pogledaj onda koji je aphex fanatik da je uradio analord serije sa njim. uh koliki trud. jx3p, jeste gotov je jos pre dve nedelje. sve popravljeno. jako simpatican i upotrebljiv saund posebno za elektroniku. jedina mana sto se ne moze editovati dok svira midi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
da, JX3p - kolko se sećam - ima taj sladak zvuk, dosta zgodan za svašta; iako je (u odnosu na specifikaciju) dosta ograničen. mislim kad sam video sync i pitch mod by env, mislio sam - kako to da ovo može da se nađe za 200€? a onda, kad sam probao, ukapirao sam šta je caka - jednostavno je sveden, sve što napraviš u njemu zvuči uvek relativno slično. ali definitivno upotrebljiv sint. naročito ako voliš taj yazoo saund.
![]() a da, treba ti onaj programer da bi mogao da edituješ ljuski ... nego da se vratimo na sekvencere. meni nije problem da sednem sa nekom ograničenom prepotopskom mašinom (a la mc4) i izvučem iz nje šta se može. na kraju, to i jeste poenta svog tog bavljenja matorim mašinama - njihova ograničenost. ako te to navodi na kreativne postupke, onda ima smisla. ali, otkako sam nabasao na MC50, to je sasvim druga igra: on je jednostavno moćan na nivou ozbiljnog aranžiranja. ne sumnjam da je QY700 još zahvalniji za to. MC4 i slično jednostavno nemaju kapacitet, dakle druga kategorija. a opet te mašine su početak ozbiljnijih MIDI sekvencera, tako da nisu mnogo zanimljive kao, recimo analogni sekvenceri ... preporuka za sekvencer koji ima zanimljive mogućnosti u pravljenju deonica i patterna, ali malu memoriju: Alesis MMT8. Last edited by ghostarbeiter; 17-01-2009 at 05:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
zasto se lozite na MC4 ?? imao sam ga jos 1984 i radili smo par godina sa njim...prodao sam ga drugu koji je imao jos jedan (sad ima 2!) sigurno bi prodao jedan..cak ima i CV to MIDI interface...
ali, to su vam 4 monofone linije, ili jedan 4-glasni akord (!) i nemoze da se ubacuju linije sa klvijaturom (kao danas sa MIDI-jem) nego kucas za svako notu 3 vrednosti (nota, mesto, duzina, itd,,,) zesce smaranje!! kome jos to treba?????
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
kao sto ghost rece i poanta je u starudijama to sto su ogranicene.
eto, ljudi vole razlicite igracke. ![]() nekome je interesantnije tako, nekome dosadno.....stvar ukusa msm, ai trenutka nema pravila. moj savet je da treba svasta probati pa sam zakljuciti. ![]() Last edited by yoloko; 17-01-2009 at 05:51 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
pa da ... ipak, sla?em se za MC4 sa DaBearom - previ?e je nazadno. uostalom, ima? takav sekvencer (i jo? malo ograničeniji) na JX3p.
čisto analogni sekvencer 3x16 potova - to je već ne?to ?to se kreacije tiče. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
S ritam mashine na sequencer? | tomo | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 16 | 15-11-2008 03:15 AM |
Sequencer? | Nyo | Audio Software | 13 | 23-05-2008 12:13 AM |