![]() |
Roland MC-80 hardware sequencer
Interesuje me po kojoj ceni bi se mogao nabaviti ovaj sekvencer u dobrom stanju, svejedno da li "obicni" ili sa prosirenjem.
|
Re: Roland MC-80 hardware sequencer
ja sam tra?io, i nikad nisam na?ao. mo?da jednom, dvaput na američkom ebay-u. u srbiji, ako to pita?, izgleda da nema nijedan, ili bar niko voljan da proda.
poz |
Znam da ga je Mitros stavio u svoj katalog iz neke 2001. Sve se nadam da je prodao bar 10-20 komada i da zbog navale softverskih sekvencera negde stoje dva komada za tebe i mene po ceni da se ljudi otarase nepotrebnog i prevazidjenog hardwera :wink:
|
hehe, nadamo se ...
samo ja sumnjam da su prodali ijedan. to je već bilo vreme ozbiljnijeg softvera, mislim da je roland puk'o s tim sekvencerom, ne samo ovde ... koliko bi ti dao za tu ma?inu, da naleti?? |
Uh, ne znam druze sta da ti kazem. Voleo bih da ga nadjem za 150 Evra, ali nisam siguran da bi ga neko prodao za tu cenu. Taj novac bih domah dao, u svakom slucaju. Jer realno, za 150 vec mozes da nabavis extra sequencerski software, nov i sa garancijom, zar ne?
A ti? |
pa... ja bih dao i 200, a video sam QY700 za 250; ne mogu da poredim po?to ne znam, ali ako yamaha vredi 250 - vredi i roland. mo?e? da mu ubud?i? HDD i ZIP, ?to za yamahu nisam siguran. a meni je svakako MC80 lep?i.
pazi, ja ne znam kakvi su tvoji zahtevi i koliko ima? iskustva sa hardware sekvencerima, ali ja jo? uvek radim na MC50 i verovatno bih dao koliko tra?e za MC80. verovatno da bih ponovo kupito prastari MC50 ili čak MC500 ako nađem. za software nikad ne bih dao toliko love, s obzirom na ponudu. ni cubase ni cakewalk, a ni sonar - od prastarih verzija naovamo ne mogu da se porede sa MC50. on nema grafiku, ali zato one funkcije koje ima obavlja tačno i uvek isto. software najče?će zezne, pogotovu kod funkcija koje nema? u meniju nego su izvedene kao makroi ... o tajmingu neću ni da govorim. a ja sam stekao takvu rutinu, da mi je dvaput br?e istu stvar da izvedem na MC50, nego u bilo kom softwareu. |
koliko bi platio MC 500 mk2 ?
|
evo taze MC80 na UK Ebay-u , imas jos 4 dana! ?200 (200Eura)
http://cgi.ebay.co.uk/Roland-Mc80-mi...10111002r21781 |
Quote:
QY700 mi je nepoznat u praksi, ali znam da fabricki ima ugradjen AWM2 XG generator, dok je kod Rolanda MC-80 ugranja zvucnog prosirenja VE-GSPro samo opcija koja mi je licno nepotrebna. Mozda zato Yamaha ide nesto skuplje nego Roland, koliko sam upoznat. Uz to Yamaha ima veci displej, napredniju grafiku i multiefektor, dok je Roland samo sekvencer. |
Quote:
eto, vidi?. uop?te nije lo?a ponuda. flight case + zip. soundcanvas manje-vi?e. ali potpisujem da će za par dana da se stvori neki fantom i nabije cenu... mada, mogao bih da probam. samo moram da pi?em liku da vidim je l' oće uop?te da trguje sa srbima. @goasia: ?ta ja znam, zavisi u kakvom je stanju... evo, jedan prijatelj je u hrvatskoj uzeo sasvim očuvan sa original diskovima, manualom i kutijom za 100?. znači toliko i manje... ja sam za MC50 dao i manje, pre nekoliko godina. 50-60? je ok cifra. je l' prodaje?? @zemljanin: u pravu si, to je verovatno jako slično kao na XPima. samo moćnije. verovatno da na XPu nema? ba? sve te funkcije za editovanje, a većina komandi je izvučena na panelu + ima? praktično neograničenu memoriju ... |
All times are GMT +1. The time now is 01:05 AM. |